O călăuză a unor migranţi a lansat o ameninţare cu tentă teroristă „Vom arunca România în aer şi o vom rade de pe faţa pământului!“

Doi cetăţeni sirieni au fost prinşi de poliţiştii de frontieră de la Garda de Coastă din Negru Vodă în timp ce încercau să treacă ilegal graniţa României. De fapt, ei au fost surprinşi în apropierea graniţei româno-bulgare. Oamenii legii i-au reţinut şi i-au interogat. În timpul acestor audieri, migranţii sirieni au recunoscut că au fost ajutaţi să ajungă în România de doi fraţi ai lor, Ahmad Kouja Jamal şi Ahmad Kouha Ahmad, oameni de afaceri din Bucureşti cu drept de şedere în România.
 
Se pare că unul dintre fraţi îi preluase din Bulgaria pe cei doi migranţi, transportându-i la bordul unui Volkswagen Passat până la graniţa cu România, unde au fost daţi în grija celuilalt frate, care îi aştepta cu un BMW. Acesta urma să îşi ducă fraţii la Bucureşti. După ce au povestit cum au ajuns în România şi cum s-au plimbat prin Bulgaria, oamenii legii au vrut să îi amprenteze pe migranţi, moment în care cei doi au mimat crize de epilepsie.
Poliţiştii s-au văzut nevoiţi să cheme un echipaj de la Ambulanţă, care i-a transportat pe cei doi la spital. Acolo, sirienii au fost daţi de gol de cadrele medicale care s-au ocupat de ei. Aşa au aflat poliţiştii că totul a fost pură prefăcătorie.

Afirmaţii teroriste spuse… la nervi

Interogatoriul celor patru a fost reluat, însă nervii celor audiaţi se pare că au fost întinşi la maximum, deoarece unul dintre ei a ameninţat: „Vom arunca România în aer şi o vom rade de pe faţa pământului, dacă vom considera necesar, pentru a ne răzbuna!“
 
Se pare însă că în faţa instanţei de judecată, unde au fost duşi cu propunere de reţinere, cel care a lansat ameninţările s-a uitat spăşit spre magistrat şi a spus că totul a fost spus la nervi, deoarece copilul său, de numai şase ani, ar fi început să plângă, iar poliţiştii nu l-au lăsat să-l ia în braţe. El a declarat magistraţilor că nu are, de fapt, gânduri teroriste.
 
Judecătorii Tribunalului Constanţa au decis ca cele două călăuze să fie cercetate în stare de arest preventiv, măsură valabilă până pe data de 9 septembrie. Totodată, cei doi cetăţeni sirieni care au trecut ilegal graniţa au fost returnaţi autorităţilor bulgare.
Potrivit portalului instanţelor de judecată, pe scurt, soluţia magistraţilor în dosarul 5618/118/2015 a fost:
„În baza art. 348 Cod proc. pen raportat la art. 223 alin. 2 Cod Procedură Penală, admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa. Dispune luarea faţă de inculpaţii Ahmad Kouja Jamal şi Ahmad Kouha Ahmad a măsurii arestului preventiv pe o durată de 30 de zile, de la 26.08.2015 la 24.09.2015 inclusiv. Respinge cererile formulate de inculpaţi privind luarea măsurii preventive a controlului judiciar. În baza art. 272 Cod proc. pen., onorariul traducătorului de limba arabă, în cuantum de 300 de lei, se va deconta din fondul MJ în favoarea traducătorului. În baza art. 275 alin. 3 Cod proc. pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie. Pronunţată în cameră de consiliu azi, 26.08.2015“. Cei doi au făcut deja contestaţie. Magistraţii au decis să nu se facă încadrare juridică pentru declaraţiile „teroriste“, rămânând doar acuzaţia de trafic de migranţi.
 
Singurul nume pe care l-am găsit la Registrul Comerţului a fost cel al lui Ahmad Kouja Ahmad, care apare în firma Kouja Impex, societate cu sediul în Bucureşti, şoseaua Colentina nr. 462 E, Complex Sam Expo, stand 916 bis. Firma a fost înfiinţată în 2009, având un capital social de 500 de lei. Ahmad Kouja Ahmad apare şi ca asociat unic, şi ca administrator al firmei. Obiectul de activitate al societăţii este „comerţul cu ridicata al produselor textile“.
 
La Guvern, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a convocat, ieri, Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, având drept temă evaluarea riscurilor privind posibilul impact de securitate ca urmare a creşterii fenomenului imigraţionist la frontierele României.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

19 cetățeni străini, intrați ilegal în țară, depistați cu ajutorul dronelor

22 Jan 2024 477

Percheziţii în mai multe judeţe din vestul ţării pentru trafic de migranţi

22 Jan 2024 552

Organizația Internațională pentru Migrație Aproape 1.000 de migranţi şi refugiaţi au murit în 2023 în încercarea de a ajunge în Europa via Mediterana centrală

08 Jan 2024 667

Peste 30.000 de migranţi au ajuns ilegal pe coastele Marii Britanii în 2023 traversând Canalul Mânecii

01 Jan 2024 764

Trei migranţi găsiţi morţi! Anunțul serviciile de salvare maritimă

31 Dec 2023 750

Constanța Migranţi sirieni depistaţi de poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă la frontiera terestră cu Bulgaria

29 Dec 2023 674

Craiova Arestări și rețineri într-un caz de trafic de migranți!

03 Dec 2023 827

Percheziții la persoane bănuite de trafic de migranți! Cum acționau suspecții

23 Nov 2023 683

Reţea de trafic de migranţi de origine vietnameză, destructurată cu suportul EUROPOL (GALERIE FOTO)

23 Nov 2023 802

IGI În această săptămână, 42 de străini au fost depistați în situații ilegale. Ce au mai descoperit polițiștii de imigrări

27 Oct 2023 602

Județul Timiș Persoană arestată preventiv pentru trafic de migranți

27 Oct 2023 639

Poliția de Frontieră Traficul la frontieră, în ultimele 24 de ore. 90 de fapte ilegale săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini

27 Oct 2023 618

Un nou caz de trafic de migranți, în Timiș! Zeci migranți, transportați în mod ilegal

26 Oct 2023 648

IGI Doi cetățeni pakistanezi, depistați ilegal în Iași. Străinilor le-au fost emise decizii de returnare

24 Oct 2023 929

Opt cetățeni străini au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria ascuşi în portbagajele unor maşini transportate pe o platformă (GALERIE FOTO)

20 Oct 2023 532