Judecatorii nu sunt de acord cu procurorii in dosarul agentului sef Petre Vasile

Apel respins

In urma cu doua luni, Petre Vasile a fost achitat de magistratii de la Tribunal, dar procurorii au formulat apel impotriva sentintei * Barbatul a fost trimis in fata instantei sub acuzatia de purtare abuziva deoarece, in urma corectiei aplicate de catre politist unui posibil infractor, partea vatamata a avut nevoie de 12-14 zile de ingrijiri medicale

Magistratii de la Curtea de Apel Constanta au respins, ieri, apelul formulat de catre reprezentantii Ministerului Public impotriva sentintei dispuse de catre judecatorii de la Tribunalul Constanta prin care fostul sef de Post al Politiei din Valu lui Traian, agentul sef Petre Vasile, a fost achitat. In aceste conditii, politistul ar fi nevinovat de fapta de care este acuzat, insa decizia nu este definitiva, procurorii mai avand la dispozitie ultima cale de atac. Agentul sef Petre Vasile a fost trimis in judecata de catre procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Constanta sub acuzatia de purtare abuziva. Initial, politistul a fost cercetat si pentru vatamare corporala grava, insa anchetatorii au dispus scoaterea de sub urmarire penala pentru aceasta infractiune. Actualmente, Petre Vasile ocupa functia de adjunct al sefului Postului de Politie din Cobadin. Potrivit rechizitoriului, in cursul lunii martie a anului trecut, Petre Vasile s-a prezentat la serviciu, moment in care a fost informat de subordonati ca in seara precedenta se sustrasesera materiale de constructii din incinta unei biserici din comuna. Din primele cercetari a reiesit ca autorii furtului ar fi Aurel Grecu si Dan Ghiata, motiv pentru care au fost dusi la Politie si audiati. Deoarece, la un moment dat, Grecu sustinea ca la savarsirea infractiunii a participat si Ghiata insa acesta nu recunostea, agentul sef Petre Vasile s-a enervat si i-a aplicat ca o prima pedeapsa corporala lovituri in zona toracelui si in partea dorsala, cu un baston din cauciuc. Mai tarziu, vazand ca Dan Ghiata nu recunoaste fapta de care era acuzat, Petre a continuat sa-l loveasca cu pumnul si palmele, incetandu-si agresiunea doar in momentul in care a observat ca celui batut ii curgea sange din urechea stanga. Dupa agresiune, politistul i-a dat drumul acasa, spunandu-i sa se prezinte a doua zi din nou la audieri. Numai ca Ghiata nu a pierdut timpul si s-a dus imediat la Medicina Legala, de unde si-a luat certificat medico-legal. Asa cum rezulta din acest act, Dan Ghiata a suferit in urma loviturilor primite mai multe leziuni destul de majore, dar ceea ce este si mai grav este legat de faptul ca barbatul a ramas cu o infirmitate prin hipoacuzie bilaterala, adica nu mai aude bine. Medicii au concluzionat ca Dan Ghiata a avut nevoie de 12-14 zile de ingrijiri medicale. Audiat de catre procurori, Petre Vasile si-a recunoscut fapta, insa a specificat ca era nervos si l-a lovit nu pentru a obtine declaratia, ci pentru ca l-a deranjat comportamentul lui Ghiata in timpul anchetei. In schimb, in momentul in care dosarul a ajuns in instanta, politistul nu a mai recunoscut nimic si a sustinut tot timpul ca este nevinovat.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Rechizitoriu pentru cunoscutul bancher Gheţea Radu Graţian! Trimis în judecată, la Constanța, pentru ucidere din culpă! (VIDEO+DOCUMENT)

24 Mar 2024 1043

Monica Macovei, fost ministru al Justiției, accident la Mangalia! Latura civilă, amânată pentru aprilie 2024 (VIDEO)

12 Mar 2024 887

Judecători amenințați la Constanța! „Este ca și cum Irod l-ar acuza pe pruncul Iisus cu privire la propriile lui crime!“ (RECHIZITORIU)

11 Mar 2024 984

Ce spune avocatul Adrian Cuculis Crimă într-un hotel din Mangalia! Se cere schimbarea încadrării juridice

11 Mar 2024 1738

Bărbatul acuzat că ar fi agresat măicuțele de la mănăstirea Sfânta Maria, din Techirghiol, cere să fie pus în libertate!

19 Feb 2024 817

Premieră Condamnare în primul și singurul dosar de Cyberbullying din Constanța! Decizia, atacată la instanța superioară (RECHIZITORIU)

15 Feb 2024 1004

Polițiștii din Constanța au găsit două kilograme de Cannabis într-o geantă abandonată pe stradă de un cetățean speriat! (RECHIZITORIU)

07 Feb 2024 1092

Fost ministru al Justiției, Monica Macovei trimisă în judecată, la Mangalia! Primul termen, marți, 16 ianuarie 2024 (DOCUMENT)

13 Jan 2024 985

Justiție Constanța Începe procesul lui Matei Vlad Pascu, șoferul implicat în tragedia de la 2 Mai (RECHIZITORIU)

11 Dec 2023 2076

DNA l-a trimis în judecată pe Cezar Costin Stancu, fost vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Cetățenie! Dosarul, amânat pentru la anul (RECHIZITORIU)

23 Nov 2023 774

Omor calificat la Tulcea! Rechizitoriu demn de filmele cu detectivi. Sentință definitivă la Constanța. Daune reduse la jumătate

14 Nov 2023 2428

Judecătoria Mangalia îi prelungeşte dreptul de circulaţie Monicăi Macovei, fost ministru al Justiției (DOCUMENT)

31 Oct 2023 819

Județul Timiș Persoană arestată preventiv pentru trafic de migranți

27 Oct 2023 673

Începe judecata în Dosarul Revoluției! (MINUTĂ+RECHIZITORIU)

25 Oct 2023 1299

Cezar Costin Stancu, fostul vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Cetățenie, trimis în judecată de DNA. Azi, primul termen (RECHIZITORIU)

25 Oct 2023 1171