Fostul şef al gardiştilor din Constanţa, lucrat „ca la carte“ de procurorii Anticorupţie (document)

„Manolachi a urmărit să obţină pentru sine bunuri necuvenite în valoare de 250 de lei, precum şi ca autorul infracţiunii de corupţie să evite prinderea în flagrant delict“

Dan Emil Manolachi, fost ofiţer de poliţie judiciară în cadrul DNA, fost ofiţer al Poliţiei Judeţului Constanţa, Sorin Florea, fost comisar general al Gărzii Financiare, şi Ciprian Mihail Fronea, fost comisar-şef al Gărzii Financiare Secţia Constanţa, au fost lucraţi „ca la carte“ de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Cei mai sus precizaţi au fost deferiţi justiţiei alături de Eduard Cristian Tomescu, fost comisar în cadrul Gărzii Financiare - Comisariatul General, şi sunt judecaţi de Tribunalul Bucureşti.

Recent, magistraţii au constatat legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul 445/P/2013 al Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de Combatere a Infracţiunilor Conexe Infracţiunilor de Corupţie privindu-i pe Dan Emil Manolachi (arestat preventiv) şi Florea Sorin, Ciprian Mihail Fronea şi Eduard Cristian Tomescu. Tot Tribunalul a constatat legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală efectuate în prezenta cauză de procurorii Anticorupţie. De menţionat că Manolachi şi Florea au cerut instanţei de judecată constatarea nelegalităţii sesizării instanţei, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Solicitările celor doi au fost respinse ca neîntemeiate. Deciziile Tribunalului Bucureşti nu sunt definitive, ele fiind atacate la Curtea de Apel Bucureşti. Manolachi a fost trimis în judecată fiind acuzat de folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii şi de favorizarea făptuitorului. În sarcina lui Florea s-a reţinut comiterea infracţiunilor concurente de complicitate la infracţiunea de folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii şi de favorizarea făptuitorului. Fronea va fi judecat pentru complicitate la infracţiunea de folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii şi pentru favorizarea făptuitorului. Asta în timp ce, în sarcina lui Tomescu, s-a reţinut comiterea infracţiunilor concurente de complicitate la infracţiunea de folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii şi favorizarea făptuitorului.

„Informaţii nedestinate publicităţii“


Conform rechizitoriului, în zilele de 7 şi 8 iulie 2012, Manolachi, în calitatea sa de comisar-şef în cadrul DNA, a furnizat, pe circuitul format din Fronea, Florea şi Tomescu, informaţii nedestinate publicităţii, care vizau aspecte esenţiale ale unui dosar instrumentat de unitatea de parchet din care făcea parte. Aceste informaţii reprezentau, susţin procurorii, conţinutul denunţului care a stat la baza înregistrării dosarului, solicitarea şi dispunerea autorizaţiilor de interceptare de către instanţa de judecată, rezultatul activităţilor infracţionale monitorizate ca urmare a autorizării de către instanţă, aspecte de ordin tactic privind ancheta şi realizarea momentelor operative. „Prin aceste acţiuni, Manolachi a urmărit să obţină pentru sine bunuri necuvenite în valoare de 250 de lei, precum şi ca autorul infracţiunii de corupţie să evite prinderea în flagrant delict. Acţiunile desfăşurate de inculpatul Manolachi Dan Emil au condus la îngreunarea cercetărilor şi, implicit la acel moment, la obţinerea de foloase necuvenite pentru altul, reprezentând obiectul infracţiunii de corupţie şi anume suma de 200.000 de euro“, au conchis procurorii Anticorupţie.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

​DNA Constanța se mută în casă nouă!

17 Apr 2024 784

(VIDEO) Patru persoane trimise în judecată de DNA Constanța, menținute în arest preventiv! Decizia nu este definitivă

23 Mar 2024 781

DNA Constanța, acțiune extraordinară la Curtea de Apel! Când se va pronunța instanța

04 Mar 2024 1463

Cristian Maricel Cîrjaliu, primarul din Agigea, achitat! (MINUTA)

01 Mar 2024 1030

DNA intră tare în sectorul energetic! Afaceriști reținuți. Ecobescu Adrian Dorin, șeful Termoelectrica Bucuresti Sud și Chircă Iosif, șeful Electrocentrale Rovinari, sub control judiciar

09 Feb 2024 908

Iată cine spală și repară autospecialele Poliției Constanța!

02 Feb 2024 1848

Oficial! Bobeș Laura și Călin Viorela Mirabela, din Primăria Constanța, au recunoscutut tot la DNA

12 Jan 2024 5669

Dragoș Adrian Iorga, fost director în Ministerul Investițiilor, trimis în judecată de DNA Constanța, plasat sub control judiciar!

09 Jan 2024 1253

Oficial! Auditul de la Primăria Mangalia, în atenția procurorilor Camera de Conturi Constanța a sesizat DNA cu privire la înstrăinarea unor terenuri care aparțin UAT-ului. Ce spune primarul Radu Cristian?

20 Dec 2023 2252

Două angajate din cadrul Primăriei Constanța au încheiat acord de recunoaștere a vinovăției cu DNA

08 Dec 2023 12241

Dumitru Bîltag, inspector șef, Catană Daniel Ovidiu, adjunct Poliția Constanța are șefi noi! Iată cine sunt și ce averi au (DOCUMENTE)

09 Nov 2023 3732

DNA Constanța l-a trimis în judecată pe Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași! Pronunțarea amânată (DOCUMENT)

29 Oct 2023 1476

Știri Constanța azi UPDATE. Dragoș Iorga, director din Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prezent la Tribunalul Constanța. Se va afla în arest la domiciliu (FOTO+VIDEO)

28 Oct 2023 1424

Oficial de la DNA Constanța! Dragoș Iorga, director din Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene reținut pentru 24 de ore

27 Oct 2023 2223

Dragoș Iorga, director din Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, audiat la sediul DNA Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

27 Oct 2023 2118