Dosarul în care Gabriel Bivolaru a luat 11 ani de închisoare, rejudecat la Constanţa



Magistraţii Curţii de Apel Constanţa au admis apelurile formulate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa şi de apelanţii Gabriel Bivolaru, Marin Chihaia, Gheorghe Mangalea, Adrian Arhire, Marius Ciprian Poenaru, Paul Boamfă, Viorel Luca, Romeo Ovidiu Meridicos, Petronel Dimofte, Marius Ionuţ Matei, Ioan Ahălanei şi SC Romeo Internaţional Service Company SRL Năvodari împotriva sentinţei penale pronunţate de Tribunalul Constanţa.
 
Astfel, judecătorii constănţeni au desfiinţat în tot sentinţa penală şi au dispus trimiterea cauzei spre rejudecare la Tribunalul Constanţa. Totodată, magistraţii au revocat pentru Gabriel Bivolaru, Marin Chihaia, Gheorghe Mangalea, Adrian Arhire, Marius Ciprian Poenaru, Paul Boamfă, Viorel Luca, Romeo Ovidiu Meridicos, Petronel Dimofte, Marius Ionuţ Matei şi Ioan Ahălanei măsura preventivă a controlului judiciar.
 
Decizia este definitivă.
 
Soluţia a fost dată în dosarul în care fostul deputat de Ialomiţa din partea PDSR Gabriel Bivolaru, fratele vitreg al liderului MISA, Gregorian Bivolaru, este acuzat de furt calificat, evaziune fiscală şi spălare de bani.
 
Fostul deputat de Ialomiţa din partea PDSR a fost condamnat la 11 ani de închisoare, în primă instanţă, pentru complicitate la furt calificat cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, producerea de produse accizabile în afara unui antrepozit fiscal, evaziune fiscală, în formă continuată, şi spălare de bani, în formă continuată.
 
Judecătorul Leornard Iustin Bourceanu a mai dictat, tot în prezenta cauză, următoarele pedepse: Marin Chihaia a luat zece ani de închisoare, Gheorghe Mangalea a luat şapte ani, Adrian Arhire s-a ales cu trei ani, Marius Ciprian Poenaru a fost condamnat la patru ani de închisoare, Paul Boamfă s-a ales cu trei ani, iar Viorel Luca a luat doi ani de închisoare. Mai departe, Romeo Ovidiu Merdicos a fost condamnat la trei ani de închisoare, Petronel Dimofte s-a ales tot cu trei ani, Marius Ionuţ Matei a primit doi ani de detenţie, iar Ioan Ahălanei a fost condamnat la şapte ani de închisoare.
 
Cei în cauză au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, potrivit cărora inculpaţii ar fi sustras produs petrolier din conductă prin folosirea instalaţiilor artizanale de perforare, ar fi încărcat şi transportat produsul petrolier în cisterne-bazin de 30 de tone disimulate în remorci de cereale sau în recipiente ascunse într-o autoutilitară (de unde erau transferate într-o cisternă), apoi l-ar fi transvazat în depozitele rafinăriei unui antrepozit fiscal din oraşul Năvodari, unde produsul petrolier sustras ar fi fost introdus în mod fraudulos în circuitul comercial de către primul dintre inculpaţi.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Curtea de Apel Constanța, decizie definitivă (în cameră preliminară) în cazul unui fost deputat PSD!

01 Oct 2023 1056

Fost deputat PSD, achitat la Constanța! S-a stabilit primul termen în apel

14 Jun 2023 1092

Gabriel Bivolaru, fost deputat PSD, achitat la Constanța! Primele nemulțumiri

20 May 2023 2845

Exclusiv! Gabriel Bivolaru, fost deputat PSD, a fost achitat de Tribunalul Constanța!

09 May 2023 1621

Fost deputat PSD, trimis în judecată de DNA, la Constanța! Începe procesul

27 Mar 2023 2522

Printre inculpați, un fost fost deputat PSD DNA București a trimis în judecată mai multe persoane, la Constanța! S-a stabilit primul termen

14 Oct 2022 2361

Fostul deputat Gabriel Bivolaru, trimis în judecată de DNA, la Constanța

07 Oct 2022 1930

Fostul deputat Gabriel Bivolaru, fratele vitreg al liderului MISA, judecat la Constanța. Care este stadiul dosarului

25 Jan 2022 3019

Tribunalul Constanţa sesizează Curtea Constituţională în dosarul fostului deputat Gabriel Bivolaru

01 Mar 2017 3482

Tribunalul Constanţa - începe rejudecarea fostului deputat de Ialomiţa din partea PDSR Gabriel Bivolaru

09 Feb 2017 2764

Fostul deputat Gabriel Bivolaru rămâne sub control judiciar

25 Apr 2016 2405

Gabriel Bivolaru, fratele vitreg al liderului MISA, rămâne sub control judiciar

14 Jan 2016 2376

Fostul deputat Gabriel Bivolaru, nemulțumit de pedeapsă. Tribunalul Constanța i-a dat 11 ani de închisoare

29 Dec 2015 3587

Judecătorul Leonard Iustin Bourceanu l-a condamnat pe fostul deputat Gabriel Bivolaru la 11 ani de detenţie

19 Dec 2015 2665

EXCLUSIV - UPDATE Fostul deputat Gabriel Bivolaru, fratele vitreg al liderului MISA, condamnat la Constanța la 11 ani de inchisoare

18 Dec 2015 4250