Judecătoarea lui Nicuşor vrea să plece de la Constanţa

7-judecatoare_Nicusor-.jpgMagistratul Ruxandra Grecu, preşedintele completului de judecată din procesul în care preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, este acuzat de abuz în serviciu, şi-a cerut transferul.

Judecătorul s-a adresat Plenului Consiliului Superior al Magistraturii, solicitarea sa vizând transferul de la Judecătoria Constanţa la Tribunalul Bucureşti - Secţia I penală. De menţionat că, urmare a citării în repetate rânduri cu mandat de aducere cu jandarmii a preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa - care a refuzat constant să se prezinte la propriul proces - judecătorul Ruxandra Grecu s-a trezit cu plângeri formulate de politician împotriva ei. La începutul anului, Nicuşor Constantinescu a sesizat conducerea Curţii de Apel Constanţa, atrăgând atenţia conducerii asupra „comportamentului" magistratului Grecu, ce „insista" să-l citeze cu mandat de aducere în proces. Plângerea preşedintelui CJC a fost înaintată Consiliului Superior al Magistraturii. În paralel, avocatul lui Constantinescu a introdus, în proces, mai multe cereri de recuzare a completului de judecată format din preşedintele Ruxandra Grecu, însă solicitările i-au fost respinse. În condiţiile în care următorul termen de judecată a fost fixat pentru data de 25 iulie 2011, rămâne de văzut dacă cererea de transfer a judecătorului va fi aprobată de Consiliul Superior al Magistraturii. Dacă, într-adevăr, cererea va primi aviz favorabil, atunci dosarul în care preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa este judecat pentru abuz în serviciu îi va reveni, în urma repartizării aleatorii, unui alt magistrat din cadrul Judecătoriei Constanţa. Care, eventual, nu va mai dispune citarea cu mandat de aducere pentru preşedintele CJC.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

europeanu

02 Jul, 2011 05:33

atita timp cit justitia e corupta pana in maduva,acest porc ordinar si hot va face ce vrea el.

Articole asemanatoare

Magistratul de legătură în relația cu Regatul Spaniei, cunoscut și la Constanța! Ce a făcut (DOCUMENTE)

25 Dec 2021 4019

Noi probe în cazul acţiunii disciplinare exercitate faţă de judecătoarea Ruxandra Grecu

07 Feb 2020 2124

„Atitudine nedemnă faţă de colegi“ Când va analiza CSM cazul judecătoarei Ruxandra Grecu

01 Feb 2020 3544

Judecătoarea Ruxandra Grecu, cercetată disciplinar pentru „atitudine nedemnă“

24 Dec 2019 5302

Noi termene de judecată pentru Avraham Morgenstern şi fraţii Mazăre (rechizitoriu)

21 Apr 2017 2717

Avraham Morgenstern, apropiat al lui Mazăre, va fi judecat de femeia care a „îndrăznit“ să-l citeze pe Nicuşor Constantinescu (rechizitoriu)

04 Mar 2017 4021

Iată cine este! Un judecător din Constanţa îi interzice lui Sorin Oprescu să participe la manifestări sportive sau culturale

19 Jan 2016 4279