Recidivist ajuns în penitenciar Lui Costel Păduraru i s-a înfundat!

Poliţiştii din cadrul Compartimentului Urmăriri al IPJ Constanţa l-au identificat pe raza municipiului pe Costel Păduraru, urmărit naţional, condamnat la trei ani de închisoare pentru comiterea infracţiunii de ultraj, conform mandatului emis de Judecătoria Constanţa. Cel în cauză a fost încarcerat în Penitenciarul Poarta Albă.

Poliţiştii rutieri l-au depistat, exact în urmă cu un an, într-o noapte de iulie 2014, conducând un autoturism pe strada Sănătăţii, din Năvodari, în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice (0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat). Recalcitrant, acesta a refuzat categoric să fie transportat la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii exacte a alcoolemiei, aşa cum cere legea.

Surpriza cea mare au avut-o poliţiştii abia după ce au verificat numele individului în baza de date. Aşa au aflat că suspectul, Costel Păduraru, se afla sub control judiciar. Astfel că acesta a fost reţinut imediat, pe bază de ordonanţă, pe o perioadă de 24 de ore, iar ulterior a fost prezentat Judecătoriei Constanţa, instanţă care a emis pe numele său mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. Ulterior, a scăpat de arest şi a rămas sub control judiciar.

Costel Păduraru este o mai veche cunoştinţă a poliţiştilor. În septembrie 2013, el a fost arestat preventiv după un scandal provocat în zona Gării din municipiul Constanţa. Totul s-a întâmplat într-o noapte când, beat fiind, ar fi agresat, împreună cu un prieten de pahar şi de năravuri, doi poliţişti care patrulau în zonă şi care l-au luat la întrebări.
 
După intrarea în vigoare a noului Cod penal, magistraţii l-au eliberat din arest preventiv şi a primit măsura arestului la domiciliu. Ulterior, a scăpat şi de această restricţie, fiind cercetat în continuare sub control judiciar, cu interdicţia de a părăsi municipiul Constanţa. Măsură pe care el a încălcat-o anul trecut, concomitent cu bifarea unui alt şir de infracţiuni: conducere sub influenţa alcoolului şi refuzul de recoltare a probelor biologice.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 11 februarie 2019

12 Feb 2019 2377

Costel Păduraru, condamnat şi închis pentru ultraj

16 Jul 2015 1921

Recidivist din Constanţa, arestat preventiv Costel Păduraru, cercetat pentru ultraj, a fost prins băut la volan

21 Jul 2014 2316

Culmea tupeului Cercetat sub control judiciar pentru ultraj, se plimba cu maşina, beat, prin Năvodari

20 Jul 2014 1928