Ex-colonel acuzat de cămătărieNicolae Aldea, dat în judecată de victimele sale în ziua în care a fost arestat

jandarm-MarianaCiuculeaca.jpgDe după gratii, fostul colonel de jandarmerie Nicolae Aldea, care şi-ar fi creat o reputaţie de cămătar temut prin oraş, pare să nu le mai inspire aceeaşi teamă victimelor sale. Arestat inclusiv pe motivul că ar putea influenţa părţile vătămate dacă ar fi lăsat în libertate, Aldea se află în prezent închis în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa. În paralel, încurajaţi de turnura situaţiei, constănţenii care au avut de suferit intrând în legătură cu Nicolae Aldea, după ce au apelat la serviciile sale, despre care anchetatorii spun că ar fi constat în cămătărie, s-au adresat instanţelor de judecată, solicitând anularea actelor încheiate cu acesta.

Un astfel de caz este cel al Anei Maria Ciciu. Femeia s-a adresat Judecătoriei Constanţa în data de 13 iunie, adică a doua zi după ce poliţia anunţa destructurarea presupusei reţele de cămătărie ce ar fi fost coordonată de Nicolae Aldea şi în aceeaşi zi în care individul, alături de cele două presupuse locotenente ale sale, Mariana Ciuciuleacă (fostul lider local al unui partid politic) şi Valentina Stănculescu, au primit mandatele de arestare valabile o lună. Potrivit informaţiilor afişate pe Portalul instanţelor de judecată, cauza a fost înregistrată pe rolul Secţiei civile, având numărul 14932/212/2012. Obiectul dosarului este reprezentat de o cerere privind anularea unui act, fiind vorba mai exact despre „anularea absolută parţială" a acestuia. Părţi în proces sunt Ana Maria Ciciu, în calitate de reclamant, precum şi Nicolae Aldea, care este pârâtul. Procesul este programat să înceapă pe data de 23 octombrie 2012, după vacanţa judecătorească, urmând să intre în atenţia completului C32 al Judecătoriei Constanţa. Foarte interesant, aşa cum afirmam anterior, în aceeaşi zi în care Ana Maria Ciciu a cerut instanţei anularea contractului semnat cu Aldea, alţi judecători, de această dată din cadrul Tribunalului Constanţa, au decis încătuşarea fostului colonel de jandarmerie, inclusiv pe motiv că ar putea influenţa victimele dacă ar fi lăsat în libertate.

Presiuni şi înţelegeri frauduloase

Mai exact, în dosarul penal cu numărul 6921/118/2012, cauză în care s-a discutat şi ulterior s-a decis arestarea preventivă a lui Aldea, Ciuciuleacă şi Stănculescu, instanţa a hotărât în privinţa fostului şef din Jandarmeria Constanţa că acesta reprezintă un adevărat pericol public. În cuvintele instanţei, Aldea a primit mandat de arestare preventivă întrucât lăsarea sa în libertate constituie un pericol concret pentru societate, dar şi pentru că „există date că inculpatul exercită presiuni asupra persoanei vătămate sau că încearcă o înţelegere frauduloasă cu aceasta". La rândul lor, Mariana Ciuciuleacă şi Valentina Stănculescu au fost arestate întrucât ar fi, şi ele, pericol public. Decizia privind emiterea mandatelor de arestare pe numele celor trei suspecţi a fost luată în urmă cu două zile de magistraţii Tribunalului Constanţa, în completul prezidat de judecătoarea Nermin Apzait. În cursul zilei de ieri, Mariana Ciuciuleacă, urmată de Valentina Stănculescu şi apoi de Nicolae Aldea, au declarat recurs împotriva hotărârii Tribunalului. Recursurile celor trei vor fi analizate de Curtea de Apel Constanţa, în şedinţă publică. Cei trei sunt acuzaţi că, alături de alţi trei suspecţi, cercetaţi în libertate, dar cu interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu, s-ar face vinovaţi de cămătărie, spălare de bani, şantaj şi sechestrare de persoane. Conform anchetatorilor, prejudiciul s-ar ridica la circa două milioane de euro. Cazul este instrumentat de procurorii Serviciului Teritorial Constanţa al DIICOT.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un fost lider politic din Constanţa a fost numit administratorul Joe Bonanno SRL, pentru 50 de ani

21 Jul 2021 2184

Serviciul de Stare Civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 20 iulie 2018

23 Jul 2018 3156

Foştii preşedinţi ai PP-DD Constanţa, la Înalta Curte de Casaţie

24 Oct 2017 2163

Un fost lider politic din Constanţa, trimis la închisoare pentru şase ani. Ce solicită acum judecătorilor

01 Sep 2017 3513

Sentinţă definitivă în dosarul foştilor preşedinţi ai PP-DD Constanţa Mariana Ciuciuleacă - cinci ani. Nicolae Aldea - şase ani

24 May 2017 7006

8 decembrie, noul termen de judecată în dosarul foştilor preşedinţi ai PP-DD Constanţa

31 Oct 2016 2206

Hotărâre definitivă în dosarul fostei conduceri a PP-DD Constanţa

29 Aug 2016 2279

Fosta conducere a PP-DD Constanţa, menţinută sub control judiciar

02 Mar 2016 2466

Foştii preşedinţi ai PP-DD Constanţa, menţinuţi sub control judiciar

03 Apr 2015 2296

Foştii preşedinţi ai PP-DD Constanţa, nemulţumiţi de pedepse

07 Nov 2014 2318

Aproape 40 de ani de puşcărie în dosarul fostei şefe a PP-DD Constanţa

14 Oct 2014 4924

Nicolae Aldea, fost colonel de jandarmerie, a luat 14 aniFosta şefă a PP-DD Constanţa, condamnată la un deceniu de puşcărie

13 Oct 2014 5725

Vedetă la instanţele din Constanţa Mariana Ciuciuleacă, dosar penal pentru acte de violenţă!

02 Sep 2014 2872

Judecată pentru cămătărie Mariana Ciuciuleacă are un nou dosar penal, pentru acte de violenţă

31 Aug 2014 3050