Eveniment

Chiru, Babuş, Armeanu, Darie şi alţii, cu arma la ochi sau pe umăr Vezi lista celor mai cunoscuţi vânători ai Constanţei

cap_8.jpgUna dintre puţinele femei care figurau pe lista AJVPS este Viginia Uzun, şefa Serviciului Public de Impozite, Taxe şi alte Venituri ale Bugetului Local

O pasiune care nu este pentru oricine, vânătoarea are suficienţi fani la malul mării. Potrivit unui document al Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportividin Constanţa, mai vechi ce-i drept, printre cei care au făcut, la un moment dat, parte din rândurile vânătorilor sunt atât politicieni, afacerişti, dar şi avocaţi cu „greutate". Astfel, lista celor înscrişi în AJVPS Constanţa cuprindea nume precum Armeanu Apostol, GigiChristianChiru, Claudiu Iorga Palaz, Florin Cârstocea, Viginia Uzun, Mihăiţă Vasea, Gabriel Relu Vasea etc. Facem precizarea că actul Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi ar putea să conţină date neactualizate.

Avocatul Sorin Calafus, prezent şi el pe lista AJVPS Constanţa, ne-a declarat că este vânător de 15 ani, dar nu a ucis niciun animal. „Cum este să fiu vânător? Păi a fi vânător, pentru mine, înseamnă să nu «împuşti» nimic şi să hiperbolizezi toată acţiunea. Sunt vânător de 15 ani, dar pentru mine vânătoarea este un pretext, pentru a ieşi cu prietenii şi a petrece timp în aer liber, în aer curat. Nu am omorât nimic în 15 ani şi nu pentru că nu aş fi nimerit ţinta, ci pentru că nu am vrut. Am două arme de vânătoare, dintre care una este un BOC. (...) Dintre aşa-zisele poveşti vânătoreşti, ţin minte că, la un moment dat, în urmă cu aproximativ patru ani, mă aflam cu prietenii la o vânătoare de căprioare în zona Dobrogei, în Deltă. După un timp, am confundat animalul şi am ajuns pe tărâmul peştilor, apoi pe cel al gâştelor şi în cele din urmă am plecat cu iepurele acasă, după ce am mâncat un porc mistreţ. Eu sunt doar vânător sportiv, nu profesionist. Sunt diferenţe între cele două categorii, iar eu nu alerg după trofee, ca profesioniştii, ci îmi plac ieşirile în natură", ne-a mai povestit Calafus. Pe lângă Sorin Calafus, în documentul Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportividin Constanţa mai apare Aurel Amzaru, fost candidat pentru colegiul 10 al Partidului Popular şi al Protecţiei Sociale, fost preşedinte al Asociaţiei Pescarilor la Marea Neagră, vărul avocatuluiApostol Armeanu, fost prodecan al Baroului Constanţa, fostul comandant de navă şi, totodată, afaceristul Apostol Armeanu, cei doi purtând acelaşi nume şi Radu Babuş, directorul Regiei Autonome de Exploatare a Domeniului Public şi Privat Constanţa şi preşedintele organizaţiei TSD Constanţa. Lista vânătorilor mai continuă cu Aurel Bandraburu, candidat al PNŢCD pentru Consiliul Judeţean Constanţa, Marcel Bouroş, candidat la primăria din Constanţa şi Florin Cârstocea, posesorul unei averi impresionante de câteva zeci de milioane de euro. Contactat telefonic, Cârstocea, care dezvoltă patru parcuri de eoliene în judeţul Constanţa, ne-a spus că preferă pescuitul în locul vânătorii. GigiChristianChiru, fost inspector şef al Inspectoratului Judeţean în Construcţii, liderul PDL, candidat pentru Primăria Constanţa, a fost, timp de şase luni, printre vânătorii cu acte în regulă. „Am o puşcă de vânătoare şi un pistol. Nu am mai fost la vânătoare de câţiva ani. Nu am vânat nimic. Mi-am dat seama că eu, de fapt, iubesc animalele", a mai adăugat Chiru.

Inculpat în dosarul retrocedărilor

Un alt fost vânător este şi Claudiu Iorga Palaz, fostul prefect, actual candidat pentru Primăria Constanţa. Acesta ne-a spus că nu a mai participat la o vânătoare de aproape zece ani. Pe lista AJVPS Constanţa se mai află preşedintelePDLTechirghiol, Constandin Florea, avocatul Liviu Cristescu, care a fost vânător timp de aproape trei ani, Gheorghe Bujduveanu - patronul hotel Richmond Mamaia, Mircea Găinuşă - fost şef al Serviciului de Pază şi Protecţie Constanţa şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Cristian Darie. Victor Dombrovschi, controversatul partener de afaceri al italienilor specializaţi în afaceri cu gunoaie, Georgică Giurgiucanu, inculpat în dosarul retrocedărilor de la Constanţa, în care este judecat şi primarul municipiului, Radu Mazăre, dar şi mai mulţi şefi din administraţia publică locală şi Arion Tuică - fost sef interimar al Direcţiei Regionale de Accize şi Operaţiuni Vamale Constanţa sunt alţi pasionaţi de vânătoare şi pescuit. Sau au fost. Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi îi mai prezintă, pe lista la care facem referire, ca fiind „activi" pe Liviu Tilich, avocat în Baroul Constanţa, comisarul Ionel Gurlui, fost angajat al Serviciului de Investigare a Fraudelor, Anton Hiropedi, fostul lider al comunităţii elene din Constanţa, Gheorghe Fechete - patron Arconi Star SRL, Ioan Froander - profesor universitar - fost consilier local PSD şi Manole Gheorghiu, patron Karaoke Caffe.

