Judecătoarea Florentina Dragomir, care l-a arestat pe Mazăre, îl poate pune, mâine, în libertate (referat DNA)

Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, află, mâine, dacă scapă din arest preventiv. El a formulat o cerere de înlocuire a măsurii preventive cu una mai blândă. Solicitarea fostului edil-şef a fost trimisă spre soluţionare judecătoarei Florentina Dragomir, de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României. La începutul lunii aprilie, Dragomir, alături de judecătoarea Angela Dragne, a dispus arestarea preventivă atât a lui Mazăre, cât şi a omului de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky, cercetat în prezenta cauză.
 
În altă ordine de idei, ieri, judecătoarea Simona Neniţă, de la Curtea Supremă, a analizat cererea lui Strutinsky de înlocuire a arestului preventiv. Solicitarea omului de afaceri a fost respinsă. Soluţia nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea Supremă.
 
Neniţă s-a pronunţat şi în dosarul în care au fost trimişi în judecată de DNA Constanţa 19 inculpaţi (persoane fizice şi juridice) în legătură cu un presupus prejudiciu de peste 30 de milioane de lei în dauna Consiliului Judeţean Constanţa şi de peste un milion de lei în dauna statului român. Simona Neniţă a dispus începerea judecăţii în prezenta cauză, soluţia fiind atacată cu contestaţie. Aşa cum arătam şi în ediţiile trecute, printre inculpaţii cauzei se află Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Felicia Tăicuţu, fost director general al Direcţiei Generale Economico-Financiare din CJC, Titi Cenuşă, fost arhitect-şef în cadrul Direcţiei Generale de Urbanism şi Lucrări Publice a Consiliului Judeţean (în prezent, suspendat din funcţie), Adrian George Gâmbuţeanu, director general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa, Lucian Simion, şef al Serviciului Utilităţi Publice din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa (în prezent, suspendat din funcţie), Ruxandra Luminiţa Darie, notar public, Ionuţ Ţiţimeaua, director general al Direcţiei Generale de Administraţie Publică şi Juridică din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa, şi Costică Zelcă, administrator al SC Stop SRL.
 
Citeşte şi
 
„Pe aici nu se trece“
Radu Mazăre şi Sorin Strutinsky, întorşi de pe drumul libertăţii de trei femei (referat DNA)

 
Mazăre şi Strutinsky, menţinuţi în arest de fosta consilieră a lui Daniel Morar (referat DNA)
 
Referatul DNA privind propunerea de arestare a lui Radu Ştefan Mazăre şi a omului de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky (document)
 
Ce mică e lumea!

Fosta judecătoare a dosarului „Mita de la Primărie“ analizează, azi, cererea de menţinere în arest a lui Mazăre şi a lui Strutinsky (referat DNA)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Radu Mazăre s-ar putea întoarce în Constanţa, până la finele săptămânii (referat DNA)

16 Jun 2015 2216

Mazăre rămâne în arest Strutinsky solicită să fie pus în libertate (referat DNA)

11 Jun 2015 1895

Radu Mazăre, adus în faţa judecătoarei Florentina Dragomir, de la Curtea Supremă (referat DNA)

10 Jun 2015 2439