Din gândirea comisarului şef Catană„Chesnoiu să dea interviu după ce iese la pensie"

cap_1.jpgAceasta este ultima zi de lucru a comisarului-şef Liviu Chesnoiu, expert-poligraf, şeful Laboratorului de Detecţie a Comportamentului Disimulat Constanţa din cadrul Poliţiei Judeţului. Cotidianul ZIUA de Constanţa a încercat să realizeze un ultim interviu cu expertul-poligraf Chesnoiu înainte ca acesta să iasă la pensie, însă ne-am lovit de refuzul categoric al comisarului-şef Dumitru Catană, inspectorul şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa. Cu toate acestea, în ediţia de azi vom încerca să sintetizăm activitatea din ultimii 20 de ani a comisarului-şef Chesnoiu. Există posibilitatea ca datele inserate în următoarele rânduri să fie parţial adevărate, ţinând cont că acestea au fost adunate din mai multe articole scrise de-a lungul timpului despre şeful Laboratorului de Detecţie a Comportamentului Disimulat.

Chesnoiu_Liviu_Chesnoiu_detectorul_de_minciuni8.jpgLiviu Chesnoiu este absolventul Liceului Militar din Breaza, iar preţ de doi ani a mers la Şcoala de Ofiţeri de Geniu. Ulterior, comisarul-şef a urmat cursurile facultăţii de Filosofie din Bucureşti. Conform unui articol publicat în presa constănţeană în 2009, Liviu Chesnoiu s-a angajat în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, după ce a citit într-un ziar un anunţ de angajare potrivit căruia IPJ căuta psiholog pentru detectorul de minciuni. De-a lungul celor aproape 20 de ani de activitate, comisarul-şef Liviu Chesnoiu a efectuat aproximativ 10.500 de testări. Din 1996, şeful Laboratorului de Detecţie a Comportamentului Disimulat Constanţa este membru al asociaţiei americane în testarea cu poligraful, iar printre cei care i-au fost „clienţi" s-au numărat Shity Blenis, Adrian Florescu, Jan Tistu, Adrian Radu şi Sergiu Bahaian. Într-un alt interviu acordat jurnaliştilor din Constanţa, Chesnoiu susţinea că, în urmă cu aproape opt ani, a soluţionat unul dintre cele mai importante cazuri cu care s-a confruntat. „Era bănuitul numărul unu al uciderii unui puşti la debarcaderul Neptun din Mamaia. Suspectul principal mi-a spus: «Vă rog să mă ajutaţi să-mi aduc aminte cum l-am omorât!».

Îşi va înceta raporturile de serviciu

Cu ajutorul psihanalizei am reuşit să refacem filmul morţii", a mai spus Chesnoiu, potrivit respectivului articol. Recent, comisarul-şef Liviu Chesnoiu a spus că autorul moral al dublului asasinat de la Cernavodă este Bogdan Mitu, soţul Gabrielei Mitu. La câteva ore după această declaraţie, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa au spus că „afirmaţiile făcute de domnul comisar-şef Chesnoiu Liviu, actualmente psiholog al inspectoratului, în legătură cu profilul psihologic al principalului suspect în cazul celor două crime de la Cernavodă, sunt părerile sale personale şi nu reprezintă poziţia oficială a IPJ Constanţa şi a IGP". Mai mult decât atât, au continuat reprezentanţii IPJ, Chesnoiu nu i-ar fi consultat pe cei implicaţi în rezolvarea cazului în formularea ipotezelor pe care le-a susţinut. „Comisarul-şef Chesnoiu Liviu îşi va înceta raporturile de serviciu cu Ministerul Administraţiei şi Internelor şi va fi trecut în rezervă începând cu data de 12.01.2011 (la limită de vârstă)", au încheiat oficialii Poliţiei Judeţului Constanţa.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

justice

12 Jan, 2011 10:01

deliorga e ruda cu procurorul cu dosar penal de coruptie la dna cristi deliorga care va fi judecator la tribunalul constanta? asa s ar intelege de ce vor sa l scoata basma curata pe deliorga-ce mafie -ia zi teodor nita dat afar de 2 ori din magistratura reangajat de deliorga -raspundeai de cernavoda orasul proxenetilor si trafgicantilor de droguri mina in mina cu politia si parchetul?dna tace sri dga tac e al quedq si bin laden acolo-de unde are teodor nita masini de lux-ct 10 atp ct 65 60 etc atp-mercedes bmw audi a6 a8 jeeepuri peugeot etc vile lux in carterul infractorilor?din salariul de procuror?deliorga sa traisaca

Freud Sigmund

12 Jan, 2011 08:15

Si pe mine m-a socat declaratia filosofului ca autorul moral al crimelor este altul. Nu am citit in nicio carte serioasa de specialitate o asemenea trasnaie. Probabil ca a facut facultatea cu Kati vrajitoarea ???? Ba, angajati si voi oameni mai tineri, cu mintea limpede si lasati-i pe elefanti la vatra ca va faceti de kkt

Articole asemanatoare

Interviu cu psihologul criminalist Liviu Chesnoiu Bărbaţii sunt cei care aleg metode mai dure de a se sinucide

18 Mar 2017 10196