Mazăre şi „bombele“ din faţa IPJ Judecata dosarului retrocedărilor din Constanţa, lungită cu încă cel puţin trei ani (rechizitoriu + galerie foto)

„Eu mă aştept la orice, în ţara asta. Trăiesc din cash-ul pe care îl am în declaraţia de avere (n.r. 290.000 de euro)”
 
Cercetat penal de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în dosarul Campusului Social „Henri Coandă“, Radu Ştefan Mazăre a mers, ieri, pentru a 18-a oară, la Poliţia Judeţului Constanţa. Aici, edilul municipiului Constanţa, aflându-se sub control judiciar, a dat cu subsemnatul, edilul-şef fiind luat în primire, ca de fiecare dată, de Doru Cătălin Artene, din cadrul Inspectoratului. În faţa IPJ, Radu Mazăre a susţinut o scurtă conferinţă de presă, în cadrul căreia a vorbit, printre altele, şi despre dosarul retrocedărilor, cauză în care este judecat, din 2008, la Curtea de Apel Bucureşti. Următorul termen al procesului a fost stabilit pentru data de 2 septembrie, pentru a se lua cunoştinţă de raportul expertizei topografice şi pentru a se formula eventuale obiecţiuni. Cu privire la această expertiză, primarul Constanţei a declarat că-i este favorabilă. Tot ieri, edilul a făcut un anunţ bombă: are conturile blocate din cauza amenzilor judiciare pe care le-a primit Primăria Constanţa în sutele de procese înregistrate pe rolul instanţelor de judecată.

În dosarul retrocedărilor, experţii trebuie să realizeze o expertiză topografică, una geo şi una de evaluare. Fiecare lucrare durează circa un an de zile, ceea ce presupune că judecata dosarului se mai poate lungi cu încă trei ani, cel puţin.

„Dosarul (n.r. al retrocedărilor) se judecă de foarte multă vreme. Nu ştiu, de vreo cinci ani. Un an de zile am avut complete schimbate. După cum ştiţi, am avut cinci complete de judecată. (...) Au fost măsurate terenurile. Urmează să se facă expertiza geo, care să stabilească cum este terenul, după care se va face expertiza de evaluare. Pentru că nu poţi să vii să mă bagi în puşcărie pentru că au scris nişte funcţionari ai DNA că terenul nu valora 100 de euro, ci 300 de euro. S-a făcut o evaluare, la fel trebuie făcută o expertiză. Neutră. Ceea ce se întâmplă în acest moment, slavă Domnului (n.r. primarul îşi face cruce), la mine, în proces. Judecata va mai dura... dar nu este logic? Dacă sunt acuzat de 130 de terenuri, 114 milioane nu este normal să se facă (n.r. expertiză). Să fie cântărită de oameni de specialitate“, a declarat Radu Mazăre în faţa Poliţiei Judeţului Constanţa.

„Expertiza topo infirmă cele scrise de angajaţii DNA“

„Şi azi (n.r. ieri ) am o întâlnire cu avocaţii, pe tema acestui dosar. Înţeleg că expertiza topografică infirmă cele scrise de angajaţii DNA. Cel care a făcut expertiza este cel desemnat de instanţă, nu e expertul meu. Este expertiza făcută de expertul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, desemnat de către instanţă. La prima vedere, la ce am apucat să ne uităm, infirmă cele scrise de angajaţii DNA“, a precizat primarul municipiului Constanţa.

