Concluzia medicilor în cazul câinilor omorâţi în Biobază

Medicii Direcţiei Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Constanţa au finalizat analiza probelor furnizate de către lucrătorii Secţiei cinci de Poliţie Constanţa în cazul scandalului de zilele trecute de la Biobaza Constanţa. În dimineaţa zilei de 16 septembrie, un cameraman amator a surprins scene cutremurătoare în interiorul clinicii destinată câinilor fără stăpân.

Laurenţiu Vasilescu, reprezentantul legal în România al asociaţiei Save the Dogs din Milano, susţinea că angajaţii clinicii mai sus precizate „prind câinii cu ajutorul unor cârlige din metal, care sunt interzise, îi apropie de gard, moment în care sunt injectaţi cu o substanţă letală“. Din imaginile surprinse reiese că, doar în ziua de 16 septembrie, 40 de câini au fost eutanasiaţi. În replică, Mihai Purentea, administratorul SC Alfomob Exim SRL, firmă care deţine biobaza, s-a apărat spunând că toată activitatea unităţii pe care o reprezintă este legală, iar respectivele animale au fost omorâte din cauza faptului că sufereau de boli incurabile. Oficialii Direcţiei Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa confirmă spusele lui Purentea. „Cei din cadrul Secţiei cinci de Poliţie Constanţa ne-au adus doi câini eutnasiaţi în dimineaţa respectivă. Animalele erau bolnave“, ne-au precizat angajaţii DSVSA Constanţa.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Curtea de Apel Constanța, amânare de pronunțare în dosarul lui Geronimo Brănescu, fostul șef al ANSVSA și DSV Constanța! (DOCUMENT)

11 Feb 2024 625

DSVSA Constanța cesionează, pentru patru ani, serviciile veterinare din județ. Contract de peste 5 milioane de lei (DOCUMENT)

09 Feb 2024 541

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele lui Iordan Cireașă, consilier la DSVSA Constanța (DOCUMENTE)

24 Jan 2024 5934

Declarații de avere Constanța Emilia Văleanu, șef birou la Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Constanța (DOCUMENTE)

23 Jan 2024 767

​Declarații de avere Constanța Averea și interesele Ecaterinei Tănase, șef birou la Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DOCUMENTE)

22 Jan 2024 660

Declarații de avere Vera Țolea, șef serviciu la Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Constanța (DOCUMENTE)

22 Jan 2024 752

Declarații de avere Averea și interesele Cristinei Vlad, șef birou în DSVSA Constanța (DOCUMENTE)

22 Jan 2024 706

Declarații de avere Averea și interesele lui Bogdan Răzvan Licărete, consilier la Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DOCUMENTE)

21 Jan 2024 728

Declarații de avere Constanța Averea și interesele Laviniei Boldea- șef birou la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DOCUMENTE)

21 Jan 2024 866

Declarații de Avere Constanța Daniel Gherase, consilier la DSVSA Constanța deține două apartamente (DOCUMENTE)

20 Jan 2024 792

Declarații de avere Constanța Averea și interesele Elenei Daniela Lipoveanu, Șef serviciu la Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DOCUMENTE)

19 Jan 2024 769

​Declarații de avere Constanța Averea și interesele Irinei Teodora Topoleanu, consilier la Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DOCUMENTE)

19 Jan 2024 686

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele Melaniei Tamara Covaci – șef serviciu la DSVSA Constanța (DOCUMENTE)

18 Jan 2024 908

Declarații de avere Constanța Simona Basalic, șef Serviciu Control Oficial Siguranța Alimentelor la DSVSA, averea și interesele (DOCUMENTE)

18 Jan 2024 654

Declarații de avere Constanța Averea și interesele Corinei Ivanciu, director executiv adjunct la DSVSA (DOCUMENTE)

17 Jan 2024 770