Eveniment

Chiru, Babuş, Armeanu, Darie şi alţii, cu arma la ochi sau pe umăr Vezi lista celor mai cunoscuţi vânători ai Constanţei

cap_8.jpgUna dintre puţinele femei care figurau pe lista AJVPS este Viginia Uzun, şefa Serviciului Public de Impozite, Taxe şi alte Venituri ale Bugetului Local

O pasiune care nu este pentru oricine, vânătoarea are suficienţi fani la malul mării. Potrivit unui document al Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportividin Constanţa, mai vechi ce-i drept, printre cei care au făcut, la un moment dat, parte din rândurile vânătorilor sunt atât politicieni, afacerişti, dar şi avocaţi cu „greutate". Astfel, lista celor înscrişi în AJVPS Constanţa cuprindea nume precum Armeanu Apostol, GigiChristianChiru, Claudiu Iorga Palaz, Florin Cârstocea, Viginia Uzun, Mihăiţă Vasea, Gabriel Relu Vasea etc. Facem precizarea că actul Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi ar putea să conţină date neactualizate.

Avocatul Sorin Calafus, prezent şi el pe lista AJVPS Constanţa, ne-a declarat că este vânător de 15 ani, dar nu a ucis niciun animal. „Cum este să fiu vânător? Păi a fi vânător, pentru mine, înseamnă să nu «împuşti» nimic şi să hiperbolizezi toată acţiunea. Sunt vânător de 15 ani, dar pentru mine vânătoarea este un pretext, pentru a ieşi cu prietenii şi a petrece timp în aer liber, în aer curat. Nu am omorât nimic în 15 ani şi nu pentru că nu aş fi nimerit ţinta, ci pentru că nu am vrut. Am două arme de vânătoare, dintre care una este un BOC. (...) Dintre aşa-zisele poveşti vânătoreşti, ţin minte că, la un moment dat, în urmă cu aproximativ patru ani, mă aflam cu prietenii la o vânătoare de căprioare în zona Dobrogei, în Deltă. După un timp, am confundat animalul şi am ajuns pe tărâmul peştilor, apoi pe cel al gâştelor şi în cele din urmă am plecat cu iepurele acasă, după ce am mâncat un porc mistreţ. Eu sunt doar vânător sportiv, nu profesionist. Sunt diferenţe între cele două categorii, iar eu nu alerg după trofee, ca profesioniştii, ci îmi plac ieşirile în natură", ne-a mai povestit Calafus. Pe lângă Sorin Calafus, în documentul Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportividin Constanţa mai apare Aurel Amzaru, fost candidat pentru colegiul 10 al Partidului Popular şi al Protecţiei Sociale, fost preşedinte al Asociaţiei Pescarilor la Marea Neagră, vărul avocatuluiApostol Armeanu, fost prodecan al Baroului Constanţa, fostul comandant de navă şi, totodată, afaceristul Apostol Armeanu, cei doi purtând acelaşi nume şi Radu Babuş, directorul Regiei Autonome de Exploatare a Domeniului Public şi Privat Constanţa şi preşedintele organizaţiei TSD Constanţa. Lista vânătorilor mai continuă cu Aurel Bandraburu, candidat al PNŢCD pentru Consiliul Judeţean Constanţa, Marcel Bouroş, candidat la primăria din Constanţa şi Florin Cârstocea, posesorul unei averi impresionante de câteva zeci de milioane de euro. Contactat telefonic, Cârstocea, care dezvoltă patru parcuri de eoliene în judeţul Constanţa, ne-a spus că preferă pescuitul în locul vânătorii. GigiChristianChiru, fost inspector şef al Inspectoratului Judeţean în Construcţii, liderul PDL, candidat pentru Primăria Constanţa, a fost, timp de şase luni, printre vânătorii cu acte în regulă. „Am o puşcă de vânătoare şi un pistol. Nu am mai fost la vânătoare de câţiva ani. Nu am vânat nimic. Mi-am dat seama că eu, de fapt, iubesc animalele", a mai adăugat Chiru.

Inculpat în dosarul retrocedărilor

Un alt fost vânător este şi Claudiu Iorga Palaz, fostul prefect, actual candidat pentru Primăria Constanţa. Acesta ne-a spus că nu a mai participat la o vânătoare de aproape zece ani. Pe lista AJVPS Constanţa se mai află preşedintelePDLTechirghiol, Constandin Florea, avocatul Liviu Cristescu, care a fost vânător timp de aproape trei ani, Gheorghe Bujduveanu - patronul hotel Richmond Mamaia, Mircea Găinuşă - fost şef al Serviciului de Pază şi Protecţie Constanţa şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Cristian Darie. Victor Dombrovschi, controversatul partener de afaceri al italienilor specializaţi în afaceri cu gunoaie, Georgică Giurgiucanu, inculpat în dosarul retrocedărilor de la Constanţa, în care este judecat şi primarul municipiului, Radu Mazăre, dar şi mai mulţi şefi din administraţia publică locală şi Arion Tuică - fost sef interimar al Direcţiei Regionale de Accize şi Operaţiuni Vamale Constanţa sunt alţi pasionaţi de vânătoare şi pescuit. Sau au fost. Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi îi mai prezintă, pe lista la care facem referire, ca fiind „activi" pe Liviu Tilich, avocat în Baroul Constanţa, comisarul Ionel Gurlui, fost angajat al Serviciului de Investigare a Fraudelor, Anton Hiropedi, fostul lider al comunităţii elene din Constanţa, Gheorghe Fechete - patron Arconi Star SRL, Ioan Froander - profesor universitar - fost consilier local PSD şi Manole Gheorghiu, patron Karaoke Caffe.

