Omagiu adus personalității și poeziei lui Ovidius, în orașul Ovidiu Lansarea a culegerii ,,Ovidiu, doua milenii de neuitare“






Primaria orașului Ovidiu a lansat o culegere de texte literare cu teme ovidiene ,, Ovidiu, doua milenii de neuitare’’semnate de peste 50 de scriitori din Constanţa, sub coordonarea Anei Ruse, Nastasia Savin și Mirela Savin.

Toate materialele sunt inspirate din viaţa şi opera poetului latin Ovidius sau poeme omagiind poezia şi pe poetul latin, care şi-a petrecut ultimii nouă ani din viaţă în cetatea Tomis.

Volumul intitulat ,,Ovidiu, doua milenii de neuitare’’ a fost editat și tipărit de primăria Ovidiu. Culegerea de texte a fost oferită delegației primăriei din orașul Sulmona, din Italia și tuturor participantilor la eveniment.

La începutul anului școlar, aceasta carte va fi distribuită cu titlu gratuit tuturor elevilor din orașul Ovidiu, iar orele de dirigenție vor avea ca tematică opera și viața poetului Ovidius Publis Naso.

Toate acestea pentru a lasa o moștenire generațiilor viitoare, privind legătura dintre orașul Ovidiu și poetul Ovidius Publius Naso.


 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„Ovidiu, două milenii de neuitare“, în cetatea Tomisului

10 Jul 2017 3414