Marghiol, executat de gardienii publici

Circ gratuit la Ciocarlia

Ieri, la sediul Primariei din Ciocarlia s-a prezentat un executor si cativa reprezentanti ai CGP Constanta pentru a efectua o executare silita, in baza unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile * De mai bine de doi ani, primaria datoreaza institutiei de ordine si paza peste 210 milioane lei, reprezentand contravaloarea unor servicii prestate * Desi gardienii au castigat in instanta, de un an, primarul Neculai Marghiol apeleaza la tot felul de tertipuri pentru a tergiversa efectuarea platii * La vederea executorului, gardienilor si ziaristilor de la ZIUA, in incinta primariei s-a declansat o adevarata panica * Timp de 20 de minute angajatii au mintit cu seninatate declarand ca primarul nu se afla in comuna, fiind plecat cu treaba la Constanta * In momentul in care executorul a declarat ca va pune sechestru pe toate bunurile aflate in birouri, secretarul primariei l-a invitat intr-un birou in care Marghiol statuse ascuns pana in acel moment * Dupa o ora de joc tip "soarecele si pisica", primarul a scapat de executarea bunurilor, scotand achitand jumatate din suma

Fara a fi anuntati in vreun fel de catre institutiile abilitate in ceea ce priveste efectuarea operatiunii, reporterii cotidianului "Ziua de Constanta" au reusit sa fie pe faza, prezenti la un adevarat spectacol desfasurat in comuna Ciocarlia si al carui principal protagonist a fost primarul Niculae Marghiol. Ieri dimineata, in jurul orei 9.00, in fata primariei au "tras" doua masini apartinand Corpului Gardienilor Publici. O comisie formata din trei persoane, directorul adjunct Ion Gagiu, jurista institutiei si un executor din Medgidia au intrat in sediul Consiliului Local, pentru a pune in aplicare o hotarare judecatoreasca.

Lui Marghiol nu ii pasa de lege

Povestea a inceput in urma cu aproape trei ani cand intre primaria Ciocarlia si Grupul Gardienilor Publici a fost incheiat un contract de prestari servicii. Agentii institutiei constantene urmau sa asigure paza si asigurarea linistii publice pe raza localitatilor arondate, in schimbul acestor servicii urmand sa fie platiti. La finele anului 2002, primaria Ciocarlia datora deja gardienilor 210 milioane lei. Primarul Niculae Marghiol a incercat sa amane la nesfarsit achitarea acestor datorii, apeland mereu la tot felul de tertipuri si mintindu-si pe fata interlocutorii. Corpul Gardienilor Publici a dat in judecata primaria iar instanta a dat in cele din urma dreptate reclamantului, obligand institutia lui Marghiol la plata celor 210 milioane datorate, a cheltuielilor de judecata si a penalitatilor de intarziere. Punerea in executare a hotararii judecatoresti s-a dovedit la fel de dificila ca si judecarea cauzei. Marghiol promitea de fiecare data ca va da banii si solicita un termen pentru a face rost de suma necesara. La indeplinirea acestui termen povestea se repeta. La un moment dat, Marghiol s-a angajat in scris si in nume propriu sa vireze aceasta suma intr-un anume termen, comitand astfel o ilegalitate pentru ca nu avea acceptul Consiliului Local Ciocarlia. Acest amanunt demonstreaza clar ca Marghiol face ce vrea si cand vrea, fara sa ii pese foarte mult de prevederile legale, conform carora deciziile administratiei locale se iau in urma unor sedinte ale Consiliului Local, in cadrul carora membrii acestuia isi dau sau nu acordul. Oricum, de la hotararea irevocabila a instantei de judecata si pana ieri au trecut cateva luni bune, timp in care Marghiol n-a virat nici un leu Gardienilor Publici.

"Uite primarul, nu e primarul"

