Eveniment

Chiru, Babuş, Armeanu, Darie şi alţii, cu arma la ochi sau pe umăr Vezi lista celor mai cunoscuţi vânători ai Constanţei

cap_8.jpgUna dintre puţinele femei care figurau pe lista AJVPS este Viginia Uzun, şefa Serviciului Public de Impozite, Taxe şi alte Venituri ale Bugetului Local

O pasiune care nu este pentru oricine, vânătoarea are suficienţi fani la malul mării. Potrivit unui document al Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportividin Constanţa, mai vechi ce-i drept, printre cei care au făcut, la un moment dat, parte din rândurile vânătorilor sunt atât politicieni, afacerişti, dar şi avocaţi cu „greutate". Astfel, lista celor înscrişi în AJVPS Constanţa cuprindea nume precum Armeanu Apostol, GigiChristianChiru, Claudiu Iorga Palaz, Florin Cârstocea, Viginia Uzun, Mihăiţă Vasea, Gabriel Relu Vasea etc. Facem precizarea că actul Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi ar putea să conţină date neactualizate.

Avocatul Sorin Calafus, prezent şi el pe lista AJVPS Constanţa, ne-a declarat că este vânător de 15 ani, dar nu a ucis niciun animal. „Cum este să fiu vânător? Păi a fi vânător, pentru mine, înseamnă să nu «împuşti» nimic şi să hiperbolizezi toată acţiunea. Sunt vânător de 15 ani, dar pentru mine vânătoarea este un pretext, pentru a ieşi cu prietenii şi a petrece timp în aer liber, în aer curat. Nu am omorât nimic în 15 ani şi nu pentru că nu aş fi nimerit ţinta, ci pentru că nu am vrut. Am două arme de vânătoare, dintre care una este un BOC. (...) Dintre aşa-zisele poveşti vânătoreşti, ţin minte că, la un moment dat, în urmă cu aproximativ patru ani, mă aflam cu prietenii la o vânătoare de căprioare în zona Dobrogei, în Deltă. După un timp, am confundat animalul şi am ajuns pe tărâmul peştilor, apoi pe cel al gâştelor şi în cele din urmă am plecat cu iepurele acasă, după ce am mâncat un porc mistreţ. Eu sunt doar vânător sportiv, nu profesionist. Sunt diferenţe între cele două categorii, iar eu nu alerg după trofee, ca profesioniştii, ci îmi plac ieşirile în natură", ne-a mai povestit Calafus. Pe lângă Sorin Calafus, în documentul Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportividin Constanţa mai apare Aurel Amzaru, fost candidat pentru colegiul 10 al Partidului Popular şi al Protecţiei Sociale, fost preşedinte al Asociaţiei Pescarilor la Marea Neagră, vărul avocatuluiApostol Armeanu, fost prodecan al Baroului Constanţa, fostul comandant de navă şi, totodată, afaceristul Apostol Armeanu, cei doi purtând acelaşi nume şi Radu Babuş, directorul Regiei Autonome de Exploatare a Domeniului Public şi Privat Constanţa şi preşedintele organizaţiei TSD Constanţa. Lista vânătorilor mai continuă cu Aurel Bandraburu, candidat al PNŢCD pentru Consiliul Judeţean Constanţa, Marcel Bouroş, candidat la primăria din Constanţa şi Florin Cârstocea, posesorul unei averi impresionante de câteva zeci de milioane de euro. Contactat telefonic, Cârstocea, care dezvoltă patru parcuri de eoliene în judeţul Constanţa, ne-a spus că preferă pescuitul în locul vânătorii. GigiChristianChiru, fost inspector şef al Inspectoratului Judeţean în Construcţii, liderul PDL, candidat pentru Primăria Constanţa, a fost, timp de şase luni, printre vânătorii cu acte în regulă. „Am o puşcă de vânătoare şi un pistol. Nu am mai fost la vânătoare de câţiva ani. Nu am vânat nimic. Mi-am dat seama că eu, de fapt, iubesc animalele", a mai adăugat Chiru.

