Membrii Comisiei de control SRI dezbat cazul Mazăre - Strutinsky

Membrii Comisiei de control a Serviciului Român de Informaţii vor dezbate azi subiecte precum revenirea lui Florian Coldea la ANI, dar şi despre informaţiile potrivit cărora DNA a desemnat două unităţi ale SRI ca beneficiari secundari ai interceptărilor, în cadrul dosarului care îi vizează pe Radu Mazăre şi pe Sorin Strutinsky, conform stiripesurse.ro.

În prezent, fostul edil-şef al constănţenilor este judecat în patru dosare penale, toate instrumentate de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
 
Cauzele, denumite generic, sunt:
1 - „Retrocedările din Constanţa“;
2 - „Terenurile din Mamaia“, în care a fost deferit Justiţiei alături de Sorina-Gina Hortolomei-Moscu;
3 - Cel în care este „coleg“ cu fostul viceprimar al Constanţei Gabi Stan, cu omul de afaceri Sorin Strutinsky, dar şi cu alte persoane, printre ele aflându-se cinci salariaţi ai Primăriei Constanţa;
4 - Dosarul Campusului Social Henri Coandă, unde Radu Mazăre a fost trimis în judecată alături de Alexandru Mazăre, fost senator în Parlamentul României, şi de omul de afaceri Avraham Morgenstern.

Dosarul pe marginea căruia se va discuta mâine în Comisia de control a Serviciului Român de Informaţii se află pe masa judecătorului Ionuţ Mihai Matei, şeful Structurii de Securitate din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României.

În cauză, Radu Mazăre (suspectat de luare de mită - trei infracţiuni, abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, dar şi pentru conflict de interese în formă continuată - 12 acte materiale) a fost deferit Justiţiei alături de omul de afaceri Sorin Strutinsky, de fostul viceprimar al Constanţei Gabi Stan, dar şi de alte persoane, printre care se află şi cinci salariaţi ai Primăriei Constanţa! Următorul termen a fost stabilit pentru data de 15 septembrie.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Traian Băsescu şi Elena Udrea, chemați la audieri la Comisia SRI

12 Oct 2017 2072

Cezar Preda Este posibil ca Victor Ponta să fie audiat după sărbători în Comisia SRI

25 Apr 2016 1938

Raportul intern al SRI, prezentat Comisiei de control, în absenţa directorului Florian Coldea

09 Feb 2015 1731

Șeful comisiei de control a SRI „Nimeni nu a trimis nimic oficial la comisie ca să verificăm”

09 Feb 2015 1514