Întreţinerea străzilor din Constanţa Afaceristul israelian Avraham Morgenstern, judecat în stare de arest la domiciliu (rechizitoriu + document)

Tribunalul Bucureşti a decis ca afaceristul israelian Avraham Morgenstern să rămână în arest la domiciliu. Hotărârea nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Bucureşti.
Morgenstern este judecat în stare de arest la domiciliu în dosarul în care este acuzat de evaziune fiscală. Mai exact, afaceristul a fost deferit Justiţiei de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, conform cărora, „în perioada 2009-2014, inculpatul Morgenstern Avraham, în calitate de administrator al SC Shapir Structures SRL, nu a înregistrat corespunzător veniturile obţinute din trei contracte încheiate cu RAEDPP (Exploatarea Domeniului Public şi Privat) Constanţa şi Confort Urban SRL Constanţa şi nu a înregistrat facturile fiscale aferente acestor venituri, în executarea acestor contracte“. Cele trei contracte sunt: proiectarea și execuţia lucrărilor aferente obiectivului de investiţii „Construire unităţi locative modulare în Municipiul Constanţa şi lucrări tehnico-edilitare aferente“ - Campus Social „Henri Coandă“, „Reabilitarea tramei stradale a municipiului Constanţa“ şi „Lucrări de mentenanţă, reparaţii şi întreţinere a tramei stradale din municipiul Constanţa, inclusiv marcaje“. Mai mult decât atât, „în aceeaşi perioadă, inculpatul a înregistrat cheltuieli fictive, reprezentând consultanţă şi asistenţă tehnică oferite de societăţile Larton Consultants Ltd Cipru şi Comrad Leasing Ltd Cipru. Aceste activităţi au fost realizate cu scopul de a se sustrage de la plata obligaţiilor fiscale datorate bugetului de stat, producând un prejudiciu de peste 10.000.000 de euro“, conform celor de la Anticorupţie.
 
De menţionat că Morgenstern este cercetat sub control judiciar şi în Dosarul Campusului Social „Henri Coandă“, alături de Radu Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, şi de fratele acestuia, Alexandru Mazăre, senator al României.
 
Comunicatele DNA privind această cauză pot fi citite accesând secţiunea „Documente“.

Rechizitoriu
Trimitere în judecată Avraham Morgenstern – prejudiciu, peste 10.000.000 de euro (document)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Decizie importantă pentru Geanina Terceanu, judecătoarea care a achitat un inculpat din Dosarul Retrocedărilor din Constanţa

02 Jan 2016 2342

Geanina Terceanu, arest la domiciliu Relaţie amoroasă cu unul dintre inculpaţii Dosarului Retrocedărilor din Constanţa? (rechizitoriu)

12 Dec 2015 3847

Evaziune de 10 milioane de euro din contracte cu RAEDPP şi Confort Urban Constanţa? Afaceristul Avraham Morgenstern merge la dentist (rechizitoriu)

04 Dec 2015 2499

Afaceristul Avraham Morgenstern rămâne în arest la domiciliu (rechizitoriu)

12 Oct 2015 2028

Strîmb îi permite să meargă la sinagogă Se „feresc“ judecătorii de Avraham Morgenstern, apropiat al lui Radu Mazăre? (rechizitoriu)

01 Sep 2015 2122

Afaceristul care trebuia să „revigoreze“ Constanţa rămâne în arest la domiciliu (rechizitoriu)

04 Aug 2015 2118

Un afacerist cu greutate în Constanţa, judecat în arest la domiciliu! (rechizitoriu + document)

19 Jun 2015 2651

DNA acuză - evaziune din contracte cu RAEDPP şi Confort Urban Constanţa Lovitură grea pentru unul dintre apropiaţii lui Mazăre (rechizitoriu + document)

22 May 2015 5128

Avraham Morgenstern, scăpat de arestul preventiv de Curtea de Apel București (rechizitoriu + document)

21 May 2015 2028

Avraham Morgenstern cere să fie eliberat (rechizitoriu)

27 Feb 2015 1808

Coleg într-un alt dosar cu fraţii Mazăre Afacerist judecat în stare de arest pentru o evaziune fiscală de peste 10 milioane de euro (rechizitoriu)

26 Feb 2015 2416

Avraham Morgenstern, aproape arestat la domiciliu (document)

10 Feb 2015 2092