O profesoară, un jandarm și un polițist, încătușați de procurorii DIICOT

Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Constanţa împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa  au efectuat în data de 26 ianuarie, 5  percheziţii domiciliare, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei presupuse grupări infracţionale organizate, formată din 19 membri, specializată în săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori, proxenetism şi prostituţie.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2012, prin intermediul unei societăţi comerciale care deţinea un salon de masaj, membrii grupării infracţionale au desfăşurat activităţi de proxenetism. Angajatele salonului asigurau servicii sexuale contra cost atât la salonul menţionat cât şi prin deplasări la unităţi hoteliere din Constanţa, Eforie , Năvodari, organizate în prealabil de membrii grupării. Au fost identificate 26 de tinere, inclusiv minore, recrutate de membrii grupării, în special din medii sociale şi familiale precare. Pe parcursul activităţii, gruparea infracţională a beneficiat şi de sprijinul unui agent de poliţie şi al unui jandarm, aceştia implicându-se în derularea activităţii de proxenetism fie prin transportarea prostituatelor, fie prin punerea la dispoziţie a unor locaţii.

S-a stabilit, totodată, faptul că lucrătorul din cadrul poliţiei informa  personalul salonului ori de câte ori poliţia desfăşura controale. O altă învinuita, concubina liderului grupării, care îşi desfăşura activitatea ca şi cadru didactic la un liceu din Constanţa, se ocupa de postarea anunţurilor pe diverse sit-uri, în scopul găsirii clienţilor. Conform Portalului instanțelor de judecată, cele șapte persoane duse la arestare sunt: Claudiu-Giorson Belecciu, Mioara Duţu, Margareta Drăguţ, Mihai – Narcis Negoiţă, Lucian Borcea, S.N.P. și Cristian-George. Lucian Borcea este polițist în IPJ Constanța. Margareta Drăguţ este titulară a Colegiului Naţional Mihai Eminescu. Aceasta era angajată în sistemul de învăţământ de 14 ani. S.N.P. a fost angajat al Grupării de Jandarmi Mobile Constanţa. Borcea este angajat în cadrul instituţiei din anul 2003 şi îşi desfăşura activitatea ca agent de siguranţă publică şi patrulare. Conducerea I.P.J. Constanţa, în conformitate cu statutul poliţistului, a dispus declanşarea cercetării prealabile a acestuia, iar în cazul în care va fi arestat preventiv, va fi suspendat din funcţie.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cereri de revocare a măsurilor preventive, respinse, într-un dosar de trafic de minori, proxenetism şi prostituţie

29 Aug 2016 1959

Trafic de minori, proxenetism şi prostituţie Borcea şi Belecciu rămân sub control judiciar

18 Nov 2015 2038

Gibonu, Mimi şi Urâtu, cercetaţi în arest de procurorii DIICOT Constanţa

21 Jun 2014 2543

Borcea şi Belecciu, menţinuţi în arest

21 May 2014 2424

Claudiu Giorson Belecciu, cercetat de DIICOT Constanţa în stare de arest

09 Apr 2014 3670