La iniţiativa Ligii Navale a Statelor Unite Oficialii „877 Engineers Battalion“, vizită „fulger“ la Constanţa (galerie foto)

La invitația Consiliului Român al Ligii Navale a Statelor Unite, reprezentanții Batalionului de Ingineri 877 - „877 Engineers Battalion“ - s-au aflat, ieri, într-o scurtă vizită în Constanța. Cu această ocazie, a fost organizată şi o conferință de presă, evenimentul desfășurându-se pe terasa hotelului Vega din stațiunea Mamaia. De menţionat că, în această lună, la Cincu au ajuns inginerii din statul Alabama, Batalionul de Ingineri 877, şi că, recent, Garda Națională a statului Alabama, împreună cu forțele militare române, a terminat un amplu exercițiu militar de instruire.

În cadrul evenimentului s-a precizat, printre altele, faptul că, în perioada iunie - septembrie 2015, aproximativ 500 de ingineri din SUA vor ajunge la baza militară Cincu, din județul Brașov, şi că specialiștii americani, sponsorizați de armata Statelor Unite, vin în România pentru a dezvolta baza militară în vederea găzduirii exercițiilor multinaționale desfășurate cu partenerii din Uniunea Europeană, NATO și Statele Unite. Liga Navală a Statelor Unite (NLUS) este compusă din 43.000 de civili organizaţi în mai mult de 245 de consilii în întreaga lume, lucrând pentru a susţine membrii serviciilor navale şi familiile acestora. Acest lucru se realizează printr-o varietate de programe educaționale, care amintesc cetăţenilor că Statele Unite reprezintă o naţiune maritimă, ale cărei interese economice naţionale şi de securitate au strânsă legătură cu libertatea mărilor. Printre activitățile derulate de NLUS se numără și: educarea oficialilor aleşilor locali şi statali cu privire la disputele maritime; comunicarea lunară cu peste 60.000 de militari şi civili cu privire la aspecte importante; găzduirea diverselor forumuri publice şi evenimente educaţionale; recunoaşterea serviciilor de excepţie din cadrul serviciului militar activ şi personalului de rezervă prin programele naţionale şi locale de premiere și sponsorizarea activităţilor pentru încurajarea moralului şi asistenţei sociale.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.