Deţinuţi bătuţi de colegii de celulă

Doi deţinuţi de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Poarta Albă au ajuns la spital după ce au fost bătuţi de patru colegi de celulă. 

Victimele sunt Gheorghiţă Păduraru, de 22 de ani, condamnat, în urmă cu trei ani, la o pedeapsă privativă de libertate de cinci ani pentru comiterea unei tâlhării, şi Simion Dobre, de 47 de ani, care ispăşea şase ani de închisoare pentru furt. Amândoi erau retraşi, cu un coeficient de inteligenţă nu prea mare şi se temeau foarte tare de colegii de celulă, care îi torturau zi şi noapte. Conducerea penitenciarului afirmă că erau deţinuţi „model", care îşi îndeplineau sarcinile fără să crâcnească, şi nu prea primeau vizite de la rude, care îi abandonaseră în penitenciar. Cei patru colegi de celulă erau însă dintre cei „duri", doi dintre ei fiind condamnaţi pentru tâlhărie, unul pentru vătămare corporală şi ultimul pentru omor. În cazul în care Păduraru şi Dobre îndrăzneau să crâcnească, erau bătuţi crunt. Vineri seară, cei patru deţinuţi i-au luat din nou la bătaie. Pentru că se temeau de repercusiuni, victimele nu au îndrăznit să depună plângere. Ca urmare, conducerea penitenciarului a aflat despre incident abia marţi, 2 decembrie, în urma unei informaţii primite din rândul deţinuţilor. Prima măsură luată a fost separarea deţinuţilor. Victimele au fost transferate la Spitalul Penitenciar, iar de aici, escortate la Spitalul Judeţean Constanţa, unde au fost supuse unor investigaţii medicale suplimentare. Gheorghiţă Păduraru a rămas internat peste noapte. Ieri trebuia să apară în faţa Comisiei de Eliberare Condiţionată. După ce i s-au făcut analizele, colegul său a fost trimis înapoi la penitenciar. În funcţie de certificatele eliberate de medicii legişti, care vor atesta numărul de zile de îngrijiri medicale primite, se va face încadrarea juridică a faptei. Conducerea penitenciarului a întocmit un raport de incident care va fi prezentat Comisiei de disciplină. În baza acestuia, cei patru agresori ar putea ajunge în secţia de maximă siguranţă, cu un regim mult mai strict. În cauză a fost sesizat şi Parchetul de pe lângă Tribunalul Medgidia.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE. Percheziție IPJ Constanța! Ar fi vizată clinica Russian Aesthetic

30 Dec 2023 2474

Cinci persoane implicate într-un accident rutier în județul Suceava (GALERIE FOTO)

01 Oct 2023 942

LIVE VIDEO-TEXT Armonia Grup deschide SIA, Servicii Imagistica Armonia, centrul medical care impune standarde noi în investigarea imagistică din Constanța (FOTO +VIDEO)

01 Aug 2023 3255

UPDATE. Alertă în București Deținutul periculos, costumat în medic, fugit din spitalul unde era internat pentru investigații, a fost prins

11 May 2022 4068

Casa de Asigurări de Sănătate Constanța, anunț de ultimă oră despre investigațiile recomandate pe bilete Monitor

17 Jan 2022 2099

Sondaj de opinie Ați evitat să apelați la servicii medicale în perioada pandemiei?

15 Nov 2021 1291

Accident rutier cumplit pe DN2A în județul Ialomița. Două persoane decedate. Victimele sunt din județul Constanța (galerie foto)

26 Jun 2021 3805

Singurul judeţ fără paturi pentru cei cu boli psihice cronice Ce au găsit inspectorii Avocatului Poporului în secţia exterioară de Psihiatrie Palazu Mare (document)

04 Dec 2019 3385

Fostul preşedinte Ion Iliescu a fost internat în spital. Cu ce probleme medicale de confruntă fostul șef de stat

01 Apr 2019 1854

Unul dintre militarii români răniți în Afganistan, transportat în Germania. În ce stare sunt ceilalți militari

01 May 2018 3327

Şeful Inspectoratului Judeţean de Jandarmi din Vaslui, în stare gravă după un accident cerebral

09 Mar 2018 1634

Actorul Alexandru Arşinel a fost transportat de urgență la Spitalul Universitar din București. Care este starea actorului

10 Dec 2017 2789

O femeie însărcinată din grupul de migranți salvat azi noapte pe Marea Neagră a ajuns la Spitalul Județean Constanța. În ce stare este aceasta

13 Sep 2017 2753

Spitalul Municipal Medgidia cumpără servicii de analize medicale. Va scoate din conturi peste 6,1 milioane de lei (document)

01 May 2017 4456

Editorial Cum să ne programăm perioada ideală pentru a ne îmbolnăvi

28 Feb 2017 2196