Inculpat în dosarul retrocedărilor

Un alt fost vânător este şi Claudiu Iorga Palaz, fostul prefect, actual candidat pentru Primăria Constanţa. Acesta ne-a spus că nu a mai participat la o vânătoare de aproape zece ani. Pe lista AJVPS Constanţa se mai află preşedintelePDLTechirghiol, Constandin Florea, avocatul Liviu Cristescu, care a fost vânător timp de aproape trei ani, Gheorghe Bujduveanu - patronul hotel Richmond Mamaia, Mircea Găinuşă - fost şef al Serviciului de Pază şi Protecţie Constanţa şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Cristian Darie. Victor Dombrovschi, controversatul partener de afaceri al italienilor specializaţi în afaceri cu gunoaie, Georgică Giurgiucanu, inculpat în dosarul retrocedărilor de la Constanţa, în care este judecat şi primarul municipiului, Radu Mazăre, dar şi mai mulţi şefi din administraţia publică locală şi Arion Tuică - fost sef interimar al Direcţiei Regionale de Accize şi Operaţiuni Vamale Constanţa sunt alţi pasionaţi de vânătoare şi pescuit. Sau au fost. Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi îi mai prezintă, pe lista la care facem referire, ca fiind „activi" pe Liviu Tilich, avocat în Baroul Constanţa, comisarul Ionel Gurlui, fost angajat al Serviciului de Investigare a Fraudelor, Anton Hiropedi, fostul lider al comunităţii elene din Constanţa, Gheorghe Fechete - patron Arconi Star SRL, Ioan Froander - profesor universitar - fost consilier local PSD şi Manole Gheorghiu, patron Karaoke Caffe.

Din toate mediile

Luaţi în colimator de procurori, Cătălin Livadariu, Ion şi Stelian Livadariu sunt alţi iubitori de vânătoare şi pescuit, ei fiind urmaţi de Mircea Marcu, fost director al Portului, Memiş Baiazid, cel care deţine, printre altele şi cantina de la IPJ Constanţa, şi Dan Mugurel Raica, medic ginecolog, cumnatul lui Eugen Bogatu, fostul şef al Direcţiei Domenii Portuare din CNAPMC, inculpat în dosarul Portul. Alţi pasionaţi de vânătoare şi pescuit mai sunt: Eduard Stelian Martin, deputat PSD, Nicolae Moga şi Răzvan Adrian Moga (tată şi fiu), Anastasiu Dănuţ Moisoiu, consilier local, Mihai Perifan, partener de afaceri cu Ramona Banias, soţia senatorului Mircea Banias, actual preşedinte PC Constanţa, şi Traian Petrescu, evaluator de mediu, fost şef Agenţia pentru Protecţia Mediului. Nu îl putem omite de Mihai Claudiu Tusac, primarul din Mangalia, pe Jorj Unciuleanu, fostul şef al Portului Constanţa, pe fraţii Mihaiţă şi Relu Gabriel Vasea, pe Dorel Vlad, fostul director general al SC Mamaia SA, şi nici pe Adrian Vonica, fost director al staţiunii Costineşti.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Spectacol de excepție la 3x3 Constanța Streetplay, competiție desfășurată la Constanța (galerie foto)

20 Nov 2017 288

Patru fotbaliști ai campioanei României la fotbal, FC Viitorul, au jucat baschet la 3x3 Constanța Streetplay (galerie foto+video)

18 Nov 2017 524

Caz şocant la Baia Mare. O elevă a încercat să-şi otrăvească colegii de clasă şi părinţii

17 Nov 2017 1273

Cupa României la Kung-Fu se dispută duminică la Medgidia (galerie foto)

17 Nov 2017 260

Papa Francisc a primit în dar un Lamborghini. Ce va face cu el

15 Nov 2017 642

Culturistul fără vârstă. O nouă performanţă! La 67 de ani, Vasile Şerban a ocupat locul patru la Campionatul Mondial (galerie foto)

15 Nov 2017 9043

ACS Oss Constanţa a cerut acordarea de personalitate juridică

14 Nov 2017 312

HC Dobrogea Sud joacă astăzi cu Dunărea Călărași la Constanța

14 Nov 2017 563

„Dobrogea, 139 de ani de istorie, tradiție și multiculturalitate“Primăria Constanţa anunţă programul manifestărilor de Ziua Dobrogei

13 Nov 2017 479

Spicu Horia, medalie la Campionatul Naţional de oină rezervat junioarelor III

13 Nov 2017 663

Ziua Dobrogei. Cum s-a celebrat semicentenarul din 1928? Cine sunt iniţiatorii Legii 230/2015 privind instituirea acestei sărbători

13 Nov 2017 936

Iubitori ai mișcării din Constanța și Tulcea s-au întrecut, la Mamaia, la Crosul Dobrogei. Au fost prezente și valori ale sportului (galerie foto)

11 Nov 2017 888

Horia Tecău debutează la Turneul Campionilor duminică

10 Nov 2017 318

Academia de Fotbal “Farul” din Constanța organizează selecții. Cine poate participa și când vor avea loc înscrierile

10 Nov 2017 2103

Competiţie dedicată elevilor, profesorilor şi studenţilor, la Mamaia Elena Frîncu şi Ilie Floroiu, invitaţi speciali la Crosul Dobrogei

10 Nov 2017 914

Iată prețurile carburanților de la principalele stații peco din municipiu! La Constanța carburanții au ajuns la 6 lei/litrul (fotoreportaj)

09 Nov 2017 1251

Ziua Dobrogei Studenții, elevii și profesorii aleargă la Crosul Dobrogei. Când și unde va avea loc evenimentul