Din toate mediile

Luaţi în colimator de procurori, Cătălin Livadariu, Ion şi Stelian Livadariu sunt alţi iubitori de vânătoare şi pescuit, ei fiind urmaţi de Mircea Marcu, fost director al Portului, Memiş Baiazid, cel care deţine, printre altele şi cantina de la IPJ Constanţa, şi Dan Mugurel Raica, medic ginecolog, cumnatul lui Eugen Bogatu, fostul şef al Direcţiei Domenii Portuare din CNAPMC, inculpat în dosarul Portul. Alţi pasionaţi de vânătoare şi pescuit mai sunt: Eduard Stelian Martin, deputat PSD, Nicolae Moga şi Răzvan Adrian Moga (tată şi fiu), Anastasiu Dănuţ Moisoiu, consilier local, Mihai Perifan, partener de afaceri cu Ramona Banias, soţia senatorului Mircea Banias, actual preşedinte PC Constanţa, şi Traian Petrescu, evaluator de mediu, fost şef Agenţia pentru Protecţia Mediului. Nu îl putem omite de Mihai Claudiu Tusac, primarul din Mangalia, pe Jorj Unciuleanu, fostul şef al Portului Constanţa, pe fraţii Mihaiţă şi Relu Gabriel Vasea, pe Dorel Vlad, fostul director general al SC Mamaia SA, şi nici pe Adrian Vonica, fost director al staţiunii Costineşti.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Copil mort, în condiţii suspecte, după ora de sport

22 Sep 2017 502

SSC Farul vrea să învingă şi Axiopolis Cernavodă, în derby-ul etapei la Liga a 3-a

21 Sep 2017 1089

3 G Sport-IP SRL va construi un bazin de înot semiolimpic la Cernavodă (document)

20 Sep 2017 1152

Punctaj maxim şi pentru AS Pelinu CS Poseidon 2 Mai - Limanu şi Axiopolis Cernavodă II, umăr la umăr în Liga a 5-a

19 Sep 2017 605

Atenţie şoferi Cum se circulă în această dimineaţă pe drumurile naționale şi pe autostrăzi

16 Sep 2017 540

Cât costă reparaţia acoperişului sălii de sport a Şcolii Gimnaziale nr. 40 „Aurel Vlaicu“

16 Sep 2017 513

La Constanţa a început Campionatul European de padbol. Meciuri spectaculoase. Artişti în „cuşca de sticlă“ (galerie foto+document+video)

15 Sep 2017 472

Victoria Cumpăna, campioană naţională a României la rugby (galerie foto)

04 Sep 2017 743

„Binecuvântarea panoului“ pentru Titi și Nicoleta Mirele și mireasa au aruncat la coșul de baschet la Mangalia Streetplay!

02 Sep 2017 2332

Întrecerea se desfăşoară sâmbătă Regulamentul etapei întâi, de la Cumpăna, a Cupei Mării Negre la ciclism, ediţia 2017

02 Sep 2017 416

DJST Constanţa, acţionată în instanţă, alături de alte două instituţii, de Sindicatul Liber din Învăţământul Judeţului Bacău

02 Sep 2017 529

Seria estivală a turneelor de baschet 3x3 se încheie cu Mangalia Streetplay

31 Aug 2017 419

Bursier în SUA Atletul Cristian Constantin e student la Universitatea din Pennsylvania, la Inginerie Chimică și Biomoleculară (galerie foto)

31 Aug 2017 2110

Baschet 3X3 Fiica legendarului handbalist Vasile Stângă, învingătoare la Constanţa, cu Spontaneous Team (galerie foto)

29 Aug 2017 406

Ediţia a patra a Cupei „Mării Negre“ la ciclism este găzduită de Cumpăna

29 Aug 2017 509

Show CRBL - demonstraţie de kendama Startul noului sezon de baschet 3 la 3 din România se dă la Constanţa

24 Aug 2017 500

Aproape 50 de goluri marcate în prima etapă a Ligii a 5-a Ce meciuri se dispută în runda inaugurală a Ligii a 6-a

22 Aug 2017 640

Simona Halep s-a calificat în finala turneului de la Cincinnati. Dacă bate, devine lider mondial!

