Cooperarea romano-americana merge bine

Vineri, si-a incheiat antrenamentul prima dintre unitatile multinationale la baza aeriana Mihail Kogalniceanu. Acest fapt a pus, practic, piatra de temelie a desfasurarii militare a Statelor Unite in tara noastra si Bulgaria, titreaza publicatia militara americana "Star and Stripes".

Troy Darr, purtatorul de cuvant al Joint Task Force East, este totodata si noul comandant responsabil de Deep Steel. In acelasi timp, acesta urmeaza sa supervizeze si celelalte desfasurari la nivel de brigazi terestre in foste tari comuniste de Europa de Est. Potrivit declaratiilor sale, antrenamentele s-au desfasurat bine pana in momentul de fata, in ciuda bagajului cultural diferit inerent cooperarilor de acest tip. "Dureaza mai mult sa comunici ceea ce vrei si sunt unele diferente culturale minore, dar, deocamdata, merge bine. Ne punem la punct pe parcurs", a spus Darr. De asemenea, purtatorul de cuvant a afirmat ca "soldatii americani sunt foarte impresionati de capacitatile omologilor lor romani". Cert este ca, dincolo de armele si tehnicile de lupta romanesti, militarii americani trebuie sa se familiarizeze si cu munca alaturi de colegii lor straini, iar limba reprezinta un obstacol demn de luat in seama. Unitatea Deep Steel a fost creata acum doua luni si din ea fac parte 300 de soldati SUA, proveniti din Batalionul 1, regimentul 94 artilerie, cu baza la Idar-Oberstein, Germania, precum si 100 de militari romani. Deep Steel este organizata in trei companii, iar membrii acestora vor lua parte, prin rotatie, pana la 22 octombrie, la trei antrenamente de cate o saptamana, la baza americana de la Kogalniceanu si la tabara de antrenament de la Babadag. Din aceasta sambata, o companie de soldati americani se va afla pentru doua saptamani la tabara de la Novo Selo, din Bulgaria. Exercitiul "Proof of Principle" se petrece in cea mai mare parte in Romania, dar operatiunile din Bulgaria vor fi extinse, astfel incat, la mijlocul anului urmator, vor incepe rotatii permanente. Nu in ultimul rand, Troy a declarat ca SUA se asteapta ca, pe parcursul antrenamentelor Joint Task Force East, si alte tari sa se alature acestor militari.

Scris de: {autor}Cecilia ZAREA{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Newton pe metru patrat

27 Sep 2021 10395

A dat spargeri în Austria cu un prejudiciu de aproape 400.000 de euro. Curtea de Apel Constanţa a aprobat transferul în România

29 Jun 2019 4495

Fondatorul AutoItalia, Herbert Stein, a încetat din viaţă

23 Mar 2018 3218

Alegeri în SUA Hillary Clinton conduce cu 4 puncte în sondajul NBC-Wall Street Journal

06 Nov 2016 2581

Alegeri în SUA Hillary Clinton, detașată în sondaje în fața lui Donald Trump

23 Oct 2016 3256

Fotografia, arta de a fura timpului o firmitură de clipă. Încântaţi-vă ochii! (galerie foto)

27 Mar 2016 4730

Vizita de lucru în Norvegia a delegației Camerei Deputaților și Senatului a continuat, la Parlamentul norvegian (Stortinget)

22 Jan 2016 2227

„Văduva veselă”, pe scena Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski”

15 Feb 2015 2357

Poşta Română, condusă de oameni cu interese şi influenţe în Constanţa

12 Jun 2014 6068

Decizie a noului CA al Poştei Române Alexandru Petrescu în funcţia de director general

11 Jun 2014 3228