Din toate mediile

Luaţi în colimator de procurori, Cătălin Livadariu, Ion şi Stelian Livadariu sunt alţi iubitori de vânătoare şi pescuit, ei fiind urmaţi de Mircea Marcu, fost director al Portului, Memiş Baiazid, cel care deţine, printre altele şi cantina de la IPJ Constanţa, şi Dan Mugurel Raica, medic ginecolog, cumnatul lui Eugen Bogatu, fostul şef al Direcţiei Domenii Portuare din CNAPMC, inculpat în dosarul Portul. Alţi pasionaţi de vânătoare şi pescuit mai sunt: Eduard Stelian Martin, deputat PSD, Nicolae Moga şi Răzvan Adrian Moga (tată şi fiu), Anastasiu Dănuţ Moisoiu, consilier local, Mihai Perifan, partener de afaceri cu Ramona Banias, soţia senatorului Mircea Banias, actual preşedinte PC Constanţa, şi Traian Petrescu, evaluator de mediu, fost şef Agenţia pentru Protecţia Mediului. Nu îl putem omite de Mihai Claudiu Tusac, primarul din Mangalia, pe Jorj Unciuleanu, fostul şef al Portului Constanţa, pe fraţii Mihaiţă şi Relu Gabriel Vasea, pe Dorel Vlad, fostul director general al SC Mamaia SA, şi nici pe Adrian Vonica, fost director al staţiunii Costineşti.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Iată ce școală constănțeană a fost desființată!

23 Jan 2018 3692

Luni se reuneşte Comisia de învățământ, sănătate și protecție socială din cadrul CLM. Ce proiecte au pe ordinea de zi!

21 Jan 2018 393

Imagini de la eveniment. Constanța. Carambol cu trei mașini la Trocadero. Un taxi și o mașină sport implicate. Traficul, blocat în zonă (galerie foto-video)

13 Jan 2018 5145

Activitatea asistenţilor persoanelor cu handicap grav, pe ordinea de zi a consilierilor constănţeni din Comisia de învăţământ şi protecţie socială

13 Jan 2018 207

Vedete ale sportului, în mijlocul elevilor, la Constanţa, în Programul Naţional „Campionii României în şcoală, liceu şi universitate“

13 Jan 2018 1517

Decizia de numire a fostului fotbalist Gică Popescu în funcția de consilier de stat al premierului, publicată în Monitorul Oficial

11 Jan 2018 1153

Face baschet, dar şi tenis! Remarcat de Janko Tipsarevic, fost număr 8 ATP Luca Preda a câştigat două titluri la Beograd Open 2018 (galerie foto)

10 Jan 2018 1415

Editorial Un nou an, noi rezoluții. Ce schimbări aduce 2018

08 Jan 2018 662

Direcția pentru Sport și Tineret a Municipiului București și-a suspendat temporar activitatea. Care e situația la Constanța (document)

05 Jan 2018 595

Fundașul Viitorului, Cristi Ganea, din ce în ce mai aproape de un transfer în străinătate

03 Jan 2018 504

Cine au fost cei mai buni luptători de Kung-Fu din județul Constanța în 2017

29 Dec 2017 640

Programul Fazei Semifinale din cadrul Ligii1 de Baschet Masculin. Cu cine va juca Baschet Club Athletic Constanţa?

27 Dec 2017 383

Simona Halep va evalua la dublu la turneul de la Shenzhen împreună cu Irina Begu

27 Dec 2017 398

Victoria Cumpăna U12, cea mai bună echipa din România iar Florin Băcioiu, cel mai bun antrenor de minirugby

24 Dec 2017 706

Sportivii și antrenorii, premiați la Gala fotbalului tulcean - ediția 2017

22 Dec 2017 533

Echipa Top Sport a câștigat ediția a doua a Memorialului „Theo Şamata“

18 Dec 2017 1584

Tragedie în lumea sportului românesc. Lucian Mătușoiu, fost mare voleibalist al Universității Craiova, a murit într-un accident rutier

17 Dec 2017 759

Baschet şi distracţie. Show de show! „Pescăruşii“ şi „Delfinii“ se înfruntă la Constanţa în All Star Game

