În casa cui ar putea sta Mazăre în arest la domiciliu (referat DNA)



Radu Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, şi omul de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky s-au aflat, ieri, în atenţia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României.
 
În cazul lui Mazăre, judecătorii au analizat contestaţia procurorilor DNA formulată împotriva deciziei prin intermediul căreia i-a fost înlocuit arestul preventiv cu cel la domiciliu. În privinţa lui Strutinsky, instanţa a analizat contestaţia lui depusă împotriva hotărârii prin care i-a fost respinsă cererea de înlocuire a arestului preventiv cu controlul judiciar. Atât dosarul lui Mazăre, cât şi cel al omului de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky au fost analizate de judecătoarele Florentina Dragomir şi Luminiţa Zglimbea, de la Curtea Supremă a României. Aseară, instanța a decis ca Mazăre și Strutinsky să rămână în stare de arest.

În cazul lui Strutinsky, judecătorii i-au respins contestația formulată împotriva deciziei prin care i s-a respins cererea de înlocuire a arestului preventiv cu a controlului judiciar. În cazul lui Mazăre, Curtea Supremă a admis contestația procurorilor DNA, iar la rejudecare a respins cererea fostului primar al Constanței de înlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu. 
 
Reamintim că, pe data de 26 mai, judecătoarea Ana Maria Dascălu, din Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, a respins propunerea formulată de Direcţia Naţională Anticorupţie - Secţia de Combatere a Infracţiunilor Conexe Infracţiunilor de Corupţie, în dosarul nr. 964/P/2014, de prelungire a arestării preventive a lui Radu Ştefan Mazăre şi a lui Sorin Gabriel Strutinsky. Pe cale de consecinţă, instanţa a înlocuit măsura arestării preventive cu cea a arestului la domiciliu privindu-i pe cei doi, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 1 iunie, până la data de 30 iunie, inclusiv. „Impune inculpaţilor obligaţia de a nu părăsi imobilul în care locuiesc, respectiv: Mazăre Radu Ştefan (- staţiunea Mamaia - Zona Căpitănie - Vila Marina - Zona Melody (proprietate a SC Nisipuri S.A., judeţul Constanţa); Strutinsky Sorin Gabriel (municipiul Constanţa, strada Oneşti nr. (...) judeţul Constanţa), fără permisiunea organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată în faţa căreia se află cauza penală ce-i priveşte“, conform minutei judecătoreşti. Curtea Supremă a dispus ca, pe durata măsurii preventive a arestului la domiciliu, Mazăre şi Strutinsky să respecte următoarele obligaţii: să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori sunt chemaţi, să nu comunice între ei, cu ceilalţi suspecţi sau inculpaţi din cauză, să nu comunice cu martorii, experţii din cauza ce-i priveşte. De menţionat că, pe durata măsurii arestului la domiciliu, Mazăre şi Strutinsky pot părăsi domiciliul sau reşedinţa unde locuiesc, pentru a se prezenta la organele de urmărire penală, la judecătorul de drepturi şi libertăţi, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată, la chemarea acestora.

Această soluţie nu este definitivă, ea fiind atacată de procurori cu contestaţie, aceasta urmând să fie analizată azi. În cazul în care se va menține arestul la domiciliu față de Mazăre și Strutinsky, aceștia ar putea ajunge diseară acasă.  

Alexandru-Pimen Leca

Conform datelor puse la dispoziţie de Registrul Comerţului, Nisipuri SA are sediul social în Mamaia, zona Melody, pe malul lacului Siutghiol. Acţionari persoane juridice sunt Redwood Enterprises Inc Of Monrovia, cu sediul social în Grecia, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 99,921352733%. Acţionari persoane fizice sunt Mihai Mazăre (care a fost şi unul dintre fondatorii firmei), născut la data de 2.01.1972, în Bucureşti, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 0,0196618168%. Administratorul este Alexandru-Pimen Leca, născut la data de 18.01.1959, în Constanţa (care administrează şi SC Pomacost SA), iar activitatea principală a unităţii comerciale este „activităţi ale agenţiilor turistice“.                                                                                                                                                                

Transformarea SRL-ului în SA 

Aşa cum arătam şi în ediţiile trecute, Nisipuri SA, înfiinţată în 1998, a aparţinut, la începuturi, lui Radu Mazăre. Conform Monitorului Oficial nr. 3303 din 2003, unicul asociat al SC Nisipuri, pe atunci SRL Năvodari, Radu Ştefan Mazăre, i-a cooptat în afacere pe fraţii şi pe mama sa, dar şi pe viceprimarul Gabi Stan, cu 0,02% fiecare. Ulterior, asociatul unic a decis transformarea SRL-ului în SA şi mutarea sediului social din Mamaia Sat în Mamaia, zona Melody, pe malul lacului Siutghiol, în imobilul dobândit în urma contractului de vânzare-cumpărare nr. 3652 din 3 octombrie 2003.

