Întâlnire la sediul Poliţiei Constanţa, printre cele mai „vulnerabile" oraşe în lumea drogurilor (galerie foto)

conferinta.jpgAgenţia Naţională Antidrog, Direcţia Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa au organizat ieri o conferinţă de presă prilejuită de demararea unui proces de formare în domeniul drogurilor destinat poliţiştilor rutieri. Evenimentul a avut loc la sediul Poliţiei Rutiere Constanţa, iar la el au participat Constantin Tătuc, director adjunct al Direcţiei Rutiere din Poliţia Română, Sorin Oprea, directorul Agenţiei Naţionale Antidrog, Valentin Burlacu, inspectorul şef al Poliţiei Judeţului Constanţa, şi Constantin Dancu, şeful Poliţiei Rutiere.

Comanda ANA a spus ieri, la Constanţa, că Agenţia Naţională Antidrog, în parteneriat cu Direcţia Rutieră, a demarat un curs de formare destinat poliţiştilor rutieri, „cu atât mai mult cu cât se apropie şi sezonul estival, cunoscut fiind faptul că în această perioadă consumul de droguri este în creştere, în special pe litoral". Sorin Oprea, directorul Agenţiei Naţionale Antidrog, a mai menţionat că în componenţa de instruire sunt cuprinse aspecte specifice juridice privind drogurile şi conducerea unui autovehicul sub influenţa substanţelor stupefiante şi psihotrope, efectele drogurilor asupra conducătorilor auto şi necesitatea efectuării testării rapide de depistare a drogurilor. Sesiunile de formare au debutat în februarie, în Capitală, iar în aceste zile, la Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Constanţa este pregătită prima serie de poliţişti rutieri din Constanţa, urmând acelaşi format de 16 ore de învăţare utilizat la Bucureşti. „Până la finalul lunii iunie, la nivel central şi naţional vor fi formaţi peste 450 de poliţişti rutieri, fapt ce prezintă primul pas în eforul ANA şi al Poliţiei Române de a informa, educa şi conştientiza poliţiştii rutieri şi participanţii la trafic asupra consecinţelor consumului de droguri asupra capacităţii de conducere", s-a mai spus în cadrul evenimentului de ieri. De menţionat că în acest program vor fi incluşi între 35 şi 40 de poliţişti de la Constanţa, care vor avea la dispoziţie, în primă fază, 200 de teste inteligente. Aceste aparate pot depista şase substanţe interzise, dar şi alcoolul. Nu este de trecut cu vederea faptul că oraşul Constanţa este perceput de Agenţia Naţională Antidrog drept unul dintre cele mai „vulnerabile" drogurilor.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Activități de combatere a consumului de droguri în unitățile școlare de nivel gimnazial și liceal din județul Constanța (GALERIE FOTO)

06 Apr 2024 503

IPJ Buzău Activităţi educativ-preventive ale poliţiştilor de la rutieră şi prevenire.

27 Mar 2024 395

Poliția Română - BCCO Argeș trafic de droguri de risc

22 Mar 2024 340

IPJ BuzăuReținut de polițiști pentru violare de domiciliu și furt calificat

14 Mar 2024 510

Peste 1.000 de angajați ai MAI se vor asigura că festivalul Massif se desfășoară în condiții de maximă siguranță

13 Mar 2024 646

Angajații MAI au oferit surprize doamnelor de 8 Martie la Tulcea (GALERIE FOTO)

08 Mar 2024 448

IPJ BuzăuReprezentanții Ministerului Afacerilor Interne urează tuturor femeilor La mulți ani!

08 Mar 2024 336

Acțiuni preventive ale polițiștilor, în unități școlare din județul Constanța

10 Feb 2024 584

IPJ Brăila Acțiuni pentru siguranța cetățenilor

07 Feb 2024 401

Fane Căpățână, suspectat că ar fi jefuit cetățeni ucraineni în trafic după ce s-ar fi dat drept polițist Antidrog

01 Feb 2024 868

Poliția Română Cercetați pentru trafic internațional de droguri de mare risc și trafic intern de droguri de mare risc

12 Jan 2024 761

În Iași Persoană reținută de polițiști pentru deținerea a 1,4 kilograme de canabis, descoperite la domiciliul său

05 Jan 2024 736

13 persoane consiliate de specialiștii antidrog Tulcea în perioada Anului Nou

03 Jan 2024 537

Poliția Română, postare acidă pe Facebook, după experimentul din Portul Constanța ”Vă prezentăm o fotografie cu un cozonac ce ar fi putut fi făcut de liderul Sindicatului Europol”

23 Dec 2023 999

Poliția Română - BCCO-Trafic de droguri

05 Dec 2023 579