Focuri de arma pentru prinderea unor hoti de titei

Joi dupa-amiaza, politisti din cadrul DGA si jandarmi din cadrul IJJ au organizat o actiune de prindere in flagrant a unor persoane ce sustrageau titei dintr-o conducta a SC Conpet SA * La miezul noptii, cinci persoane au venit si au montat o instalatie artizanala pe conducta de transport titei din zona localitatii Poarta Alba * Dupa montare si-a facut aparitia un camion cu un bazin de 10 tone pe care hotii aveau de gand sa il umple * La somatiile oamenilor legii, trei dintre ei au fugit pe camp, iar doi s-au suit in masina si au demarat in tromba # A urmat o urmarire spectaculoasa in timpul careia s-au tras 29 de focuri de arma pentru a-i putea opri * Soferul Valentin Vase a fost retinut si este anchetat pentru a se identifica toate persoanele implicate

Lucratori din cadrul Directiei Generale Anticoruptie - Biroul Constanta si efective ale Inspectoratului Judetean de Jandarmi sub coordonarea procurorului Sadar Zafer din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Constanta au organizat incepand de joi dupa amiaza o actiune de prindere in flagrant a unor indivizi care sustrageau produse petroliere din conducta magistrala de transport petrolier a SC Conpet SA. Dupa mai multe ore de asteptare, cinci persoane au venit in zona si au inceput montarea unei instalatii artizanale cu grosimea de un tol pe conducta de transport titei, din zona localitatii Poarta Alba. Operatiunea a durat pana in jurul orei 02.30. Dupa finalizarea montarii instalatiei, la fata locului si-au facut aparitia un camion (cu numere de inmatriculare din judetul Tulcea, care ulterior s-au dovedit a fi false) in care se afla un bazin de zece tone, pe care cei cinci au inceput sa-l umple cu titei cu ajutorul instalatiei proaspat montate. Oamenii legii au executat somatiile legale, moment in care doi s-au urcat in camion si au demarat in tromba, iar ceilalti trei au fugit pe camp. Imediat a inceput urmarirea camionului care nu a oprit la semnalele acustice, luminoase si la somatiile prin foc de avertisment, facute de ofiterii DGA si jandarmi. Urmarirea a avut loc pe DN3 pe raza mai multor localitati, pe o distanta de aproximativ cinci kilometri. Autocamionul a trecut prin barajul realizat in centrul orasului Basarabi din doua autoturisme Aro, unul dintre acestea fiind avariat. Vazand ca soferul nu opreste, jandarmii au fost nevoiti sa foloseasca armamentul din dotare. Au fost trase in cauciucuri si partile laterale ale masinii 29 de cartuse. Pe parcursul urmaririi, unul dintre ocupantii masinii a sarit din mers. In cele din urma, cu un cauciuc spart si o ploaie de gloante pe langa el soferul camionului Valentin Vasa (de 52 de ani, din Medgidia) a oprit in dreptul celui de-al doilea baraj. Acesta era format in dreptul localitatii Valu lui Traian, din doua autoturisme ale Jandarmeriei. El a fost retinut si dus la sediul Biroului Anticoruptie pentru continuarea verificarilor. La inchiderea editiei, cercetarile erau in toi pentru identificarea tuturor persoanelor care au participat la aceasta actiune si probarea intregii activitati infractionale.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Investiție de peste 140.000 de euro a companiilor Chimpex și AmeropaGrains Sală de sport, inaugurată la Școala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța chiar de ziua unității școlare (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 476

Ședință CJC Au fost stabiliți câștigătorii proiectelor sportive care vor beneficia anul acesta de finanțări nerambursabile (DOCUMENT)

23 Apr 2024 713

LIVE TEXT Companiile Chimpex și Ameropa Grains investesc în infrastructura școlară din Constanța. Sală de sport inaugurată la Școala Gimnazială Nr. 30 „Gheorghe Țițeica” (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 815

Cumpărări directe Constanța Primăria Topraisar dotează sala de sport cu aparatură și echipamente specifice (DOCUMENT)

22 Apr 2024 554

Chimpex și Ameropa Grains - companii cu tradiție în proiecte destinate comunității Școala Gimnazială Nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța are o nouă sală de sport, construită integral cu sprijinul grupului de companii AMEROPA

22 Apr 2024 728

Peste 15 milioane lei fără TVA Primăria Constanța încheie un nou acord-cadru pentru toaletarea copacilor şi a spaţiilor verzi din zona II a municipiului Constanța (DOCUMENTE)

21 Apr 2024 626

Constanța Micii voleibaliști au jucat în amintirea lui Paul Cămui, la memorialul care-i poartă numele (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Apr 2024 801

Hagi, după Farul Constanța - CFR Cluj 5-1 „Un meci perfect. Bravo lor! Am făcut diferența la ritm și intensitate“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 1461

Locuri de muncă Constanța Direcția Județeană pentru Sport și Tineret angajează. Detalii

18 Apr 2024 680

Cumpărări directe Constanța SC Degreen SRL tunde gazonul de pe terenuri de sport din comuna Topraisar (DOCUMENT)

17 Apr 2024 508

Cumpărări directe Constanța În satul Moșneni, comuna 23 August, se va construi un teren de sport multifuncțional (DOCUMENT)

16 Apr 2024 733

Fotbal județul Constanța Rezultatele de la Liga a 5-a și clasamentele. CS Peștera a câștigat cu 12-0

15 Apr 2024 1277

Cumpărări directe Constanța Alsar Pro Construct SRL a bifat trei contracte cu Primăria Grădina în valoare de peste 300.000 lei (DOCUMENTE)

14 Apr 2024 447

Constanța „Nu te vom uita!“. Competiție memorială în amintirea celui ce a fost Paul Cămui, antrenorul de volei decedat la numai 27 de ani

14 Apr 2024 1061

Farul Constanța Pe lângă Louis Munteanu, și Mihai Popescu ar fi pe lista de achiziții a FCSB. Ce a declarat Gheorghe Hagi

12 Apr 2024 1086