09 Nov 2017 995

Triatlonistă de Liga Campionilor! La Cupa Mondială din Japonia, Antoanela Manac a obţinut cel mai bun timp al ei pe distanţa olimpică (galerie foto)

08 Nov 2017 1681

Cumpăna, gazda fazelor judeţene a două evenimente sportive Copiii, îndemnaţi să adopte un stil de viaţă bazat pe sport (galerie foto)

06 Nov 2017 664

Sala de sport din Saligny are acoperişul definitivat

26 Oct 2017 388

Comuna Grădina, un şantier în lucru

26 Oct 2017 264

Simona Halep o întâlneşte astăzi pe Caroline Wozniacki la Turneul Campioanelor

25 Oct 2017 521

H10 Sport Lounge SRL, în care Gică Hagi e asociat, şi-a extins obiectul secundar de activitate

23 Oct 2017 1887

Simona Halep debutează astăzi la Turneul Campioanelor de la Singapore

23 Oct 2017 536

Interviu online cu Adrian Liviu Petrovici, vicecampion al României în campionatul Moto RC „Orice cursă terminată pe motocicletă este una câştigată“

21 Oct 2017 2842

Editorial Despre încredere în sport. Simona Halep şi victoria care i-a netezit drumul spre locul întâi în lume

21 Oct 2017 1015

Cine transmite meciul Hapoel Beer-Sheva - FCSB, de diseară, din Europa League

19 Oct 2017 1617

HC Dobrogea Sud Constanţa are meci astăzi în Liga Naţională

19 Oct 2017 448

Uimitorul Vicenţiu Culea. „Hercule“ veteranul A concurat la Mondiale şi a luat medalie, deşi nu mai făcuse lupte de 30 de ani! (galerie foto)

19 Oct 2017 3793

Există posibilitatea vânzării a mai mult de 50% din pachetul de acţiuni de la FC Viitorul

17 Oct 2017 963

În proiectul „Caravana - Sănătate prin Sport“ au participat 12.000 de elevi din Constanţa

14 Oct 2017 491

„Un mare pas înainte!“ Triatlonista Antoanela Manac, pe locul 12 la finala Cupelor Europene pe 2017 de la Melilla (galerie foto)

12 Oct 2017 1710

Săptămâna Europeană a Sportului şi-a atins obiectivele și la Constanța

11 Oct 2017 621

Elena Hanu, noul inspector şcolar pentru educație fizică şi sport la ISJ Constanţa

10 Oct 2017 5187

UPDATE. Simona Halep s-a calificat în semifinale la turneul de la Beijing

06 Oct 2017 864

Atletism pe stadionul „Farul“ Copiii se întrec sâmbătă la Constanţa la Cupa Toamnei

06 Oct 2017 714

Constănţeanca, aproape de locul întâi mondial Sfert la Beijing. Când se dispută meciul Simona Halep - Daria Kasatkina

06 Oct 2017 513

Ce proiecte beneficiază de finanţare de la Primăria Tulcea. Cum au fost împărţiţi banii

05 Oct 2017 523

Cătălina Ponor, capăt de drum. Anunţul campioanei „Am decis să spun «Stop»! Vă mulţumesc din suflet tuturor!”

05 Oct 2017 2139

Surse. Cătălina Ponor se retrage din activitate

03 Oct 2017 589

Ce reparaţii se fac la Colegiul Comercial „Carol I“ din Constanţa

03 Oct 2017 1116

Frontiera Tomis Constanţa, pe locul trei la Cupa Federaţiei la oină (galerie foto)

03 Oct 2017 487

Simona Halep joacă astăzi în turul secund la Beijing

02 Oct 2017 596

Duminică, HC Dobrogea Sud - Dinamo Bucureşti Câştigătoarea Supercupei României înfruntă la Constanţa campioana naţională

30 Sep 2017 782

Copil dispărut de la domiciliu în Mangalia. Este căutat de poliție

29 Sep 2017 736

În firmă e asociat şi Gică Hagi Mihai Alexandru Neguţ îşi continuă mandatul de administrator al H 10 Sport Lounge SRL

29 Sep 2017 798

Performanțele campioanei europene Lorena Jinga, subliniate în fața colegilor săi de la Colegiul "Mircea cel Bătrân" din Constanța (galerie foto)

28 Sep 2017 2809

„Un om şi un profesionist adevărat!“ Astăzi se împlineşte un an de la moartea reputatului doctor Nicolae Gheracopol

28 Sep 2017 3484

Frontiera Tomis Constanța participă la Cupa Federaţiei la Oină ce se desfășoară în week-end la Bacău

27 Sep 2017 451

HC Dobrogea Sud întâlneşte la Constanţa campioana Dinamo Bucureşti „Emoţiile şi bucuria vor domina sala!”

27 Sep 2017 799