La un pas de moarte A efectuat două focuri cu arma de vânătoare

Poliţiştii Serviciului Transporturi Maritime Constanţa cercetează în stare de libertate şapte bărbaţi, pentru săvârşirea infracţiunilor de furt sau tentativă la furt calificat de combustibil din vagoane CFR.

Ieri, la ora 00.10, poliţiştii birourilor Transporturi Constanţa şi Investigaţii Criminale, din cadrul Secţiei Regionale Transporturi, au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii furturilor din vagoanele de marfă care circulă pe relaţia CF Năvodari - Dorobanţu, ocazie cu care, în apropierea localităţii Culmea, judeţul Constanţa, au observat mai multe persoane urcate pe vagoane, care sustrăgeau motorină din cisterne în bidoane din plastic.

Persoanele suspecte au fost somate să înceteze activitatea infracţională şi, întrucât nu s-au supus, pentru prinderea acestora, un ofiţer de poliţie din cadrul Biroului Transporturi Constanţa a efectuat două focuri cu arma de vânătoare din dotare, cu bile din cauciuc, primul în plan vertical, iar celălalt în direcţia persoanelor suspecte, reuşindu-se prinderea unui tânăr de 21 de ani, din localitatea Ovidiu.

În urma folosirii armamentului, tânărul a fost rănit uşor, fiind transportat la Spitalul Clinic Judeţean Constanţa, iar după acordarea îngrijirilor medicale de specialitate a fost externat.

Pe parcursul cercetărilor efectuate, au mai fost identificate alte trei persoane suspectate că ar fi participat împreuna cu tânărul de 21 de ani la comiterea faptei.

De la faţa locului a fost recuperată cantitatea de aproximativ 200 de litri de motorină, depozitată în recipiente din plastic cu capacitatea de 20 de litri fiecare, în zonă fiind identificate şi alte bidoane din plastic goale.

Prejudiciul în valoare de aproximativ 1.200 de lei a fost recuperat, iar persoanele în cauză sunt cercetate în stare de libertate, pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.

Cu aceeaşi ocazie, în zona localităţii Poarta Albă, poliţiştii au mai depistat trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 20 şi 33 de ani, din localitatea Nisipari, judeţul Constanţa, care încercau să sustragă motorină din acelaşi tren, cu ajutorul a 10 recipiente din plastic cu capacitatea a 20 de litri fiecare.

Cei în cauză sunt cercetaţi în stare de libertate sub aspectul comiterii infracţiunii de tentativă de furt calificat.

Cercetările sunt continuate de către poliţişti, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a persoanelor în cauză.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Percheziții la Constanța într-un dosar de tentativă de tâlhărie calificată Doi constănțeni, acuzați că ar fi intrat în casa unei femei pe care au bătut-o (VIDEO)

18 Apr 2024 508

Acțiune cu radare în județul Constanța. Iată ce au constatat polițiștii (FOTO)

17 Apr 2024 399

IPJ Constanța În nici 24 de ore, accidente cu șoferi băuți sau drogați

16 Apr 2024 450

​ Autoturism căutat de autoritățile portugheze, găsit în Tulcea

15 Apr 2024 438

Județul Tulcea ​Șofer prins la volan sub influența băuturilor alcoolice. Constatările polițiștilor

15 Apr 2024 402

Acțiuni de amploare efectuate de polițiștii de la transporturi! Au fost aplicate mai multe amenzi

14 Apr 2024 383

Acțiune împotriva pescuitului ilegal pe Dunăre Poliția Transporturilor Navale intervine într-o operațiune în zona Hârșova - Ghinărești (FOTO)

13 Apr 2024 512

Știri Constanța Teribilism pe DN2A! Un motociclist a fost prins cu o viteză enormă de politiști

13 Apr 2024 503

Județul Constanța Activități preventive desfășurate de polițiști. Iată în ce școli au fost

12 Apr 2024 455

​Acțiuni ale polițiștilor din județul Constanța. Iată câte amenzi au fost aplicate

12 Apr 2024 460

Scandal între doi bărbați, în Constanța! Unul dintre ei avea droguri asupra sa

12 Apr 2024 539

Constanța Persoană decedată găsită pe trotuar în zona Casa de Cultură (GALERIE FOTO + VIDEO)

12 Apr 2024 3226

Justiție Constanța Mugur Mitrana, primarul din 23 August, la judecată cu Poliția - „Mă întorceam de la munte și aveam 0,03% alcool în sânge. E o nebunie cu etilotestele astea!“

11 Apr 2024 786

Județul Constanța Pescuit ilegal pe fluviul Dunărea între orașul Hârșova și satul Vadu Oii (GALERIE FOTO)

11 Apr 2024 398

Oficial al IPJ Constanța despre cazul scandalului de noaptea trecută (VIDEO)

11 Apr 2024 648