Daţi pe mâna judecătorilor, pentru infracţiuni electronice şi trafic de droguri

Pe rolul Tribunalului Constanţa a fost înregistrat, la secţia penală, pe 30 decembrie 2013, dosarul cu numărul 10705/118/2013, având ca obiect „iniţiere, constituire de grup infracţional organizat, aderare sau sprijinire a unui asemenea grup“. Data ultimei modificări în dosar a fost înregistrată pe data de 9 decembrie.
 

Părţile vătămate sunt Iulian Tudoran şi Banca Românească SA. Părţile civile sunt Dana Nicoleta Sterghiuli, Aurel Eftimie, Maria Cătălina Cerchia (actuală Olteanu), Liviu Renţea, Banca Românească de Dezvoltare SA, Raiffeisen Bank SA, Andrei Dan Chitilă şi Georgeta Pitulică. Inculpaţii sunt Adrian Cătălin Grigoriu, Iulian Bucur, Cristian Adrian Barbu, Gabriel Lucian Bobîrnac, Marius Ionuţ Turcin, Răzvan Dormidont Popa, Gabriel Rădoi, Mircea Cristian Frăţilă şi Radu Popescu.
 
La data de 8 decembrie, Tribunalul Constanţa a dat soluţia, pe care v-o redăm, pe scurt, în cele ce urmează: „În baza art. 375 alin. 1 C.p.p. în ref. La art. 349 alin.2 C.p.p., art. 374 alin. 4 C.p.p. - Admite cererile formulate de către inculpaţii Frăţilă Mircea-Cristian, Turcin Marius şi Rădoi Gabriel privind judecarea cauzei în procedura recunoaşterii învinuirii. Respinge cererile inculpaţilor Popa Răzvan Dormidont, Barbu Cristian Adrian, Bobârnac Gabriel Lucian şi Popescu Radu, privind judecarea cauzei în procedura simplificată a recunoaşterii învinuirii. În baza art. 46 C.p.p. - Disjunge cauza faţă de inculpatul Rădoi Gabriel şi dispune formarea unui nou dosar. Stabileşte termen de judecată în ambele cauze la data de 16.01.2015. Dispune încunoştinţarea inculpaţilor şi a apărătorilor acestora cu privire la termenul stabilit precum şi citarea părţilor civile. Dispune comunicarea prezentei încheieri inculpaţilor arestaţi, care au solicitat judecarea în lipsă - Popa Răzvan Dormidont şi Turcin Marius. Se va emite o adresă către locul de deţinere în care se află încarcerat inculpatul Popa Răzvan Dormidont, căruia i se vor aduce la cunoştinţă prevederile art. 83 alin. 1 lit.a C.p.p. şi i se va solicita să precizeze, în scris, prin administraţia locului de deţinere, în cel mai scurt timp, dacă doreşte să dea declaraţie în cauză ori să se prevaleze de dreptul la tăcere, urmând ca, în cazul în care solicită să fie audiat, să se emită mandat de transfer pentru termenul din 16.01.2015. Cu drept de apel odată cu fondul cauzei“.
 
Următorul termen de judecată a fost stabilit pentru 16 ianuarie 2015. Reamintim că, în iulie 2012, patru constănţeni acuzaţi de procurorii Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti de falsificare a instrumentelor de plată electronică, deţinerea de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată electronică şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos au fost condamnaţi la puşcărie. Doar unul dintre ei a scăpat, ca prin urechile acului, el primind trei ani de închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei.
 
Organele de anchetă arătau că, în perioada 10 - 19 decembrie 2011, Ionuţ Marius Turcin şi Răzvan Dormidont Popa, împreună cu alte două persoane, ar fi montat dispozitive de copiere a cardurilor bancare pe mai multe ATM-uri din municipiul Bucureşti şi din localităţile Călăraşi, Buşteni, Sinaia şi Predeal „(...) pentru poziţionarea cărora au folosit carduri inscripţionate cu informaţii bancare obţinute fraudulos, iar ulterior informaţiile astfel obţinute le-au transmis către alte persoane, în vederea efectuării de retrageri frauduloase în afara ţării. Pentru poziţionarea corectă a dispozitivelor instalate, inculpaţii au folosit un card bancar falsificat, care a fost găsit asupra inculpatului Ghiurco Mihai, iar cu ocazia citirii datelor respectivului card, s-a constatat că acesta avea pe banda magnetică inscripţionate informaţii şi date ale unui card emis de o bancă dintr-o altă ţară“, se mai arăta în cercetarea procurorilor. La finele percheziţiilor de la Constanţa, oamenii legii au ridicat mai multe echipamente electronice.
 
Trimişi în judecată pe data de 13 iunie 2012, cei patru inculpaţi au fost condamnaţi de judecătorii Tribunalului Bucureşti. Marius Ionuţ Turcin a primit opt ani de închisoare, iar Răzvan Dormidont Popa a fost osândit la şapte ani. Pedepsele mai sus precizate se execută în regim de detenţie. Ei au fost obligaţi, în solidar, să plătească 16.386,63 de lei cu titlu de daune materiale, în favoarea părţii civile Banca Comercială Română SA, şi 4.889,56 de lei, cu titlu de daune materiale, în favoarea părţii civile BRD - Groupe Société Générale.
 
Aceleaşi părţi sunt şi în dosarul cu numărul 849/118/2014 înregistrat la data de 9 decembrie, la secţia penală, având ca obiect traficul de droguri. Primul termen este stabilit pentru 16 ianuarie 2015.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Mai mulți bărbați au fost încarcerați la Penitenciarul Poarta Albă, județul Constanța. Pentru ce fapte au ajuns după gratii

23 Apr 2024 161

În Constanța Bărbat cercetat pentru trafic de droguri de mare risc (FOTO)

23 Apr 2024 265

Acțiunea Blocada în județul Constanța! Doi bărbați, prinși cu substanțe interzise asupra lor la Valu lui Traian

14 Apr 2024 490

Poliția RomânăServiciul de Combaterea Criminalității Organizate Olt-Trafic de droguri

12 Apr 2024 326

Droguri vândute pentru sume între 120 și 450 de lei la Constanța! Doi suspecți au ajuns după gratii

11 Apr 2024 511

Bărbat suspectat de trafic de droguri, reținut la Constanța! Ce au găsit polițiștii și procurorii în locuința acestuia (GALERIE FOTO)

11 Apr 2024 493

Poliția RomânăBCCO Târgu Mureș - Percheziții pentru trafic de droguri

10 Apr 2024 355

Bărbat din Năvodari, condamnat pentru trafic internaţional de droguri de mare risc

10 Apr 2024 522

Trafic de droguri, la Constanța! Cinci bărbați, din Marea Britanie, condamnați la Tribunalul Constanța

10 Apr 2024 467

IPJ Constanța Sute de persoane verificate de polițiști, prin intermediul aplicației eDac (FOTO)

07 Apr 2024 463

Poliția Română - BCCO Bacău - Trafic de droguri de risc și mare risc

05 Apr 2024 356

Poliția Română - Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea, acțiuni pentru trafic de droguri de mare risc și deținere, fără drept

05 Apr 2024 309

Poliția Română - BCCO Alba - Percheziții

05 Apr 2024 312

DIICOT Tulcea percheziție la penitenciar Droguri de mare risc sub forma unor hârtii impregnate.

03 Apr 2024 540

Cocaină Trafic de droguri de mare risc la Constanța! Procurorii fac mai multe percheziții

03 Apr 2024 636