Justiţie la Constanţa Cum se desfiinţează instanţe care nu au funcţionat

instante_Nicolae_Stanciu_09.jpgLa Constanţa, se desfiinţează instanţe care nu au existat propriu-zis niciodată. În Monitorul Oficial al României a fost publicată desfiinţarea Judecătoriilor din Cernavodă şi Băneasa, instanţe despre care preşedintele Curţii de Apel Constanţa, Nicolae Stanciu, spune că nu au fost niciodată date în funcţiune. În aceste condiţii, singurii angajaţi care vor trebui relocaţi în urma desfiinţării instituţiilor sunt doi paznici.

Monitorul Oficial al României, cu numărul 510 din 19 iulie 2011, anunţă adoptarea de către Parlament a legii privind desfiinţarea unor instanţe judecătoreşti şi a parchetelor de pe lângă acestea. La articolul 1 se arată că „instanţele judecătoreşti şi parchetele de pe lângă acestea prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezenta lege se desfiinţează", în timp ce articolul 2 al legii stabileşte faptul că posturile din cadrul respectivelor instituţii „se transferă, cu prioritate, la instanţele şi parchetele care preiau competenţa teritorială a instanţei şi parchetului desfiinţat ori, în funcţie de necesităţi, la alte instanţe sau parchete". Totuşi, în ceea ce priveşte instanţele din judeţul Constanţa vizate de desfiinţare, nu există posturi, persoane sau cazuri de transferat: acestea nu au funcţionat niciodată, conform declaraţiilor preşedintelui Curţii de Apel Constanţa, judecătorul Nicolae Stanciu. „Cele două instanţe din judeţ care sunt pe lista judecătoriilor ce vor fi desfiinţate nu au fost date în folosinţă niciodată. Deşi, teoretic, există de mai mulţi ani, acestea nu au funcţionat deloc. În ceea ce priveşte Judecătoria Cernavodă, aceasta a fost înfiinţată prin decret prezidenţial, dar apoi proiectul a fost blocat. Nu există nici măcar clădirea", a explicat preşedintele Curţii de Apel. Legat de Judecătoria Băneasa, lucrurile stau puţin diferit: „s-au descoperit probleme de rezistenţă în construcţia clădirii, astfel că aceasta nu a fost dată în folosinţă". Nicolae Stanciu a precizat că, la Băneasa, instanţa, respectiv Judecătoria Băneasa, ar fi funcţionat în aceeaşi clădire cu Parchetul de pe lângă Judecătoria Băneasa. Dar, dat fiind că proiectul nu a fost finalizat, din motive obiective, nu au existat cauze înregistrate. „Singurii angajaţi ce vor fi relocaţi sunt doi paznici, care, până la 1 noiembrie 2011 cel mai târziu, vor fi redistribuiţi la instanţele de pe raza teritorială a Curţii de Apel Constanţa", a conchis preşedintele instanţei.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Partizanu

21 Jul, 2011 07:47

Alo curtea de conturi. O verificare daca aceste instante de hirtie nu au supt banii contribuabilului. Stie Boc cum se face bugetu doar a fost UTC-ist.

Articole asemanatoare

Știri Constanța Abaterile în trafic i-au adus după gratii pe trei bărbați. Cât timp vor petrece în Penitenciarul Poarta Albă?

16 Mar 2024 678

Știri Constanța Bărbat suspectat că ar fi întreținut raporturi sexuale cu o minoră, de 15 ani, reținut de polițiști

05 Jan 2024 1287

Șofer la un pas de comă alcoolică și fără permis de conducere implicat într-un accident pe DN 22 C, în apropiere de Cernavodă

06 Dec 2023 713

Știri Constața Bărbat acuzat de încălcarea ordinului de protecție și acte de violență, reținut în Cernavodă

08 Nov 2023 882

Minor de 17 ani, depistat în Cernavodă pentru mai multe infracțiuni. Iată pentru ce

13 Oct 2023 868

Armă de foc găsită în timpul unor percheziții în județul Constanța la persoane suspectate de agresiune și violare de domiciliu

27 Sep 2023 899

A ajuns în Penitenciarul Poarta Albă pentru că a condus beat și fără permis. Câți ani va petrece după gratii

14 Feb 2023 1068

Un tânăr a ajuns în Penitenciarul Poarta Albă. Fapta care l-a privat de libertate

12 Jan 2023 1336

Procurorii din Constanța anunță finalizarea unui dosar important! Șase bărbați trimiși în judecată

13 Oct 2022 1392

IPJ Constanța Tânăr de 18 ani dus în arest de polițiști pentru furt calificat

03 Aug 2022 1519

Patru mandate de arestare emise de judecători după o acțiune fulger, la Constanța (VIDEO)

24 Jul 2022 1508

Percheziții după furtul unor catalizatoare Acțiune de amploare a polițiștilor din Constanța! (Video)

21 Jul 2022 2152

După gratii pentru conducere fără permis sau sub influența alcoolului. Doi constănțeni au ajuns la închisoare

11 May 2022 1091

Doi bărbați din județul Constanța au ajuns după gratii. Ce pedepse au primit și de ce au ajuns la închisoare

24 Feb 2022 1504

Tiberiu Marius Hânsă și Nicolae Cristache, condamnați în primă instanță!

12 Jan 2022 2535