Începe judecata fostului şef al Poliţiei Hârşova Comisarul-şef Nicu Ion, acuzat de şantajarea medicului psihiatru Lilia Bandrabur

Judecătorii Curţii de Apel Constanţa au decis! Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie nu vor reface rechizitoriul prin intermediul căruia comisarul-şef de poliţie Nicu Ion, comandantul Poliţiei oraşului Hârşova, a fost trimis în judecată pentru şantaj, tentativă la efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia şi fals în declaraţii. Hotărârea judecătorilor este definitivă. Fostul poliţist este acuzat de şantajarea Dianei Lilia Bandrabur, medic psihiatru.

Conform DNA, „în luna iunie a anului 2012, inculpatul Ion Nicu, în calitatea de comisar şef de poliţie, a constrâns o persoană, medic în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, să întocmească reţete pentru medicamente compensate de la bugetul Casei de Asigurări de Sănătate pe care să le trimită farmaciilor aparţinând SC Venita Lau & Mar SRL (aparţinând unor apropiaţi ai inculpatului), urmând ca acestea să nu elibereze efectiv medicamentele, dar să deconteze reţetele de la buget”. „În baza unei înţelegeri, inculpatul urma să îşi însuşească o parte din sumele de bani obţinute de societatea comercială prin această modalitate. În luna martie a anului 2013, inculpatul Ion Nicu, comisar şef de poliţie, a angajat un avocat care a efectuat demersurile necesare înfiinţării SC Nikos Pharm Distribution SRL, căruia i-a plătit onorariul pentru munca depusă, a depus capitalul social al societăţii, a achitat taxele necesare înfiinţării, a încheiat mai multe acte juridice în numele firmei, iar ulterior a depus declaraţii la organele fiscale, toate cu scopul de a efectua activităţi lucrative prin intermediul societăţii arătate”, se mai arată în documentele procurorilor. Organele de anchetă conchis susţinând că, „la data de 7 mai 2013, inculpatul Ion Nicu a declarat, în mod mincinos, în cuprinsul declaraţiei de interese date în condiţiile legii, că nu este asociat sau administrator la vreo societate comercială, deşi întrunea ambele calităţi în cadrul SC Nikos Pharm Distribution SRL”. Dosarul a fost trimis spre soluţionare la Tribunalul Constanţa, instanţă care a dispus începerea judecăţii.

Venita Lau & Mar SRL şi Nikos Pharm Distribution SRL

Societatea comercială Venita Lau & Mar SRL, cu sediul în municipiul Constanţa, pe prelungirea Liliacului, se află în insolvenţă. În firmă, asociat figurează Laura Zadea, de 39 de ani, din Constanţa, care este şi administrator. Unitatea a avut ca obiect de activitate „comerţ cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse nealimentare”.

SC Nikos Pharm Distribution SRL are sediul social în municipiul Constanţa, pe strada Călăraşi, numărul de ordine în Registrul Comerţului fiind atribuit în data de 15 martie 2013. Conform datelor oficiale, unitatea comercială se află în întrerupere temporară de activitate, din data 8 mai 2013 până la data 7 mai 2016. Asociatul unic al acestei firme este Nicu Ion, care îndeplineşte şi funcţia de administrator. Activitatea principală a SC Nikos Pharm Distribution SRL este „comerţ cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse nealimentare”.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un medic psihiatru din Constanţa a fost condamnat la închisoare cu executare (MINUTĂ)

01 Mar 2018 17622

Un medic psihiatru din Constanţa a fost achitat. Procurorii nu acceptă. Apelul dosarului, amânat

22 Jan 2018 2113

Un medic psihiatru din Constanţa, trimis în judecată de Parchetul General, achitat. Ce se întâmplă cu dosarul

21 Nov 2017 5076

Medicul psihiatru Diana Bandrabur, achitată în primă instanţă. 12 martori vor fi reaudiaţi la Curtea de Apel

10 Oct 2017 7791

Un cunoscut medic psihiatru din Constanţa, achitat pentru toate capetele de acuzare. Ce au făcut procurorii

17 Apr 2017 13920

Pastilă amară pentru Parchetul General al României Medicul psihiatru Diana Bandrabur, achitată, la Constanţa, pentru toate capetele de acuzare

30 Mar 2017 7102

Ar fi şantajat-o pe Diana Lilia Bandrabur, medic psihiatru Se rejudecă dosarul comisarului-şef Nicu Ion

29 Sep 2016 3808

Parchetul General anunţă Timp de patru ani, un psihiatru din Constanţa ar fi făcut afaceri ilegale cu rețete medicale

07 Sep 2016 1959

Comisarul-şef Nicu, condamnat Medic psihiatru din Spitalul Judeţean, şantajat de un fost comandant din Poliţia Constanţa?

23 May 2016 3400

Un medic din Spitalul Judeţean, şantajat de un comandant din IPJ Constanţa? Dosarul, amânat pentru luna martie (document)

28 Jan 2016 3731