Constantin Dărac şi Ion Marius Ioniţă, trimişi în judecată pentru braconaj

Procurorii au dispus trimiterea în judecată a lui Constantin Dărac (un client mai vechi al oamenilor legii) şi a lui Ion Marius Ioniţă, ambii de aproximativ 45 de ani. Cei doi sunt acuzaţi de infracţiuni privind fondul cinegetic şi protecţia vânatului.
 

La data de 15 ianuarie, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa au anunţat că lucrătorii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase i-au depistat, pe raza oraşului Năvodari, pe cei doi bărbaţi, care transportau cu un autoturism cantitatea de 150 de kilograme de carcasă de carne de porc mistreţ. Aceasta, spun organele de anchetă, a fost procurată fără respectarea prevederilor legale, în vederea comercializării.

„Întreaga cantitate de carne a fost ridicată şi predată către AJVPS Constanţa în vederea expertizării şi stabilirii provenienţei, totodată fiind indisponibilizat şi autoturismul cu care a fost transportată aceasta”, conform IPJ. La vremea respectivă, cele două persoane au fost reţinute pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, cercetările fiind continuate de către poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a suspecţilor. Facem precizarea că Dărac nu se află pentru prima dată în atenţia judecătorilor. În 2011, el a fost achitat pentru infracţiunea de braconaj la fondul cinegetic, „întrucât fapta nu a fost săvârşită de către inculpat”. Totuşi, bărbatul a fost condamnat la şase luni de închisoare „pentru infracţiunea de transport vânat sau găsit împuşcat ori tranşat în teren”. Instanţa superioară, Curtea de Apel Constanţa, a schimbat sentinţa şi l-a condamnat pe bărbat la un an şi jumătate de închisoare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.