Misterul autotrenurilor din curtea Secţiei 5 de PoliţieO tânără este cercetată pentru o evaziune uriaşă (Galerie foto + Video)

firma-tiruri1.jpgDeşi are numai 21 de ani, o tânără născută în Bucureşti, domiciliată în Călăraşi, a „reuşit" performanţa de a fi cercetată de lucrătorii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Poliţiei Judeţului Constanţa sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, şi folosire de acte falsificate. Fata se numeşte Elena Iuliana I., iar din 2011 conduce de un singură SC Costache & Giani SRL, unitate comercială cu sediul în municipiul Constanţa, pe strada Av. Romeo Popescu. Firma a luat fiinţă în 2006, fiind deschisă, potrivit Monitorului Oficial 2829/2006, de Florian Ioan Costache, Nicoleta Costache şi Ionel Manea. Conform poliţiştilor constănţeni, în acest dosar penal se vorbeşte de evaziune fiscală de peste 100.000 de euro.

Anchetatorii constănţeni susţin că s-au sesizat din oficiu, la data de 10 martie, despre faptul că o societate comercială „tip fantomă ce nu funcţionează la sediul social declarat, este destinatara fictivă a unor transporturi de mărfuri alimentare (legume fructe şi brânză) importate din spaţiul comunitar european (Grecia şi Italia)". „În urma verificărilor efectuate cu privire la activitatea acestei societăţi comerciale au fost identificate la PCTF Giurgiu cinci autotractoare cu semiremorcă ce transportau o cantitate totală de circa 90.000 kg mărfuri alimentare (portocale, măsline, varză, salată şi brânză) în valoare totală de aproximativ 110.000 de euro şi care aveau ca destinaţie fictivă o adresă din municipiul Constanţa, la care societatea în cauză nu desfăşoară niciun fel de activitate", se mai arată în cercetarea oamenilor legii. Potrivit acestora, întreaga cantitate de marfă a fost indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor, iar asupra celor cinci mijloace de transport s-a dispus punerea sub sechestru asigurător. În colimatorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa a intrat o tânără de 21 de ani, din Bucureşti. Fata are calitatea de asociat unic şi administrator al societăţii Costache & Giani SRL şi este cercetată sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi folosire de acte falsificate. „Totodată, a fost începută urmărirea penală faţă de societăţile comerciale transportatoare, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de complicitate la evaziune fiscală, şi complicitate la folosire de acte falsificate, privind transportul fictiv al acestor mărfuri către municipiul Constanţa, în condiţiile în care marfa urma să fie livrată în fapt către alţi destinatari din Bucureşti şi Ilfov", mai arată anchetatorii. După cum arătam mai sus, SC Costache & Giani SRL a luat fiinţă în 2006, fiind deschisă, potrivit Monitorului Oficial 2829/2006, de Florian Ioan Costache, Nicoleta Costache şi Ionel Manea. Societatea are ca obiect de activitate „Comerţ cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse nealimentare". Potrivit Monitorului Oficial numărul 3923/2011, Elena Iuliana I. a rămas singură în unitate după ce Geo Bogdan Pătru, asociat unic în cadrul societăţii comerciale sus-menţionate s-a retras. Facem precizarea că am încercat să obţinem un punct de vedere şi de la reprezentanţii SC Costache & Giani SRL, însă acest lucru nu a fost posibil. Mai facem precizarea că la obţinerea opiniei celor care se află în fruntea societăţii o vom face publică imediat.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

S-a jucat barajul pentru Euro 2024 Ucraina a completat grupa României

29 Mar 2024 313

Natație Sportivii de la Atena Sport Club Constanța, multe clasări pe podium la Campionatul Regional (GALERIE FOTO)

27 Mar 2024 555

Fotbal județul Constanța Rezultatele de la Liga a 5-a și clasamentele. Voința Săcele, scorul etapei

27 Mar 2024 1088

Primăria Năvodari repară locul de joacă din Parcul Ion Dobre. Ce societate se va ocupa de lucrări (DOCUMENT)

26 Mar 2024 511

ISJ Constanța a inaugurat două terenuri de sport pentru elevii constănțeni (GALERIE FOTO)

26 Mar 2024 644

Aleșii locali vor aproba procedurile de închiriere a terenului de sport al Școlii Gimnaziale „Nicolae Titulescu” și a unei săli de clasă a Școlii Gimnaziale „Dimitrie Cantemir” (DOCUMENTE)

25 Mar 2024 467

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța vrea să obțină în instanță suspendarea hotărârii Consiliului Local Constanța prin care a fost revocat dreptul de folosință gratuită a sediului (DOCUMENT)

23 Mar 2024 1646

Clubul Sportiv Dinamo București va avea o arenă multifuncțională modernă! Câte locuri va avea arena

21 Mar 2024 470

Încălțăminte sport contrafăcută, descoperită în Portul Constanţa

21 Mar 2024 359

Prima întâlnire transnațională în cadrul proiectului Protecting Children in Sport Developing Safe and Inclusive Sport Organizations la Universitatea Ovidius Constanța

20 Mar 2024 452

Primăria a emis certificatele de urbanism Două școli și o grădiniță din Palazu Mare și Constanța vor avea săli de sport

20 Mar 2024 512

SC Agrement Sport Club SRL solicită de la Agenția de protecție a mediului obținerea autorizației de mediu, amplasat în Mamaia Sat

20 Mar 2024 306

Tulceanul Sorin Andrici stabilește un nou record pentru România în competiția din Spania

19 Mar 2024 459

UPDATE Simona Halep și-a aflat adversara de la Miami!

18 Mar 2024 650

Județul Tulcea Sportivii de performanță, susținuți financiar mai degrabă de familii

13 Mar 2024 500