Două dosare de răsunet, pe masa magistraţilor Judecătoriei Constanţa


 
Astăzi, la Judecătoria Constanţa au loc termene din două dosare instrumentate de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa. Primul este termenul în dosarul Beirut, în care George Karam este trimis în judecată alături de alte persoane, el fiind acuzat de „infracţiuni de distrugere din culpă, în formă agravată, având ca urmare producerea unui dezastru“.
 
Reamintim că restaurantul Beirut din Constanţa a fost distrus într-un incendiu, în data de 5 aprilie 2014. Atunci şi-au pierdut viaţa Ioana Nicoleta Cengher, Mihaela Tucă şi Nicoleta Vasiliţeanu.
 
Dosarul a fost instrumentat de Mihai Eduard Ilie, procuror din cadrul Parchetului de pe lângă înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia de urmărire penală şi criminalistică, Biroul de Criminalistică, care a instrumentat şi dosarul Colectiv.

Un alt dosar cu răsunet în Constanţa ce are termen astăzi este cel denumit generic „Micul Regat“. Dosarul a fost instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, care le-au deferit instanţei pe Eliza Pufleanu, directorul centrului educaţional unde s-au înregistrat presupusele abuzuri, sub acuzaţia de complicitate la infracţiunea de purtare abuzivă, Georgiana Vierescu şi Alina Cristina Arma - îngrijitoare, Victoria Larissa Hercuş şi Irina Petre - educatoare, dar şi pe Cristina Manolache, director educativ, bănuite de purtare abuzivă. Acuzatele sunt cercetate în stare de libertate.
 
Reamintim faptul că, zilele trecute, mai multe mămici din Constanţa au anunţat că azi vor merge în număr mare la Judecătoria Constanţa, în vederea organizării unui soi de protest.
 
„NU mai vrem copii traumatizaţi fizic sau psihic în grădiniţe. NU mai vrem copii abuzaţi de către persoane ce ar trebui să fie «a doua mamă» pentru ei (…) Vrem copii cu miros de copilărie!“. Asta este ceea ce solicită mămicile din Constanţa pentru copiii lor.
 
De altfel, mămicile au demarat în paralel şi un protest online, o petiţie intitulată „NU abuzurilor în grădiniţe!“.
 

„Ştim cu toţii povestea «Micul Regat». Nu din cartea de poveşti, din păcate. Ci spusă de părinţii ai căror copii au trecut prin această traumă. Haideţi să fim alături de ei în ziua procesului! Un proces ce durează prea mult! Puteau fi copiii noştri! Cazurile acestea ar trebui trecute la «URGENT»“, au scris mămicile din Constanţa în petiţia lor.

Citeşte şi Protest fără precedent în Constanţa! „Nu mai vrem copii traumatizaţi fizic sau psihic în grădiniţe“


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Calendar-Ortodox 26 ianuarie - Ce sfinți sunt sărbătoriți astăzi

26 Jan 2024 721

Retrospectiva insolvențelor la Constanța! Cele mai importante decizii ale anului 2023

21 Dec 2023 1362

Dosarul Beirut nu se va rejudeca!

11 Nov 2023 790

Dosarul Beirut - Curtea de Apel Constanța a admis în principiu contestaţia în anulare formulată de un inculpat

02 Oct 2023 963

Dosarul care a cutremurat Constanța s-ar putea rejudeca! Totul se decide luni, la Curtea de Apel

01 Oct 2023 946

Explozia din Crevedia, în atenția specialiștilor de la INSEMEX Petroșani! Ce tragedii au investigat la Constanța

28 Aug 2023 1323

Judecătorii explică de ce a intrat în insolvență Middle East Parteners SRL, firma pe care a funcționat restaurantul Beirut, din Constanța

07 Jul 2023 1421

Middle East Parteners SRL a intrat în insolvență! Firma care a deținut unul dintre cele mai cunoscute restaurante din Constanța

08 Jun 2023 1478

Dosarul restaurantului Beirut, din Constanța, aproape de rejudecare! Cererea, admisă în principiu

19 May 2023 1399

În 2014, o tragedie a îndoliat Constanța! Firma care a deținut unul dintre cele mai cunoscute restaurante din oraș ar putea intra în insolvență!

24 Feb 2023 3679

MApN Aeronave ale Forțelor Aeriene Române, în sprijinul populației afectate de cutremurele din Turcia și Siria

15 Feb 2023 845

Universitatea Ovidius din Constanța, la cea de-a doua întâlnire transnațională în cadrul unui proiect european dedicat combaterii deșeurilor digitale

27 Jan 2023 1373

Azi se analizează cererea de rejudecare a dosarului „Beirut“!

26 Jan 2023 1127

Calendar-Ortodox Pomenirea cuviosului părinte Xenofont

26 Jan 2023 776

Calendar-Ortodox Pomenirea cuviosului părinte Xenofont

26 Jan 2023 968