Patron constantean, inchis pentru „afaceri" cu fotomodele

Afaceristul Relu Cornel Costan, nume cu rezonanţă la Garda Financiară Constanţa, în prezent patron al unei agenţii de fotomodele, dar cu condamnări anterioare pentru înşelăciuni privind comerţul cu cereale, a fost arestat pentru trafic de persoane. La acest moment, afaceristul constănţean se luptă prin toate metodele legale să scape din Arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ialomiţa, fiind anchetat de procurorii DIICOT pentru aderare la grup infracţional organizat şi trafic de carne vie.

Ieri, Costan s-a adresat Tribunalului Ialomiţa, solicitând eliberarea sa sub control judiciar. Instanţa a rămas în pronunţare. Presa ialomiţeană a relatat pe larg despre faptul că anchetatorii îl acuză pe Costan că, împreună cu Ion Tămârjan, zis Tera, s-ar fi folosit de o agenţie de fotomodele, sub paravanul căreia s-ar fi practicat prostituţia, sub atenta „supraveghere" a celor doi aşa-zişi afacerişti. Tera şi constănţeanul Relu Cornel Costan au fost arestaţi de magistraţii Tribunalului Ialomiţa săptămâna trecută, pentru 29 de zile. Nemulţumiţi de decizia judecătorilor, cei doi asociaţi au atacat-o în recurs, dar şi acesta le-a fost respins. În cursul zilei de ieri, Costan, care s-a decis că nu mai poate suporta arestul o zi în plus, a adresat Tribunalului Ialomiţa o cerere de liberare provizorie sub control judiciar, luându-şi angajamentul să respecte toate obligaţiile impuse de instanţă. Judecătorii au rămas în pronunţare cu privire la cererea lui Costan. Pe de altă parte, nu este de trecut cu vederea că, în cursul anului trecut, Relu Cornel Costan a fost condamnat şi de Tribunalul Constanţa, fiind găsit vinovat de judecători de săvârşirea infracţiunii de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave. Afaceristul a fost condamnat la un an şi jumătate de închisoare, dar instanţa a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei, fixând un termen de încercare de trei ani şi jumătate. Potrivit legislaţiei în vigoare, dacă în termenul de încercare individul încalcă iar legea, regimul de executare al pedepsei ar putea fi schimbat, iar individul ar putea fi încarcerat.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 07 martie 2022

09 Mar 2022 3014

Condamnat în dosarul „Prostituate de lux pentru politicieni“, Cornel Relu Costan cere să eliberat condiţionat

10 Feb 2018 2727

Condamnat în dosarul „Prostituate de lux pentru politicieni“ Ion Tămârjan, eliberat condiţionat

30 Jan 2017 2881

Cornel Relu Costan a luat şase ani de închisoare

24 Jan 2015 4167

Judecat şi în Dosarul „Prostituate de lux pentru politicieni“ Cornel Relu Costan a primit o nouă pedeapsă

18 Oct 2014 3433

Condamnări definitive în dosarul „Prostituate de lux pentru politicieni“

27 Jun 2014 3150

Din dosarul „Prostituate de lux pentru politicieni“ Ion Tămârjan şi Cornel Relu Costan au fost puşi sub control judiciar

05 May 2014 3321