Percheziţii şi deţinuţi audiaţi Mama unui deputat constănţean, înşelată prin metoda „Accidentul“ (galerie foto)

Poliţiştii din Constanţa au efectuat, ieri-dimineaţă, 12 percheziţii la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de peste 140.000 de lei, săvârşind înşelăciuni prin metoda „Accidentul“. Un comunicat al IJP Constanţa precizează că la acţiune au participat peste 50 de poliţişti. În fapt, au fost efectuate 11 percheziţii în municipiul Constanţa şi una în Penitenciarul Poarta Albă. Poliţiştii au vizat 15 persoane, care, în perioada iunie-august 2015, ar fi înşelat mai mulţi cetăţeni din Constanţa.
 
În urma descinderilor de la Penitenciarul Poarta Albă, de pe strada Tabla Buţii, Avram Iancu şi de la intersecţia străzilor Hasdeu cu Poporului, au fost aduse la audieri 15 persoane care, în perioada iunie - august 2015, ar fi înşelat mai mulţi cetăţeni din Constanţa. Opt dintre acestea erau aduse din penitenciar, unde se aflau pentru furt, înşelăciune, tentativă de omor şi clonare de carduri. Potrivit anchetatorilor, prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de 72.000 de lei şi 16.000 de euro.

Mama unui deputat UDTTMR, victimă a escrocilor

Victimă a acestor persoane a fost şi mama deputatului constănţean Varol Amet, din partea Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani din România (UDTTMR). Într-o seară, femeia se uita liniştită la televizor. La un moment dat, ea a fost sunată de o persoană necunoscută, care i-a spus că fiul ei a provocat un accident rutier şi are nevoie de ajutor. Dată fiind ora târzie şi impactul emoţional, femeia, în vârstă de 71 de ani, a intrat în panică, dorind să-şi ajute fiul. În momentul în care escrocul i-a cerut 20.000 de lei pentru despăgubiri acordate presupusei victime a accidentului, mama deputatului nu s-a mai gândit că poate fi o păcăleală. Mai mult, dorind să-şi ajute fiul cât mai repede, femeia s-a dus chiar în noaptea respectivă pentru a-i da escrocului 2.000 de lei, 800 de euro şi bijuterii din aur.
 
Deputatul Varol Amet a declarat că se bucură că părinţii lui sunt sănătoşi şi că nu au făcut infarct din cauza emoţiilor. În schimb, este dezamăgit că astfel de oameni profită de bătrâni: „Mă bucur că părinţii mei nu au păţit ceva mai rău. Mama şi tata se uitau la televizor când au fost sunaţi de aceste persoane şi au reacţionat sub impact emoţional, deşi ştiau că există astfel de oameni care profită de cei în vârstă. Le spusesem să nu deschidă uşa la străini, să fie vigilenţi, să sune la 112 când au probleme, dar inima de părinte nu a lăsat-o pe mama să reacţioneze altfel. A făcut plângere la poliţie şi sper să plătească cei vinovaţi, pentru că sunt prea multe persoane escrocate. Tocmai de aceea m-am hotărât să iniţiez, de la 1 septembrie, un proiect prin care să fie înăsprite pedepsele pentru astfel de escroci. Voi vorbi cu toţi colegii parlamentari şi voi vedea ce pot face pentru a avea un Cod Penal mai aspru pentru astfel de fapte.“ Deputatul consideră că şi în penitenciare ar trebui să existe controale mai severe, astfel încât să nu mai existe telefoane strecurate prin diverse metode.

Reţineri, prejudiciu imens şi sustrageri

Ca urmare a percheziţiilor efectuate ieri de poliţiştii constănţeni, s-a reuşit probarea a peste zece fapte de înşelăciune şi tentative de înşelăciune prin metoda „Accidentul“, fapte comise în 2015. În prezent, sunt cercetaţi penal şase deţinuţi din penitenciar şi alte cinci persoane, pentru constituirea unui grup infracţional organizat, înşelăciune, tentativă şi complicitate la înşelăciune. Mai exact, persoanele încarcerate au recrutat şi au ţinut legătura cu apropiaţi (prieteni sau rude), pe care îi trimiteau la victime („săgeţi“) să ridice banii şi bunurile provenite din înşelăciune. S-au reţinut o infracţiune de grup organizat şi 23 de infracţiuni de înşelăciune. Au fost conduse la sediu 25 de persoane, pentru 15 urmând să fie făcută propunerea de arestare. Dintre acestea, o persoană nu poate fi reţinută, deoarece se sustrage. Prejudiciul total este de 72.000 de lei, 16.000 de euro şi 300 de dolari, fiind recuperate sumele de 15.000 de euro şi 6.000 de lei. La percheziţii s-au găsit 12.000 de lei, telefoane mobile, cartele telefonice, bijuterii din aur şi înscrisuri.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Investigația Parchetului European pentru remorchere! Cristian Antohi, directorul Tehnorex International, care a livrat vasele – „Toate probele au fost superioare Caietului de sarcini“ (DOCUMENTE)

29 Mar 2024 371

Oficial Parchetul European, ample percheziții în Constanța și Galați. Ar fi vizați angajați ai ANR și ai Administrației Dunării

27 Mar 2024 866

IPJ Constanța Percheziții în opt dosare penale de furt calificat. Constatările polițiștilor (FOTO+VIDEO)

27 Mar 2024 545

Falși polițiști trimiși în judecată la Constanța! Percheziție „la mișto“

25 Mar 2024 550

UPDATE. Persoane reținute de DIICOT Constanța pentru trafic internațional de droguri (FOTO+VIDEO)

22 Mar 2024 1349

Procurorii DNA la sediul CJ Averea și interesele lui Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași! (DOCUMENT)

21 Mar 2024 6966

Procurorii DNA Constanța efectuează percheziții la Consiliul Județean Călărași!

21 Mar 2024 784

Medicul specialist în chirurgie plastică cercetat pentru vătămare corporală din culpă și evaziune fiscală, este așteptat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța

13 Mar 2024 553

Medicul specialist în chirurgie plastică cercetat pentru vătămare corporală din culpă și evaziune fiscală, adus la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

12 Mar 2024 1309

Constanța Avocatul uneia dintre pacientele medicului suspectat de vătămare corporală - „Clienta mea s-a ales cu o infecție gravă după intervenția chirurgicală“ (VIDEO)

12 Mar 2024 1446

15 percheziții în București! Vizat ar fi medicul Hussein Shamieh. Intervenții chirurgicale estetice și reconstructive. Oficial de la Poliția din Constanța (VIDEO)

12 Mar 2024 1584

Percheziții în Constanța! Procurorii acuză - evaziune fiscală în domeniul construcțiilor clădirilor rezidențiale și nerezidențiale

07 Mar 2024 554

Percheziții în județul Constanța într-un caz de evaziune fiscală. Prejudiciul este de peste 1.800.000 de lei

07 Mar 2024 577

Percheziții în mai multe județe, într-un dosar de înșelăciune și spălarea banilor Persoanele cercetate s-ar fi angajat să comercializeze cereale către o societate comercială din Constanța (FOTO)

06 Mar 2024 485

Percheziții în municipiul Constanța într-un dosar de evaziune fiscală și înșelăciune (GALERIE FOTO)

05 Mar 2024 754