Eroul anonim din ISU Dobrogea Nicoleta Buirencu, salvată din restaurantul Beirut din Constanţa de un pompier (galerie foto)

Deşi a trecut o săptămână de la incendiul care a distrus celebrul restaurant Beirut din Constanţa, dar şi Legendary Pub, unde trei tinere şi-au pierdut viaţa, la aceste momente încã mai ies la iveală detalii care, din varii motive, nu au fost mediatizate publicului larg. Astfel, reporterii cotidianului ZIUA de Constanţa au intrat în posesia unor informaţii care, sperăm noi, vor face puþinã lumină în nebuloasa creată în jurul acestui caz cutremurător.
 
Oficial, la data de 5 aprilie, la ora 22.40, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea” a fost anunţat prin Sistemul Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 de izbucnirea incendiului la restaurantul Beirut, aflat pe bulevardul Tomis, din municipiul Constanţa. Patru minute mai târziu (22.40), la faţa locului au ajuns trei autospeciale de stins incendii de la Detaşamentul Constanţa Oraş. Deoarece la sosirea forţelor de intervenţie incendiul era generalizat, au fost chemate în sprijin autospeciale din alte subunităţi ale ISU Dobrogea, însumând un număr de nouă autospeciale de intervenţie şi trei ambulanţe SMURD. „Misiunea pompierilor s-a dovedit a fi îngreunată de vizibilitatea redusă cauzată de fumul dens, de condiţiile meteorologice nefavorabile (vânt extrem de puternic), precum şi de existenţa unei cantităţi mari de materiale combustibile la interior. Din nefericire, în urma incendiului s-au înregistrat şapte victime, dintre care trei au decedat şi patru au fost intoxicate cu fum. Cele patru persoane intoxicate au primit îngrijiri medicale de specialitate, una dintre ele fiind transportată la Bucureşti cu un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie”, conform ISU. Puţini sunt cei care ştiu că pompierii au fost obligaţi să ocolească zona restaurantului Beirut, pe bulevardul Mamaia, pentru că strada Tudor Vladimirescu era blocată de maşini. Acestea au fost parcate „după ureche” de cei care participau la un concert susţinut în Legendary Pub, local distrus, de asemenea, de incendiul mai sus precizat.

„Apelul la 112 a durat circa 40 de secunde. În scurt timp s-a dat alarma. Oamenii (n.r. pompierii ISU Dobrogea) au ocolit, pe bulevardul Mamaia, pentru că strada Tudor Vladimirescu era blocată de maşini, fiind concert la Legendary Pub”, au declarat cotidianului nostru surse apropiate anchetatorilor. Un alt aspect nemediatizat, spun sursele noastre, este acela că Nicoleta Buirencu, în vârstă de 19 ani, a fost salvată din restaurant de un pompier. Tânăra a fost pusă în braţele lui George Karam, patronul restaurantului Beirut, care a scos-o din local. Fata se aflã internată la Spitalul de Arşi din capitală.
Surprinzător, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea a refuzat să facă public numele pompierului care a salvat-o pe tânăra de 19 ani, motivând cã ancheta este în curs de desfãºurare. În altă ordine de idei, facem precizarea că, ieri, Robert Rancu, de 39 de ani, rănit în urma incendiului, a fost externat. El a beneficiat de tratament în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

SARKANY MARIANA

27 Jan, 2016 09:09

De acord un erou pentru ca a salvat o fata ! Dar un pompier nu are voie sa ramana anomin atata timp cat era in timpul serviciului de ce anonim ? Celelalte trei fete considera-ti stimate domn ca nu contau ..mai erau trei fete care implorau ajutorul ......De ce nu ai mai intrat ,sau nu a-ti intrat mai multi sa le salvati ..ca foc inca nu era ? Stiti ceva nu ne mai ameti-ti cu minciuni ! In declaratiile din dosar scrie cu totul altceva ! Oricum adevarul e undeva la mijloc ....dar nu mai conteaza ce mai inventati acum ....suntem in proces si vom vedea !

Mariana Sarkany

27 Jan, 2016 09:04

Cinste lui ! A salvat un suflet ! Dar nu are logica ....de ce sa ramai anonim tu ca pompier ? De ce sa te ascunzi ? Asta e obilgatia ta sa ne spui si noua de ce nu ai intrat ,sau de ce nu a-ti intrat mai multi ..ca mai erau trei fete care implorau ajutorul ...cusuta cu ata domnule anonim .......altele sunt declaratiile din dosar ...! Poate celelalte nu contau pentru tine ...lasa-ti nu ne mai mintiti !

k

12 Apr, 2014 18:32

daca ar fi fost un pompier sus care sa o puna pe Nicoleta in bratele propietarului nu cred ca ar mai fi murit fetele alea. Haideti sa fim putin realisti oameni buni si terminati cu aberatiile astea. Daca el era acolo, de ce nu a scos si alta fata din inciendiu? Propietarul a luat'o din afara vestiarului pe Nicoleta, daca tot era pompier acolo, cum de nu a scos si el o fata, dar pompierii au zis ca erau siguri ca nu se mai afla nimeni sus? Cum ar fi fost el inauntru cand pompierii nu au avut costume speciale pentru foc la inceput, nici apa si nici lanterne?

Articole asemanatoare

Un restaurant din Vama Veche a pierdut la Tribunalul Constanța procesul cu primarul și consiliul local din Limanu

28 Mar 2024 491

Firme Constanța Un nou restaurant deschis în Năvodari. Iată cine îl conduce

23 Mar 2024 3063

Un nou restaurant, deschis în județul Constanța. Cine este fondator

23 Mar 2024 1447

Firme Constanța Un nou restaurant a fost deschis în Năvodari

22 Mar 2024 819

Grup Petrol Marin SA anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare pentru imobil amplasat în oraș Năvodari

21 Mar 2024 311

Centrul de Pregătire, Odihnă și Recuperare Complex Flamingo Eforie Sud scoate la concurs mai multe posturi vacante

20 Mar 2024 637

Firme Constanța Nicolae Bucovală își deschide o firmă nouă!

20 Mar 2024 465

Cristian Popescu – Piedone a anunțat că va deschide lista de candidaţi PUSL pentru alegerile europarlamentare

17 Mar 2024 551

Mai multe puncte de lucru din Constanța ale Tomidana Prodcom SRL au fost închise

17 Mar 2024 496

APM Constanța Imobil de 9 etaje în Mamaia Nord! Documentația, depusă

15 Mar 2024 548

Investiții Constanța Marco Chim SRL, obligată de Municipalitate să elaboreze un Plan Urbanistic Zonal pentru desființarea Casei Sibiu din Satul de vacanță

12 Mar 2024 899

Răsturnare de situație la Curtea de Apel Constanța Aurel și Florin Butnaru pierd procesul cu AFI SRL! La mijloc, un imobil din Mamaia

10 Mar 2024 852

Constanța Control al comisarilor OPC la Restaurantul Noble din Murfatlar! Incredibil în ce condiții erau preparate alimentele (GALERIE FOTO)

08 Mar 2024 695

Eveniment de gală la Restaurant Zorile Primăria Cumpăna organizează o petrecere dedicată femeilor din localitate! (GALERIE FOTO+VIDEO)

08 Mar 2024 827

Un bărbat din Yemen și-a deschis un restaurant în municipiul Constanța

08 Mar 2024 575