Impact nimicitor între doi mastodonţi ai şoselelor Un bărbat a murit şi alţi doi au fost răniţi pe DN3, la Ciocârlia

Un accident cumplit a avut loc ieri, dis-de-dimineaţă, în localitatea Ciocârlia. Un bărbat şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi au fost grav răniţi după ce un TIR s-a ciocnit cu un autocar. Vinovat de producerea tragediei este şoferul autocarului, care nu a acordat prioritate.

Conform Serviciului Poliţiei Rutiere (SPR) Constanţa, B.I., un bărbat de 37 de ani, cetăţean al Republicii Moldova, a condus un autocar, pe DJ 381, dinspre Medgidia către localitatea Mereni. Ajungând la intersecţia cu DN 3, el nu a respectat semnificaţia indicatorului „oprire“, a pătruns în intersecţie fără să acorde prioritate de trecere şi a intrat în coliziune cu ansamblul de vehicule format din cap tractor ce tracta o semiremorcă, condusă de G.M., un bărbat în vârstă de 25 de ani, dinspre Ciocârlia către Constanţa. În urma accidentului, a rezultat decesul la faţa locului a lui D.V, un tânăr de 29 de ani, cetăţean moldovean, aflat pe locul din dreapta-faţă în autocar. Vehiculul era înmatriculat în Republica Moldova şi nu transporta pasageri în momentul accidentului, mai transmite Biroul de presă al SPR. Tragedia s-a produs marţi dimineaţă, puţin după ora 4.30.

În urma impactului, conducătorul autocarului şi colegul său, aflat în dreapta, care era şoferul de schimb, au fost proiectaţi zeci de metri prin parbriz. Cel de-al doilea a decedat pe loc, conform medicilor de la Ambulanţă. TIR-ul s-a răsturnat în curtea unei case aflate lângă intersecţie, după ce a spulberat gardul, iar şoferul a rămas încarcerat şi a fost scos din cabina zdrobită de pompierii de la Descarcerare. Cei doi supravieţuitori au fost transportaţi în stare gravă la Camera de Resuscitare a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Potrivit medicilor, şoferul camionului a suferit politraumatisme craniene şi toracice, precum şi fracturi ale membrelor. El a fost dus direct la sala de operaţie, iar medicii încearcă să îl ţină în viaţă. Şoferul autocarului, cel vinovat de producerea accidentului, a scăpat cu răni uşoare. Totuşi, şi el a suferit leziuni multiple, însă era conştient şi stabil hemodinamic încă de când a fost preluat de medicii de la Ambulanţă. Când se va însănătoşi, va trebui să răspundă penal pentru ucidere şi vătămare corporală gravă din culpă. 

Pentru că se aflau în imposibilitatea de a sufla în etilotest, medicii le-au prelevat celor doi şoferi probe de sânge, pentru ca poliţiştii să poată afla dacă vreunul dintre ei a condus sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe interzise. Rezultatele vor fi aflate astăzi. Poliţiştii au luat legătura cu familiile celor doi cetăţeni din Moldova, pentru a le da veştile groaznice.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Tragedia dimineţii. Accident rutier grav. Şase victime. Doi morţi. Impact nimicitor între două autoturisme şi un camion

20 Jul 2019 23097

UPDATE Accident grav în Mamaia. Impact nimicitor între un motor cu trei roţi şi un taxi. Trei victime (galerie foto)

18 Aug 2018 9531

Revista presei locale

11 Aug 2015 2096

Sfârşit tragic pentru un angajat al unităţii militare de la Mihail Kogălniceanu Impact nimicitor între o maşină şi o motocicletă. Doi morţi (galerie foto)

11 Aug 2015 2696

Revista presei locale

08 Aug 2015 2957

Un copil de un an din Hârşova a murit Impact nimicitor între un tir şi o maşină

02 Sep 2014 2344