Noaptea blestemată de la Beirut Detalii exclusive din dosar! Ce le-a declarat magistraţilor George Karam

Dosarul a fost instrumentat de Mihai Eduard Ilie, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
 
Ieri, la Judecătoria Constanţa a avut loc un nou termen în dosarul Beirut, unde George Karam, patronul fostului restaurant, este acuzat de „infracţiuni de distrugere din culpă, în formă agravată, având ca urmare producerea unui dezastru“.
 
Restaurantul Beirut din Constanţa a fost distrus într-un incendiu, în data de 5 aprilie 2014. În eveniment şi-au pierdut viaţa Ioana Nicoleta CengherMihaela Tucă şi Nicoleta Vasiliţeanu.
 
Ieri, în sala de judecată a fost citit rechizitoriul, iar la final, cauza a fost amânată pentru data de 17 martie.
 
Conform rechizitoriului, George Karam le-a declarat procurorilor că, în timp ce se afla în faţa restaurantului, i s-a atras atenţia asupra incendiului: „Am crezut că este vorba de un scurtcircuit la reclama de deasupra uşii de la intrare. (…) Am oprit curentul de la reclamă, apoi am ieşit afară, să văd dacă mai e fum. De pe trotuar am văzut fum deasupra acoperişului restaurantului. (…) Am reintrat (n.r. în restaurant), am luat un stingător, i-am rupt siguranţa şi am urcat scările spre mansardă, pe trei sferturi din lungimea acesteia, cu intenţia să lichidez focul. M-am oprit. Era mult fum. Nu puteam să respir. (…) M-am întors să evacuez clienţii şi personalul. Am strigat ca toată lumea să iasă afară. (…)“.
 
„Am ieşit şi eu pe stradă şi am văzut mult fum deasupra restaurantului, când am ieşit, am văzut maşina pompierilor că sosea. Am abordat pompierii şi le-am cerut să mergem la mansardă, să vedem de unde arde. Am intrat şi am urcat scările împreună cu un pompier, în acelaşi timp, umăr la umăr; în capul scărilor, culcată pe burtă, am găsit o fată. (…) Împreună cu pompierul am reuşit să o scoatem din restaurant. Am acoperit-o cu un cearşaf şi ştiu că a fost condusă la o salvare aflată mai la depărtare. (…) M-am întors în restaurant, pentru că cineva striga că sunt încă fete sus, am înţeles că încă două. Am luat o lanternă mică de la pompieri şi m-am dus pe scară, unde era un fum gros şi irespirabil. Pompierii erau deja în restaurant şi nu apucaseră să mai urce. În 30 de secunde a fost fum peste tot. Eu şi pompierii am încercat să mai urcăm, dar nu am mai putut din cauza fumului. (…) Cu un pompier am mers la tabloul general şi am scos siguranţele. (…) M-am întors în faţa restaurantului şi i-am întrebat pe pompierii care ieşeau din imobil dacă mai este cineva sus, răspunzându-mi negativ“, conform declaraţiei lui Karam.


La începutul lunii viitoare, Judecătoria Constanţa se va pronunţa asupra
publicităţii următoarelor şedinţe de judecată în prezenta cauză. De menţionat că la termenul de ieri, unul dintre cei prezenţi în sala de judecată a fost amendat de jandarmi.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Retrospectiva insolvențelor la Constanța! Cele mai importante decizii ale anului 2023

21 Dec 2023 1361

Dosarul Beirut nu se va rejudeca!

11 Nov 2023 790

Dosarul Beirut - Curtea de Apel Constanța a admis în principiu contestaţia în anulare formulată de un inculpat

02 Oct 2023 962

Dosarul care a cutremurat Constanța s-ar putea rejudeca! Totul se decide luni, la Curtea de Apel

01 Oct 2023 945

Explozia din Crevedia, în atenția specialiștilor de la INSEMEX Petroșani! Ce tragedii au investigat la Constanța

28 Aug 2023 1317

Judecătorii explică de ce a intrat în insolvență Middle East Parteners SRL, firma pe care a funcționat restaurantul Beirut, din Constanța

07 Jul 2023 1420

Middle East Parteners SRL a intrat în insolvență! Firma care a deținut unul dintre cele mai cunoscute restaurante din Constanța

08 Jun 2023 1476

Dosarul restaurantului Beirut, din Constanța, aproape de rejudecare! Cererea, admisă în principiu

19 May 2023 1398

În 2014, o tragedie a îndoliat Constanța! Firma care a deținut unul dintre cele mai cunoscute restaurante din oraș ar putea intra în insolvență!

24 Feb 2023 3679

Judecător nou la Tribunalul Constanța! Iată cine este și ce dosare cunoscute a judecat

20 Jan 2023 2690

Se cere rejudecarea dosarului „Beirut“! Când s-ar putea pronunța Curtea de Apel Constanța

10 Jan 2023 1456

Se cere rejudecarea celebrului dosar penal „Beirut“!

22 Aug 2022 2021

Legături cu celebrul dosar al restaurantului Beirut! G.N.K. Shipping & Trading LD SRL a intrat în faliment

08 Aug 2022 1337

Ruinele fostului Restaurant Beirut din Constanța au început să dispară (GALERIE FOTO)

14 Jun 2022 2467

Constanța George Karam, fostul patron al restaurantului Beirut, a murit!

16 May 2021 6327