Elena Galan, director general Averea şi interesele inspectorului ANI care a sesizat DNA-ul în cazul lui Mazăre (documente)

În contextul în care Agenţia Naţională de Integritate a anunţat sesizarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie cu privire la posibila săvârşire de către Radu Ştefan Mazăre a infracţiunii de conflict de interese, ZIUA de Constanţa prezintă averea şi interesele inspectorului de caz. Acesta se numeşte Elena Galan şi este directorul general al compartimentului „Inspecţia de Integritate“ din ANI.
 
Conform declaraţiei de avere completată pe data de 27 mai, Elena Galan, cu domiciliul în Sectorul 1, Bucureşti, nu are terenuri, case, conduce un automobil marca Daewoo Matiz, fabricat în 2006. Pe data de 6 decembrie 2013, Elena Galan a vândut un apartament către Givan Velula pentru suma de 38.000 de euro. Coincidenţă sau nu, numele lui Givan Velula este legat, potrivit RECOM, de două societăţi comerciale, ambele radiate. În ceea ce priveşte activele financiare, Elena Galan a declarat un depozit bancar, deschis în 2013, cu o valoare de 19.000 de lei. Inspectorul ANI a mai notat o datorie, din 2012, de 18.676,88 de lei avută la o unitate bancară. Cât priveşte veniturile salariale, directorul general al compartimentului „Inspecţia de Integritate“ a primit suma de 97.073 de lei, în timp ce soţul, Stere Galan, a luat de la Universitatea „Ovidius“ Constanţa suma de 16.420 de lei. Cunoscând prevederile Codului Penal privind falsul în declaraţii, Elena Galan a declarat pe propria răspundere că nu are interese.
 
Pe data de 25 aprilie 2013, Elena Galan a consemnat în declaraţia sa de avere că nu are terenuri, dar că deţine, împreună cu soţul, un apartament în Constanţa. În plus, în această declaraţia figurează un autoturism marca Skoda, model Octavia, fabricată în 2008. În rubrica destinată datoriilor, Elena Galan a menţionat un credit la Banca Transilvania, contractat în anul 2006, în valoare de 41.000 de euro, cu scadenţa în 2019. În 2012 a luat de la Volksbank o refinanţare de împrumut şi card de credit în valoare de 18.676,88 de lei, cu scadenţa în 2017. Tot în declaraţia de avere completată pe data de 25 aprilie 2013, Elena Galan a luat un salariu anual de la ANI suma de 63.600 de lei, precum şi 2.773 de lei de la SC Deco Partner SRL, cu sediul în Sectorul 2, Bucureşti, unde a avut responsabilităţi privind resursele umane.

Ce spune Registrul Comerţului

Conform Registrului Comerţului, SC Deco Partner Serv SRL are sediul social în Bucureşti, Sectorul 5, pe strada Mişcă Petre, nr. 3, şi este condusă de Gicu Nistor - asociat unic - născut la data de 11 octombrie 1987, în municipiul Slobozia, Ialomiţa. Unitatea are ca obiect de activitate „Intermedieri în comerţul cu produse diverse“.
 
Revenind la sesizarea ANI, Radu Mazăre este bănuit că „în calitate de reprezentant al municipiului Constanţa, a semnat cinci contracte şi un acord cadru (cu cinci contracte subsecvente) încheiate între Primăria Constanţa şi două societăţi comerciale (SC Conpress Holding SRL şi SC Soti Cable Neptun SRL), care îl au ca asociat pe Strutinsky Sorin Gabriel, persoană cu care Radu Ştefan Mazăre se află în relaţii comerciale în alte opt societăţi comerciale”.
 „Mai mult, în calitatea sa de primar, Radu Ştefan Mazăre a aprobat, în urma procedurii de selecţie a ofertelor, raportul de atribuire a contractului de finanţare din fonduri nerambursabile necesare susţinerii spectacolelor ce au fost organizate cu ocazia Evenimentului Sărbători de Iarnă - Orăşelul Copiilor 2013, încheiat între Primăria Municipiului Constanţa şi SC Soti Cable Neptun SRL, societate care îl are ca asociat pe Strutinsky Sorin Gabriel, persoană cu care Radu Ştefan Mazăre se află în relaţii comerciale în alte opt societăţi comerciale“, conform ANI.
 
Întregul comunicat poate fi citit accesând secţiunea „Documente”.
 
Citeşte şi
 
Singurul „mason" de la Integritate, din Constanţa
Averea şi interesele constănţenilor care lucrează la ANI (documente)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

calimero

11 Dec, 2014 07:42

Poate se intereseza ANI si de locuinta in care Mazare sta, chipurile cu chirie

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.