Medic premiat pentru primul transplant cardiac din România Marius Militaru, trimis în judecată. Procurorii DNA Constanţa i-au pus sechestru pe conturi (document)

Seful Clinicii de Cardiologie şi Chirurgie Cardiovasculară a fost trimis în judecată pentru luare de mită. Alături de el sunt cercetaţi doi medici anestezişti, Dorin şi Nicoleta Arhire

Şeful Clinicii de Cardiologie și Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, Marius Militaru, a fost trimis în judecată, în stare de arest la domiciliu, de către procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) – Serviciul Teritorial Constanța. Alături de Marius Militaru au fost trimişi în judecată şi soţii Dorin şi Nicoleta Arhire, ambii medici anestezişti  în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța.
 

Militaru este cercetat pentru luare de mită. Conform Direcției Naționale Anticorupție, Militaru ar fi pretins suma de 3.000 de lei de la un denunțător, condiționând, de remiterea acestei sume, efectuarea unei operații chirurgicale pe cord, de care depindea supraviețuirea pacientului.

Flagrant organizat de procurorii DNA

Conform procurorilor Anticorupţie, la data de 24 noiembrie „Arhire Nicoleta, medic anestezist în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, a pretins de la denunțător, în legătură cu intervenție chirurgicală anterior menționată, suma de 1.000 de lei pentru sine și suma de 2.000 de lei pentru Militaru Marius“.
 
„La data de 05.12.2014, inculpaţii Militaru Marius şi Arhire Dorin (soțul lui Arhire Nicoleta) au primit, de la același denunțător, suma de 2.000 de lei, respectiv 1.000 de lei, în legătură cu efectuarea operației chirurgicale sus menţionate, asupra denunțătorului. La data de 15.12.2014, inculpatul Militaru Marius a mai primit încă 1.000 de lei de la denunţător, ca rest al sumei de bani iniţial pretinse pentru efectuarea intervenţiei chirurgicale, împrejurare în care procurorii au procedat la constatarea infracțiunii flagrante“, au conchis procurorii DNA.

Medicul Marius Militaru este căsătorit cu un medic din Ministerul Administraţiei și Internelor - Spitalul de Urgență prof. dr. Dimitrie Gerota. Militaru este recunoscut ca fiind medicul premiat pentru efectuarea primului transplant cardiac din România și este membru fondator al Societăţii Române de Chirurgie Cardiovasculară. În anul 1998, a primit premiul Fundaţiei Spitalului de Urgenţă Bucureşti.
 
Medicul Marius Militaru este specialist în chirurgie cardiacă şi a vaselor mari - valvulopatii, boala coronariană, disecţii de aortă, anevrisme arteriale, transplant cardiac, asistare ventriculară, de chirurgie vasculară arterială periferică şi carotidiană, chirurgie venoasă şi angioacces (fistule arteriovenoase pentru dializă) şi de chirurgie cardiovasculară de urgenţă şi traumatologie.

 Medicul anestezist Dorin Arhire, implicat într-o firmă din Bucureşti

Potrivit Registrului Comerţului, Dorin Arhire este unic asociat al societăţii comerciale Diana Sante SRL, unitate cu sediul social pe bulevardul Iuliu Maniu, Sector 6, Bucureşti. Obiectul de activitate al firmei este „activităţi de asistenţă medicală specializată“.

Ce măsuri au fost dispuse

În cauză, procurorii au dispus luarea măsurii asigurătorii a sechestrului, în vederea garantării confiscării speciale și extinse, asupra mai multor sume de bani ridicate de la Marius Militaru și Dorin Arhire, precum și asupra unor sume de bani aflate în conturi bancare aparținând lui Marius Militaru.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un nou termen de judecată pentru medicul Marius Militaru

16 Oct 2018 1961

Procesul medicilor din Constanţa continuă Marius Militaru, Dorin şi Nicoleta Arhire, trimişi în judecată de procurorii DNA

13 Jan 2015 2867