Dosarul jandarmilor acuzati ca au batut un elev a ajuns pe masa procurorilor militari

Serviciul de Medicina - Legala a stabilit ca militarii nu se aflau sub influenta bauturilor alcoolice

Procurorii din cadrul Parchetului Militar Constanta au inceput, ieri, cercetarile in dosarul in care jandarmii Adrian Evdochim si George Preda erau acuzati ca un elev de clasa a X-a de la Liceul Agricol Palas, a ajuns la Spitalul Clinic de Urgenta din Constanta dupa ce a fost agresat de catre acestia. In cursul zilei de miercuri, echipa de ordine si siguranta publica aflata in serviciul de patrulare in zona Grupului Scolar Agricol Palas a fost sesizata de mama unei eleve ca fiica sa, Doinita Cranciuc, eleva la acel liceu, a fost lovita cu pumnul in fata de un coleg de la o alta clasa, solicitand identificarea acestuia si aplicarea masurilor legale. La terminarea orelor de curs, patrula de jandarmi a trecut la identificarea elevului, care a fost recunoscut de Doinita Cranciuc, in persoana lui Mihai Mardarof, de 17 ani din localitatea Valul lui Traian. Lucrurile au luat o intorsatura destul de grava in momentul in care jandarmii l-au identificat pe adolescent dintr-un grup de elevi. Minorul sustine ca a fost luat cu forta si tarat intr-o ghereta a Unitatii din Palas, unde a fost batut. La scurt timp, acesta a ajuns pe patul Spitalului Clinic de Urgenta, fiind internat cu diagnosticul de traumatism la cap si fractura la piciorul drept. In alta ordine de idei, potrivit martorilor de la fata locului, in momentul in care tanarul a fost identificat din grup, acesta a devenit foarte violent si a lovit jandarmii incercand sa fuga.

Tatal lui Bercuta, acuzat de distrugere si ultraj

Din grup s-a desprins si Georgian Bercuta, in varsta de 17 ani, din Constanta care a incercat sa-l scape pe Mardarof. La numai cateva minute, in urma unui telefon primit de la fiul sau, la fata locului a ajuns si tatal lui Bercuta. Paznicul liceului, Marian Ion, a spus ca barbatul, in varsta de 43 de ani, s-a manifestat violent. El ar fi scos din balamale usa punctului de control acces, a spart geamul usii si a lovit jandarmii incercand sa scoata elevii din camera pazei. La randul sau, comandantul Comandamentului Judetean de Jandarmi Constanta, colonel Ioan Bratulescu, a declarat ca tanarul nu a fost luat cu forta.El mai spune ca tatal lui Bercuta s-a manifestat violent si a spart un geam din incinta unitatii de jandarmi, fiind acuzat de ultraj si distrugere. Comandantul mai afirma ca, in urma scandalului, unul dintre cei doi jandarmi are capul spart, iar celalalt buza sparta. Ofiterul de relatii publice din cadrul Comandamentului de Jandarmi Teritorial Constanta, maiorul Sorin Mustatea a declarat ca dupa ce tatal lui Bercuta a realizat infractiunile pe care le-a comis, a afirmat ca jandarmii erau bauti.

Jandarmii nu erau sub influenta alcoolului

Pana ieri, anchetatorii audiasera cinci persoane urmand ca in scurt timp sa le fie luate declaratii si altor participanti la nefericitul eveniment. Elevul Mihai Mardarof nu a fost inca audiat, deoarece acesta a ramas internat in Sectia neurochirurgie a Spitalului Clinic de Urgenta Constanta. In alta ordine de idei, rezultatele medico-legale au concluzionat ca cei doi jandarmi nu erau sub influenta alcoolului asa cum a sustinut Vasile Bercuta, tatal unuia dintre elevi. Pe de alta parte, se pare ca tatal lui Georgian Bercuta a declarat anchetatorilor ca nu are nici un fel de pretentie si doreste stingerea conflictului. De altfel, acesta nu a depus nici o plangere penala. In schimb, se pare ca nu asa vor sta lucrurile si cu Vasile Bercuta. In momentul de fata, acesta nu mai poate fi acuzat de distrugere, deoarece reprezentantii liceului a carei usa a fost smulsa din balamale au spus ca nu au nici un fel de pretentii. Cu toate acestea, Vasile Bercuta ar putea fi acuzat de ultraj. Potrivit legii, plangerea penala fata de acesta trebuie depusa de comandantul Unitatii de Jandarmi la Parchet tinand cont ca cei doi jandarmi se aflau in exercitarea atributiilor de serviciu atunci cand au fost loviti. Conform certificatului medico-legal, jandarmul Adrian Evdochim are contuzie toracica si traumatism cranio - cerebral, iar George Preda are contuzie toracica.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

73 de ani de la nașterea actorului, regizorului și scriitorului constănțean Vasile Cojocaru

17 Jan 2023 2668

#DobrogeaDigitală „Pentru Tafrali, Dobrogea a fost o datorie”

09 Nov 2021 3200

Jurnalist cunoscut, audiat la DIICOT într-un dosar de trafic de droguri. Cine sunt celelate persoane audiate în dosar

16 Jul 2018 3396

Traian Băsescu speră la o redefinire a abuzului în serviciu de către judecătorii CCR

30 May 2016 3428

MAE Atenționare de călătorie Danemarca

03 May 2016 3770

Interviu online cu Robert Boroianu, candidatul PNL pentru Consiliul Judeţean „După 16 ani de administraţie a echipei PSD Constanţa, avem o situaţie dezastruoasă atât la nivel local, cât şi la nivel judeţean!”

30 Apr 2016 6179

Angola – Epidemie de febră galbenă

18 Mar 2016 2655

Plaja Modern, scapă de imaginea dezolantă Se anunţă amenzi pentru cei care nu fac curat

15 Mar 2016 5192

Comisia Europeana lansează Raportul de țară 2016

09 Mar 2016 2977

Comunicat PNL Constanta

08 Feb 2016 3007

Atenţionare de călătorie SUA - Condiții meteorologice severe pentru zonele de Nord - Est și Est, Washinhton DC și metropola New York

22 Jan 2016 2995

Atenţionare de călătorie Turcia – Anulare zboruri de pe aeroporturile din Istanbul

19 Jan 2016 2652

Atenţionare de călătorie Bulgaria – coduri de vreme rece, ninsori și polei

06 Jan 2016 2750

Atenţionare de călătorie Belgia – grevă în sistemul feroviar din capitala Bruxelles și din sudul țării

04 Jan 2016 2752

Ungaria – reglementări privind circulaţia camioanelor în perioada Crăciunului

21 Dec 2015 2745