20 Aug 2017 1121

În China merge şi Cătălin Căşaru Alex Filip şi Eduard Chelariu vor avea adversari de top la gala Superkombat de la Shenzhen

19 Aug 2017 621

Mariana Solomon - „Suntem o echipă unită“ DJST Constanţa a alocat aproape 85.000 de lei pentru 33 de acţiuni sportive (document)

19 Aug 2017 1255

Componenţa comisiilor Consiliului Judeţean Constanţa Ei au repartizat cele 8 milioane de lei din bugetul judeţului către asociaţiile culturale şi sportive

19 Aug 2017 1328

Când se joacă meciul dintre Simona Halep şi Johanna Konta, din sferturile turneului de la Cincinnati

18 Aug 2017 1164

Bilanţ la DJST Constanţa. Activităţi desfăşurate şi proiecte

18 Aug 2017 627

Au ieşit campioni naţionali Triatlonişti de la Atena Sport Club Constanţa, învingători în „Confruntarea Titanilor“

16 Aug 2017 1646

Unde poate fi urmărit la TV, în România, meciul Sporting Lisabona - FCSB, de diseară

15 Aug 2017 2649

Simona Halep o înfruntă pe Taylor Townsend în primul meci la Cincinnati

15 Aug 2017 668

La finalul primei sesiuni parlamentare, Robert Turcescu, deputat PMP de Constanța, și-a prezentat raportul activității în calitate de ales al județului - raport stufos, rezultate puține

15 Aug 2017 1062

Când joacă Simona Halep în sferturi la Toronto

11 Aug 2017 790

UPDATE. Simona Halep a învins-o pe Barbora Strycova în optimile de finală ale turneului de la Toronto

10 Aug 2017 479

După victoria cu Magdalena Rybarikova, Simona Halep joacă diseară la Toronto cu Barbora Strycova

10 Aug 2017 443

Ce proiecte culturale beneficiază de finanțare de la Consiliul Județean Constanța. Ce fonduri le-au fost alocate

09 Aug 2017 486

Patru medalii şi premii speciale pentru cluburile de pe litoral Constanţa, de două ori campioană a României la handbal pe plajă (galerie foto)

08 Aug 2017 468

Fotbalist la Academia Hagi Alex Pop a marcat două goluri pentru Naţionala României în debutul la Memorialul „Costin Laurean“

05 Aug 2017 591

Tabere gratuite pentru elevii cu medii mari, acordate de Primăria Mangalia (document)

04 Aug 2017 495

Litoral 2017. Campania ,,Siguranţa ta, prioritatea noastră” la a doua ediţie

03 Aug 2017 306

Simona Halep joacă pentru calificarea în sferturi la Washington. Meci de 11.500 de dolari

03 Aug 2017 612

Fotbalişti la Academia Hagi Alexandru Sabangeanu şi Alex Pop participă cu România la Memorialul „Costin Laurean“

02 Aug 2017 866

Nu a primit wild-card la Stanford Simona Halep debutează la turneul de la Washington

01 Aug 2017 824

Post vacant la DJST Constanţa. Se organizează concurs de recrutare

01 Aug 2017 1694

O parte dintre angajaţii CSS1 Constanţa nu şi-au primit salariile pe iunie „E ceva strigător la cer! Ne ajunge cuţitul la os!“ (galerie foto)

01 Aug 2017 1465

Situaţie de urgenţă la CSS1 Constanţa! O parte dintre angajaţi nu şi-au primit salariile. S-a întrunit consiliul profesoral

31 Jul 2017 1264

Revista presei locale

31 Jul 2017 773

LIVE TEXT Constanța. Astăzi ședință de Consiliu Local. Peste 60 de proiecte. Recompense financiare, indemnizații consilieri, bani pentru sport, teren pentru biserică, etc

31 Jul 2017 2367

Răzvan Bota, preşedintele RCJ Farul „E imposibil ca pe stadionul de rugby «Mihai Naca» să joace şi echipe de fotbal“

31 Jul 2017 3297

Revista presei locale

27 Jul 2017 872

Proiect realizat cu finanţare proprie Teren de sport nou pentru comunitatea din Grădina

27 Jul 2017 811

O investiţie aşteptată de ani buni la Cumpăna Complexul Sportiv „Sfântul Nicolae“ prinde viaţă

27 Jul 2017 1131

În şedinţa CLM din 31 iulie, se vor discuta şi proiecte de hotărâre privind finanţarea mai multor echipe sportive din Constanţa

27 Jul 2017 887

A şaptea etapă din circuitul naţional Sport Arena Streetball Tour Şcoala Veche s-a impus la turneul de baschet 3 la 3 de la Mamaia (galerie foto)

25 Jul 2017 386

Performanţă Andrei Badiu, din Constanţa, s-a clasat pe locul şase la ultramaratonul montan din Spania (galerie foto)

24 Jul 2017 969