Condamnat pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave

Vasile Burlan, cercetat de procurori sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată, înşelăciune în convenţii cu consecinţe deosebit de grave şi deţinere sau port fără drept de armă neletală supusă autorizării, a fost condamnat.

Completul de judecată 4 Apel (prezidat de magistratul Coadă Ciprian şi format din judecătorul Damian Mitea) din cadrul Curţii de Apel Constanţa, a decis schimbarea încadrării juridice a faptei reţinute în sarcina inculpatului. Magistraţii i-au aplicat cetăţeanului pedeapsa de 6 ani şi 6 luni de închisoare pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave. De asemenea, Curtea de Apel Constanţa l-a osândit pe Vasile Burlan la două luni de detenţie pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată şi la alte două luni pentru infracţiunii prevăzute de art. 134 din Legea nr. 295/2004, privind regimul armelor şi muniţiilor. Judecătorii au contopit sentinţele mai sus precizate şi i-au aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, de 6 ani şi 6 luni de închisoare. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.

Procurorii spun că, „la data de 24.08.2012, inculpatul Burlan Vasile s-a deplasat la un producător agricol de pe raza jud. Tulcea şi, după ce s-a prezentat sub o identitate şi o calitate falsă, respectiv ca reprezentant al unei societăţi comerciale din judeţul Constanţa, a achiziţionat cantităţile de 65.800 kg de seminţe de floarea soarelui şi 72.300 kg de grâu, în valoare de 231.520 de lei, fără a achita preţul mărfii”. „Pentru a crea o mai mare credibilitate asupra calităţii sale, inculpatul a completat o factură fiscală în care, de asemenea, a menţionat date nereale cu privire la persoana sa, în vederea producerii de consecinţe juridice”. „La data de 22.11.2012, când inculpatul Burlan Vasile a fost identificat de lucrătorii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Tulcea - Serviciul de Investigare a Fraudelor pe raza municipiului Constanţa, asupra lui Burlan Vasile a fost găsită şi o armă neletală, din categoria celor supuse autorizării, ce era deţinută fără drept”, mai precizează organele de anchetă. La data de 23 noiembrie 2012, procurorii au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatului pe o perioadă de 29 de zile, cerere care a fost respinsă de Tribunalul Tulcea, însă, ca urmare a recursului declarat de procurori, Curtea de Apel Constanţa a dispus arestarea preventivă a inculpatului.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.