Descinderi la Constanţa într-un dosar de evaziune fiscală prin firme "fantomă". Prejudiciul este de aproximativ 3 milioane de euro

Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Giurgiu  împreună cu ofiţeri de poliţie  din cadrul Brigadei de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Giurgiu şi Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IPJ Giurgiu au efectuat la data de 12.04.2017  un număr de 19 percheziţii la mai multe locaţii situate în judeţele Giurgiu, Ilfov, Constanţa şi Sibiu, în cadrul unei acţiuni vizând  destructurarea unui grup infracțional organizat format din mai mulţi inculpaţi, specializat în infracțiuni de evaziune fiscală.
 
   Din cercetările efectuate s-a stabilit că, începând cu anul 2012 membrii grupării au racolat diferite persoane, profitând de situaţia materială precară a acestora, care au acceptat, în schimbul unor sume de bani, să devină asociaţi/administratori ale unor “firme fantomă” ce au fost folosite în scop evazionist de către grupul infracţional.
 
    În legătură cu activitatea firmelor au fost racolate şi alte persoane care au retras în numerar sume de bani din contul acestor firme pe care le înmânau ulterior membrilor grupului infracţional organizat.
 
    S-a reţinut că în activitatea infracţională, aceste societăţi erau interpuse între diferiţi furnizori şi beneficiari (de regulă, obiectul de activitate al acestora fiind achiziţia/vânzarea deşeurilor feroase şi neferoase).
 
    Pentru a evita plata taxelor către stat (în principal impozitul pe profit/venituri) marfa era achiziţionată de la diverse persoane fizice sau juridice, transportată la beneficiarul final, iar firmele mai sus arătate erau doar „furnizoare de documente fiscale”.
 
    În marea majoritate, firmele respective nu îşi desfăşurau activitatea la sediul legal sau la punctele de lucru, nu aveau contabilitate, nu depuneau declaraţiile fiscale, nu plăteau taxe, iar în final acestea  erau fie cesionate fie lichidate, iar durata de funcţionare a acestora era de câteva luni.
 
    Prejudiciul adus bugetului consolidat de stat este de circa 3 mil. euro.
 
    La sediul D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Giurgiu au fost aduşi un număr de 14 inculpaţi pentru audieri.
 

    Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul  Serviciilor Operative din cadrul IPJ Giurgiu, Serviciilor Operative din cadrul IPJ Constanta şi Inspectoratului Judeţean al Jandarmeriei Giurgiu.
 

   "Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie" - au mai precizat procurorii DIICOT.

Sursa foto cu rol ilustrativ: ZIUA de Constanţa

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ Constanța Percheziții în opt dosare penale de furt calificat. Constatările polițiștilor (FOTO+VIDEO)

27 Mar 2024 524

Falși polițiști trimiși în judecată la Constanța! Percheziție „la mișto“

25 Mar 2024 540

Procurorii DNA la sediul CJ Averea și interesele lui Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași! (DOCUMENT)

21 Mar 2024 6914

Procurorii DNA Constanța efectuează percheziții la Consiliul Județean Călărași!

21 Mar 2024 782

Medicul specialist în chirurgie plastică cercetat pentru vătămare corporală din culpă și evaziune fiscală, este așteptat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța

13 Mar 2024 544

Medicul specialist în chirurgie plastică cercetat pentru vătămare corporală din culpă și evaziune fiscală, adus la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

12 Mar 2024 1308

Constanța Avocatul uneia dintre pacientele medicului suspectat de vătămare corporală - „Clienta mea s-a ales cu o infecție gravă după intervenția chirurgicală“ (VIDEO)

12 Mar 2024 1445

15 percheziții în București! Vizat ar fi medicul Hussein Shamieh. Intervenții chirurgicale estetice și reconstructive. Oficial de la Poliția din Constanța (VIDEO)

12 Mar 2024 1582

Percheziții în Constanța! Procurorii acuză - evaziune fiscală în domeniul construcțiilor clădirilor rezidențiale și nerezidențiale

07 Mar 2024 548

Percheziții în județul Constanța într-un caz de evaziune fiscală. Prejudiciul este de peste 1.800.000 de lei

07 Mar 2024 576

Percheziții în mai multe județe, într-un dosar de înșelăciune și spălarea banilor Persoanele cercetate s-ar fi angajat să comercializeze cereale către o societate comercială din Constanța (FOTO)

06 Mar 2024 483

Percheziții în municipiul Constanța într-un dosar de evaziune fiscală și înșelăciune (GALERIE FOTO)

05 Mar 2024 754

Acțiune de amploare a Poliției Române în toată țara pentru combaterea infracționalității! (VIDEO)

05 Mar 2024 499

Percheziții în mai multe județe, printre care și Constanța într-un dosar de obținere ilegală de fonduri (GALERIE FOTO)

05 Mar 2024 675

Percheziții la un restaurant arăbesc din Constanța!

04 Mar 2024 3730