Judecat pentru braconaj, Darac a iesit din arest

cap_5.jpgConstantin Dărac, bărbatul considerat a fi capul unei adevărate reţele de braconieri, înfiinţată în urmă cu peste zece ani, a fost pus în libertate.

Decizia a fost luată de magistraţii Judecătoriei Medgidia, în dosarul în care Dărac, împreună cu Ionuţ Daniel Păun, este judecat pentru braconaj, însă hotărârea de eliberare a celor doi din arest a fost confirmată de Tribunalul Constanţa, care a respins recursul procurorilor. Constantin Dărac a fost trimis în judecată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia pe 23 martie 2010, alături de Ionuţ Păun. De menţionat însă că, în ceea ce-l priveşte pe Dărac, suspiciunile că ar fi capul unei reţele de braconieri planau asupra lui de aproape zece ani. La momentul respectiv, în septembrie 2001, pentru prinderea sa a fost nevoie de intervenţia trupelor speciale DIAS. Atunci, Dărac şi braconierii pe care se presupunea că îi coordonează erau în vizorul poliţiştilor de aproximativ trei ani. Potrivit informaţiilor strânse de anchetatori în 2001, Dărac se folosea mereu de alţi membri ai reţelei de braconieri, pentru a induce în eroare organele de anchetă şi pentru a face aproape imposibilă identificarea membrilor grupării. Anul acesta, în luna martie, Constantin Dărac şi un tovarăş al său, Viorel Păun, au fost arestaţi după ce au fost depistaţi de poliţişti pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu, iar în portbagajul maşinii lor oamenii legii au găsit aproximativ 300 de kilograme de carne de mistreţ tranşată şi ambalată în pachete. În apărarea lor, cei doi au susţinut că ar fi găsit mistreţii morţi în pădure.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

ION BRACONIERU

02 Apr, 2010 13:47

Acum de Sf. sarbatori de Paste trebuiau sa-si achite datoriile.... Au primit drept bonus si masina care a servit la savarsirea infractiunii, ca nu aveau cu ce sa se deplaseze baietii. Daca era inainte de 89 si erau prinsi cu astfel de dovezi nu se mai stia nimic de ei intr-o luna. Oricum, multi din Politie sunt oamenii lor si mananca si ei din mistretii aia morti pe care ii gaseste Darac cu detectorul. Sa fim seriosi, un mistret gasit mort nu il mai poti manca si oricum miroase urat.

ION BRACONIERU

02 Apr, 2010 13:40

Sunteti ramasi in urma mult, domnilor. Ei au fost eliberati de saptamana trecuta si dumneavoastra v-ati trezit abia acum. Oricum or sa scape "Nici usturoi nu au mancat, nici gura nu le miroase." Cred ca de vina vor fii cei care i-au prins. O sa vedeti.

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.