Spectacolul de la Ciocarlia a debutat odata cu intrarea in incinta primariei a grupului format din gardienii publici si executorul Solomon. Functionarii speriati ai administratiei locale au fost informati ca in baza hotararii judecatoresti a Tribunalului Constanta, urmeaza sa se efectueze o executare silita. Pentru ca angajatii primariei au declarat ca nu exista bani suficienti pentru achitarea debitului, executorul Solomon a luat decizia de a pune sub sechestru toate bunurile din sediu, inclusiv masina de serviciu. Secretarul primariei a declarat ca Marghiol parasise de dimineata comuna, avand o destinatie necunoscuta. Acest fapt era cel putin ciudat, avand in vedere ca Marghiol era la curent cu venirea comisiei. Decizia executorului de a pune sub sechestru calculatoarele si imprimanta aflate in birouri a precipitat lucrurile. Dupa ce timp de 20 de minute sustinuse sus si tare ca seful sau nu se afla in cladire, secretarul primariei s-a apropiat de executorul Solomon, rugandu-l sa-l urmeze intr-un alt birou. Acesta a cerut explicatii si astfel toti cei prezenti au aflat cu surprindere ca Marghiol se afla in biroul sau, unde pana atunci statuse ascuns. Fara sa isi scuze in vreun fel comportamentul, primarul i-a invitat in birou pe directorul adjunct Gagiu, jurista Corpului de Control si pe executorul Solomon, nepermitand si accesul ziaristilor de la Ziua de Constanta. Dupa alte 20 de minute, "intrevederea" s-a incheiat cu scorul de 1-0 in favoarea gardienilor. Directorul adjunct Gagiu a declarat ca Marghiol a achitat o mare parte din debit, 100 de milioane lei, fara a specifica insa daca aceasta "scadere" a fost facuta prin emiterea unui ordin de plata sau "cu banii jos". Cert este ca situatia s-a detensionat, primaria Ciocarlia urmand sa achite (cel putin teoretic) restul datoriei intr-un timp cat mai scurt. Indiferent de finalitatea actiunii, spectacolul gratuit si de prost gust desfasurat in sediul primariei a lasat un gust amar martorilor oculari, multi dintre acestia oameni necajiti care venisera sa-si rezolve anumite probleme personale. In momentul in care l-am abordat pe Marghiol cerandu-i sa ne dea amanunte in legatura cu rezolvarea situatiei, acesta ne-a declarat senin ca "totul s-a rezolvat". Modul in care Marghiol stie sa rezolve problemele localitatii pe care o conduce este insa straniu, demonstrand ca in materie de administrare este la fel de competent ca si un scolar pus mereu pe sotii. Din acest motiv, ar fi probabil mult mai potrivit pe o scena, sub lumina reflectoarelor, decat la "carma" uneia dintre cele mai importante localitati constantene.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE Accident rutier în parcarea Kaufland, municipiul Constanța. Ambulanța a intervenit

16 Mar 2024 1336

Licitații publice O firmă înființată anul trecut va executa pentru Primăria Constanța, documentația de reabilitare urbană a terenului din zona ICIL din Constanța (DOCUMENT)

12 Mar 2024 879

Știri Constanța azi Trafic îngreunat în zona ICIL, direcția Casa de Cultură spre gară (FOTO+VIDEO)

12 Mar 2024 1602

Știri Constanța Camere de supraveghere în zonele școlare. Poliția Locală monitorizează zonele. Atenție unde parcați! (FOTO+VIDEO)

07 Mar 2024 849

Sondaj de opinie Majoritatea respondenților ar fi de acord cu o trecere de pietoni între intersecția de la ICIL și strada București din Constanța

25 Feb 2024 888

Sondaj de opinie Ar fi utilă o trecere de pietoni între intersecția de la ICIL și strada București din Constanța?

18 Feb 2024 923

Colindătorii au luat la pas străzile din municipiul Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Dec 2023 2552

Primăria Constanța Încep lucrările de reabilitare în zona Dacia și Trocadero

20 Dec 2023 1026

Pe străzile din Constanța şi-au făcut apariţia primii vestitori ai Crăciunului! (GALERIE FOTO+VIDEO)

09 Dec 2023 3740

Constanța Atenție șoferi! Circulație restricționată în intersecția de la ICIL pentru desfășurarea lucrărilor de asfaltare

16 Nov 2023 866

Știri Constanța Lucrările de modernizare și reabilitare a bulevardului 1 Decembrie 1918 continuă în zona ICIL! Restricții de trafic

15 Nov 2023 1711

Știri Constanța Se lucrează zilele acestea în zona ICIL

10 Nov 2023 743

Incendiu parcare LIDL Constanța Inspirând prin acțiune. Patricia, voluntara de 17 ani, impresionează în prima ei intervenție (FOTO+VIDEO)

01 Nov 2023 2341

Incendiu parcare LIDL Constanța Căruciorul unui bebeluș scos de pompieri dintr-o mașină în flăcări (FOTO+VIDEO)

29 Oct 2023 2684

Știri Constanța azi UPDATE. Incendiu auto în parcarea Lidl din zona ICIL! (FOTO+VIDEO)

29 Oct 2023 3126