De dimineaţă, zeci de percheziții într-un dosar de evaziune fiscală. Facturi emise de „societăţi-fantomă”

În această dimineaţă, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalităţii Economice a Poliţiei Române efectuează 19 percheziții, în București și Ilfov, în cadrul unui dosar de evaziune fiscală și spălare de bani, cu un prejudiciu de 10 milioane de lei.  

Astăzi, polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție - Secţia de urmărire penală şi criminalistică, efectuează 19 percheziţii, în municipiul Bucureşti și în județul Ilfov, la sediile sociale și la punctele de lucru ale unor societăți comerciale.

În cauză se efectuează cercetări cu privire la săvârșirea de către reprezentanții unor firme din domeniul construcțiilor, publicității și comerțului, a infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani.

Persoanele implicate ar fi evidențiat în contabilitate cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale ori ar fi evidenţiat alte operaţiuni fictive.

În fapt, în contabilitate ar fi fost înregistrate facturi emise de „societăţi-fantomă” (care nu au funcţionat niciodată la sediul declarat, nu au avut angajaţi sau mijloace logistice necesare susţinerii unei activităţi comerciale), controlate de persoanele bănuite, precum și documente de plată a contravalorii acestor facturi, cea mai mare parte din banii achitați fiind retrasă ulterior, în numerar, transmite IGPR.

Cinci mandate de aducere vor fi puse în aplicare, cei în cauză urmând a fi audiați la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție - Secţia de urmărire penală şi criminalistică.

Totodată, vor fi puse în aplicare 60 de ordonanțe de ridicare de înscisuri de la alte societăți despre care există date că ar fi înregistrat în contabilitate facturi emise de aceleași „societăţi-fantomă”. 

Prejudiciul cauzat bugetului de stat, prin eludarea obligaţiilor fiscale aferente activităţii comerciale desfăşurate, a fost estimat la 10 milioane de lei.

La acțiune participă și polițiști din cadrul Directiei Generale de Poliție a Municipiului București și de la Inspectoratul Județean de Poliție Ilfov.


Sursa foto: ZIUA de Constanţa

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Percheziții la Constanța într-un dosar de tentativă de tâlhărie calificată Doi constănțeni, acuzați că ar fi intrat în casa unei femei pe care au bătut-o (VIDEO)

18 Apr 2024 429

Percheziții în Arad într-un dosar al Parchetului European de fraudă de 3 milioane de euro

13 Mar 2024 571

Percheziții DIICOT într-un dosar de trafic de droguri (VIDEO)

24 Jan 2024 695

Percheziții în București și Ilfov la suspecți de furt. Prejudiciul, aproximativ 70.000 de euro

11 Jan 2024 660

Trei bărbați, cercetați pentru trafic de droguri de mare risc. Percheziții au fost efectuate în București unde s-au descoperit cantități însemnate de droguri

30 Dec 2023 866

Percheziţii DNA la trei instituţii publice din Bucureşti, într-un dosar care vizează achiziţia de servicii IT de către unele spitale

12 Dec 2023 766

Percheziții în București la persoane suspectate de violare de domiciliu, distrugere şi influenţare a declaraţiilor

09 Dec 2023 887

Caz șocant în București! Bătrâni cu probleme fizice sau psihice, păcăliți și deposedați de locuințe. Incredibil cu acționau suspecții

06 Dec 2023 836

Percheziții într-un dosar penal privind operațiuni ilegale cu articole pirotehnice! Ce au găsit polițiștii în locuința suspectului

06 Dec 2023 781

Patru mandate de percheziție, în București și Mehedinți. Cauza, evaziunea fiscală

22 Nov 2023 726

Trafic internațional cu mașini de lux furate din străinătate! Prejudiciu, aproximativ 400.000 de euro

16 Nov 2023 853

Percheziții ale polițiștilor Capitalei într-un dosar de tâlhărie calificată

10 Nov 2023 728

Percheziții în București pentru furt calificat. Ce s-a petrecut

04 Oct 2023 896

Percheziții domiciliare în Capitală într-o cauză de trafic de droguri de mare risc (FOTO)

26 Sep 2023 892

IGPR 30 de percheziții domiciliare, în 5 cauze penale privind traficul de droguri de risc și mare risc (FOTO)

26 Sep 2023 922