16 Dec 2017 995

Gala Sportului Tulcean, ediția 2017. Ce sportivi au fost premiați de autoritățile locale pentru performanțele obținute

12 Dec 2017 653

Constanţa. Proiecte pe ordinea de zi a consilierilor din Comisia de învăţământ, cultură, sport şi protecţie socială

12 Dec 2017 453

Ce televiziune transmite meciul România - Cehia, de astăzi, din optimile Campionatului Mondial de handbal

11 Dec 2017 1846

Revista presei locale

11 Dec 2017 492

Materiale sportive şi echipamente pentru cele şase secţii ale CS Victoria Cumpăna

09 Dec 2017 661

„Campionii României în şcoală, liceu şi universitate“ Elevii Şcolii „Aurel Vlaicu“ din Constanţa au avut ieri oaspeţi de seamă (galerie foto)

08 Dec 2017 535

Un militar din Constanța are nevoie de ajutorul nostru. Cum îl putem sprijini

05 Dec 2017 471

LIVE TEXT. Imagini de la eveniment. Gala Voluntarilor Constanța la Pavilionul Expozițional. Ce premii vor fi acordate (galerie foto)

05 Dec 2017 395

Astra Giurgiu s-a calificat după prelungiri în sferturile Cupei României

30 Nov 2017 308

Fotbalul judeţului Constanţa CS Poseidon 2 Mai Limanu, lider în Liga 5-a

28 Nov 2017 547

De ce sportul trebuie să devină materie obligatorie la examenul de Bacalaureat?

27 Nov 2017 565

Judeţul Constanţa. Ce meciuri se joacă duminică, în ultima etapă din acest an la Liga a 5-a

25 Nov 2017 918

Federația Română de Triatlon. Trofee de excelență Antoanela Manac, sportivul anului 2017. Filip Grigorescu - antrenorul anului (galerie foto)

22 Nov 2017 832

Cupa României la Kung-Fu s-a desfăşurat la Medgidia. Ce rezultate au obţinut sportivii din judeţul Constanţa

21 Nov 2017 646

Claudia Cheval, maistru militar cu centură neagră Tânără din Hârşova, învingătoare în Campionatul Militar de Taekwondo (galerie foto)

21 Nov 2017 7497

Spectacol de excepție la 3x3 Constanța Streetplay, competiție desfășurată la Constanța (galerie foto)

20 Nov 2017 531

Patru fotbaliști ai campioanei României la fotbal, FC Viitorul, au jucat baschet la 3x3 Constanța Streetplay (galerie foto+video)

18 Nov 2017 813

Caz şocant la Baia Mare. O elevă a încercat să-şi otrăvească colegii de clasă şi părinţii

17 Nov 2017 1515

Cupa României la Kung-Fu se dispută duminică la Medgidia (galerie foto)

17 Nov 2017 511

Papa Francisc a primit în dar un Lamborghini. Ce va face cu el

15 Nov 2017 832

Culturistul fără vârstă. O nouă performanţă! La 67 de ani, Vasile Şerban a ocupat locul patru la Campionatul Mondial (galerie foto)

15 Nov 2017 9838

ACS Oss Constanţa a cerut acordarea de personalitate juridică

14 Nov 2017 387

HC Dobrogea Sud joacă astăzi cu Dunărea Călărași la Constanța

14 Nov 2017 809

„Dobrogea, 139 de ani de istorie, tradiție și multiculturalitate“Primăria Constanţa anunţă programul manifestărilor de Ziua Dobrogei

13 Nov 2017 698

Spicu Horia, medalie la Campionatul Naţional de oină rezervat junioarelor III

13 Nov 2017 829

Ziua Dobrogei. Cum s-a celebrat semicentenarul din 1928? Cine sunt iniţiatorii Legii 230/2015 privind instituirea acestei sărbători

13 Nov 2017 1189

Iubitori ai mișcării din Constanța și Tulcea s-au întrecut, la Mamaia, la Crosul Dobrogei. Au fost prezente și valori ale sportului (galerie foto)

11 Nov 2017 1242

Horia Tecău debutează la Turneul Campionilor duminică

10 Nov 2017 460

Academia de Fotbal “Farul” din Constanța organizează selecții. Cine poate participa și când vor avea loc înscrierile

10 Nov 2017 2258

Competiţie dedicată elevilor, profesorilor şi studenţilor, la Mamaia Elena Frîncu şi Ilie Floroiu, invitaţi speciali la Crosul Dobrogei

10 Nov 2017 1111

Iată prețurile carburanților de la principalele stații peco din municipiu! La Constanța carburanții au ajuns la 6 lei/litrul (fotoreportaj)

09 Nov 2017 1695

Ziua Dobrogei Studenții, elevii și profesorii aleargă la Crosul Dobrogei. Când și unde va avea loc evenimentul

09 Nov 2017 1230