Bomba

Radu Mazăre a declarat, ieri, că are „toate conturile blocate“ şi că de vină sunt „domnii de la ANAF“. Edilul-şef a mai spus că, tot din aceeaşi cauză, 80 % din conturile Primăriei sunt, de asemenea, blocate. „Toate amenzile judiciare pe care le-a primit Primăria, de-a lungul sutelor şi miilor de procese în care se judecă cu diverşi cetăţeni, mi-au fost reţinute de domnii de la ANAF mie şi mi s-a pus sechestru mie, personal. Lucrul acesta s-a întâmplat acum un an şi ceva, pentru 5 miliarde delei vechi. Juriştii au contestat şi au susţinut în instanţă că primarul nu este Radu Mazăre, cetăţeanul, ci este Consiliul Municipal prin primar. Vă judecaţi cu Consiliul Municipal prin primar. Domnii de la ANAF au considerat că dacă la Radu Mazăre este trecut CNP-ul, trebuie să plătesc eu personal amenzile. Pentru cele 5 miliarde ne-am judecat, iar în mai multe procese instanţele au spus: «Da! Este primarul municipiului». Dacă Primăria câştigă un proces, nu bag eu banii în buzunar, ci intră la municipalitate. Au deblocat pentru cele cinci miliarde şi acum mi-au mai pus pentru încă şapte miliarde“, a mai tunat Mazăre.

Memoriu către Ponta

Mai mult decât atât, edilul a declarat că-i va trimite lui Victor Ponta, premierul României, un memoriu prin intermediul căruia îi va explica situaţia în care se află. Actul a fost semnat pe spatele asistentei sale, Andreea Iorov.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

fani

13 Aug, 2014 13:25

Huoooo..parchetarilor si celor care permit tergiversarea!Ce se contesta de fapt :s-a furat un OU sau un BOU ? De ce nu-s si astia frati cu Baselu.....

Articole asemanatoare

Administrația Chițac încearcă să recupereze în instanță terenul vilei unde a stat Radu Mazăre! Ce s-a întâmplat la Tribunalul Constanța

09 Apr 2024 642

Administrația Chițac, „pastilă amară“ la Curtea de Apel Constanța! Miza, 4,38 de milioane de dolari!

05 Mar 2024 630

Habitat și Ambient SA Cea mai importantă companie din Dosarul Retrocedărilor din Constanța a intrat în faliment! Averea sigilată (DOCUMENTE)

25 Feb 2024 1430

Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu, victorie la Curtea Supremă! La mijloc sunt aproape 3 milioane de dolari (MINUTA)

07 Feb 2024 1682

Proces pentru terenul din Piața Ovidiu Banca Națională a României cheamă la judecată Primăria Constanța

23 Jul 2023 3543

Alexandru Darie cere insolvența Holland Development Group SA! S-a fixat primul termen

10 Jun 2023 1915

Pretenții de circa 4,5 milioane de dolari în Dosarul Retrocedărilor! Dosarul, repus pe rol

24 May 2023 1631

UPDATE - Dosarul a fost amânat Proces la Tribunal pe vila în care a stat Radu Mazăre. Dosarul, îndoliat

08 May 2023 6649

Înalta Curte, o primă decizie definitivă privind prejudiciul din Dosarul Retrocedărilor! În favoarea cui a înclinat balanța justiției (MINUTA)

05 Apr 2023 6034

Chițac cere aproape 4,5 milioane de dolari de la „echipa Mazăre“ pentru două dintre terenurile retrocedate ce nu mai pot fi recuperate. Un judecător de la Curtea de Apel s-a abținut!

05 Nov 2022 5883

Uraganul imobiliar pentru recuperarea terenurilor din Dosarul Retrocedărilor ar putea reîncepe, la București! Se așteaptă hotărârea instanței

31 Oct 2022 2054

Surse DNA Constanța a retras dispoziția de trimitere în judecată a lui Radu Mazăre, în dosarul terenurilor vândute „la prețuri diminuate“

22 Sep 2022 2368

Procurorul care a semnat rechizitoriul din Dosarul Retrocedărilor, amânat de CSM pentru noua structură SIIJ

20 Jul 2022 1733

Dosarul Retrocedărilor. Uraganul imobiliar, dezlănțuit în Capitală pentru aproape 50 de terenuri din dosar, suspendat de judecători!

02 Jun 2022 2651

Dosarul Retrocedărilor, pretenții de peste 10 milioane de euro Ultima oră! Cererea lui Giurgiucanu, admisă

27 Jan 2022 2404