Dosarul Retrocedărilor din Constanţa

Nisipuri SA apare şi în celebrul Dosar al Retrocedărilor din Constanţa, cauză în care printre inculpaţi se află şi Radu Mazăre. „Avantajele patrimoniale dobândite ilegal se regăsesc în proprietatea inculpaţilor sau a firmelor controlate de aceştia, după cum urmează: Mazăre Radu Ştefan (prin firmele Nisipuri SA), mama şi fratele acestuia (prin firma APV Media Turism), Giurgiucanu Georgică, Săvulescu Emil Dragoş, Borcea Cristian, Ionescu Valentin George (prin firma Habitat şi Ambient SA), Camboianu Mihai, Popa Basarab (prin firmele Pomacost SA şi Aqualand SA), Sandu Bogdan Gabriel (prin firma SC Holland Develompment Group SA), Ceacîreanu Mihai Sergiu (ca persoană fizică şi prin firma sa, New Home Construct SA), Şerban Alexandru Octavian, Barbu Paraschiva, Puşcaşi Marius şi Puşcaşi Carmen“, conform celor de la Anticorupţie.  
 
Povestea mutării lui Mazăre în imobilul mai sus precizat a fost prezentată pe larg de cotidianul ZIUA de Constanţa.
 

Retrocedările, în câţiva paşi
Cum s-a „născut“ casa în care stă Radu Mazăre

 

Punct şi de la capăt în Nisipuri SA
Firma de suflet a lui Radu Mazăre şi-a decis soarta pentru următorii patru ani 

 
Cu terenuri în judeţul Constanţa
Cine sunt şi ce averi au femeile care i-ar putea reda azi libertatea lui Mazăre (documente + referat DNA)

 
Fosta societate a primarului Radu Mazăre, Nisipuri SA, prezintă bilanţul pe anul trecut
 
Fondată de defunctul Basarab Popa, vărul lui Mazăre
Pomacost SA îşi adună acţionarii în AGOA

 
Referatul DNA privind propunerea de arestare a lui Radu Ştefan Mazăre şi a omului de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky (document)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Geanina Terceanu, arest la domiciliu Relaţie amoroasă cu unul dintre inculpaţii Dosarului Retrocedărilor din Constanţa? (rechizitoriu)

12 Dec 2015 3870

Fostul primar, liber după trei luni de arest Curtea Supremă a decis, ieri, libertatea fostului primar al Constanţei (referat DNA)

25 Jun 2015 2159

Radu Mazăre va fi eliberat din arestul Poliției Capitalei Dana Ana cere mâine prelungirea arestului pentru fostul primar al Constanței

24 Jun 2015 2551

Un afacerist cu greutate în Constanţa, judecat în arest la domiciliu! (rechizitoriu + document)

19 Jun 2015 2682

Radu Mazăre cere să fie arestat la domiciliu. Iată când va fi luată decizia finală

18 Jun 2015 2055

Radu Mazăre s-ar putea întoarce în Constanţa, până la finele săptămânii (referat DNA)

16 Jun 2015 2241

Exclusiv Radu Mazăre și Sorin Strutinsky RĂMÂN în arest. Decizia este definitivă

28 May 2015 2541

Cu terenuri în judeţul Constanţa Cine sunt şi ce averi au femeile care i-ar putea reda azi libertatea lui Mazăre (documente + referat DNA)

27 May 2015 5031

Exclusiv Veste de ultimă oră pentru Radu Mazăre și Sorin Strutinsky

26 May 2015 2847

Radu Mazăre află mâine dacă vine acasă

26 May 2015 2177

Surse - Cine sunt suspecţii din dosarul Mazăre - Strutinsky! Printre ei, viceprimarul Gabi Stan (documente + referat DNA)

26 May 2015 5629

Zi decisivă pentru fostul primar al Constanţei Ce face Dana Ana, de la DNA, pentru a-l ţine pe Mazăre în arest (referat DNA)

25 May 2015 2084

Iată motivul! De ce l-ar vrea judecătoarea Alexandrescu în arest la domiciliu pe Radu Mazăre (referat DNA + video)

23 May 2015 2324

DNA acuză - evaziune din contracte cu RAEDPP şi Confort Urban Constanţa Lovitură grea pentru unul dintre apropiaţii lui Mazăre (rechizitoriu + document)

22 May 2015 5145

Decizia nu este definitivă Primarul suspendat al municipiului Constanţa, în arest la domiciliu (referat DNA + minuta Curţii Supreme)

22 May 2015 2281