Pentru suma de 7.000 de lei Five Holding SA cheamă la judecată o firmă din Braşov



SC Five Holding SRL, în calitate de pârât, şi SC Sinto Chim SRL şi SC GLS General Logistics Systems România SRL, în calitate de reclamant, apar într-un dosar înregistrat pe rolul Judecătoriei Constanţa, secţia Civilă.

Dosarul a fost înregistrat la data de 10 octombrie şi are ca obiect „Procedură necontecioasă anulare filă CEC“. Potrivit portalului instanţelor de judecată, primul termen a fost stabilit pentru data de 20 octombrie, la ora 12.00, completul de judecată fiind CSP (suspendări provizorii).

Ce s-a întâmplat

Potrivit reprezentanţilor SC Sinto Chim SRL, este vorba despre trei file de CEC care au fost trimise prin firma de curierat GLS General Logistics Systems România SRL. Filele ar fi fost rătăcite de curieri, iar plata nu a mai putut fi efectuată. În cauză, reprezentanţii firmei de curierat au dat o declaraţie pe propria răspundere prin care recunosc faptul că filele au fost rătăcite. Declaraţia a fost apoi trimisă la sediul Five Holding SA. Totul ar fi avut loc în luna ianuarie a acestui an, iar suma pe care SC Sinto Chim SRL trebuia să o încaseze de la Five Holding SRL este de 7.005,15 lei. SC Sinto Chim SRL are ca principal obiect de activitate comercializarea produselor dedicate pieţei de bricolaj şi întreţinere auto, precum şi a produselor destinate curăţeniei şi întreţinerii casei.


Cine sunt firmele implicate în cauză

Potrivit Registrului Comerţului, SC Sinto Chim SRL are sediul social în municipiul Braşov, strada Cernei, judeţul Braşov. Asociat persoană fizică în firmă este Adrian Popescu, de 55 de ani, din Braşov, iar asociat persoană juridică este Sinto SAS, cu sediul social în Franţa. Adrian Popescu mai este asociat în societăţile Capătul Lumii SRL, cu întrerupere temporară de activitate, Consulting & Management AP SA, Dietal Roumanie SRL, Dram Trans SRL, Gabis Consulting SRL, Popescu Victor Adrian Persoana Fizică Autorizată, Retco SRL, Siderplast Romania SRL, toate în funcţiune, şi în Lowe Bauchemie SRL şi PCN Auto SRL, ambele radiate. De asemenea, Adrian Popescu este şi administrator în societăţile Consulting & Management AP SA, PCN Auto SRL şi SC Sinto Chim SRL.

GLS General Logistics Systems România SRL are sediul social în municipiul Sibiu, strada Dorobanţilor, judeţul Sibiu. Potrivit Registrului Comerţului, asociaţi persoane juridice sunt GLS General Logistics Systems Hungary KFT, cu sediul în Ungaria, şi  General Logistics Systems BV, cu sediul în Olanda.

Pe societatea Five Holding SRL funcţionează magazinul Brick. Five Holding este proprietarul acestuia, dar este şi asociat în SC Sigma Trading SA, firmă în care deţin acţiuni primarul Mazăre şi Nicuşor Constantinescu. Potrivit Registrului Comerţului, societatea Five Holding mai este implicată şi în Mobitom, Mira Impex SRL, Italnegro şi Plonge Prest. SC Mobitom SA este una dintre firmele abonate la bani publici obţinuţi în urma licitaţiilor organizate de Primărie şi de Consiliul Judeţean Constanţa. Societatea, care a fost implicată în proiectul locuinţelor ieftine pentru tineri, a câştigat, în 2008 şi în 2009, numai de la Primăria Constanţa, licitaţii în valoare de aproape 2.300.000 de lei fără TVA. De asemenea, în portofoliul companiei se numără proiecte precum fântânile arteziene din Constanţa, Aqua Magic, reabilitarea Delfinariului, Spectrum Residence, executarea lucrărilor de construcţie şi proiectare pentru posturi de servicii de urgenţă, salvare şi salvamar, lucrări la parcurile Ţara Piticilor. Societatea a achiziţionat şi a montat elemente de joacă, terenuri de sport, a montat 150 de bănci în parcuri, a reabilitat Teatrul de Vară Soveja şi a reparat scena de la Cazinoul din Mamaia.

Am încercat, ieri, să luăm legătura cu reprezentanţii SC Five Holding SRL pentru un punct de vedere, dar am fost îndrumaţi să revenim astăzi cu un apel telefonic. Atunci când vom avea un punct de vedere din partea societăţii, îl vom face public. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ansamblu de locuințe colective cu spații comerciale și de servicii publice va fi ridicat în Constanța. Cine investește? (DOCUMENT)

09 Jun 2023 2834

Se desființează imobile deținute de Five-Holding situate pe strada Eliberării din Constanța

20 Jan 2020 2903

PUZ-ul iniţiat de Five-Holding pentru teritoriul delimitat de Marvimex şi strada Eliberării, la mâna Comisiei tehnice de urbanism (document)

17 Sep 2018 4253

Cartier rezidenţial în zona magazinului Brick Raportul consultării publicului pentru PUZ-ul iniţiat de Five-Holding SA, Mobitom SA şi Sigma Trading SA, făcut public de Primăria Constanţa (document)

30 Jul 2018 4297

Cum va arăta cartierul rezidenţial din zona magazinului Brick? Cui aparţine şi ce paşi sunt de făcut (document)

06 Jun 2018 10200

Acţionarii Five-Holding SA se întâlnesc în şedinţă. Ce vor decide urmaşii lui Gheorghe Oancea

12 Mar 2018 3894

Ce patrimoniu a preluat Mobitom SA de la Onix Sercom SRL după fuziunea prin absorbție

14 Nov 2017 2039

Urmaşii lui Gheorghe Oancea au obţinut un certificat de urbanism. Pentru ce este necesar

31 Oct 2017 4921

Cui a atribuit contracte Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa în anul 2015 (VI) (document)

21 Jul 2017 3368

Lichidatorul judiciar al Italenergo SRL, firmă controlată de Five-Holding SA, a publicat raportul de activitate. Iată ce conţine acesta!

26 Apr 2017 5970

Urmaşii lui Oancea investesc în Mangalia Five-Holding a depus la APM Constanţa proiectul PUZ-ului pentru un magazin P+2 (document)

14 Mar 2017 6407

Un nou cartier rezidenţial în zona magazinului Brick? Blocuri de 11 etaje, spaţii comerciale şi parcare multietajată (document)

21 Oct 2016 11948

Modificări în Five Holding SA

14 Oct 2016 1983

Un nou contract pentru renumita societate Mobitom. Iată ce va realiza în Constanţa!

21 Sep 2016 4156

Şapte ofertanţi, un singur contract Cu cine s-au „luptat“ Mobitom, Pomacost, Almaclima şi Sielbol pentru reabilitarea Parcului Arheologic (document+galerie foto)

17 Nov 2015 6356