Pericol pe DN39 și Autostrada Soarelui. Un șofer beat, fără permis și sub influența drogurilor a condus de la Vama Veche până în apropiere de București

La data de 09.08.2017  procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Călăraşi au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului  Rădulescu Vlad,  pentru săvârşirea infracțiunilor de conducerea unui autovehicul fără a deține permis de conducere, conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice și sub influența unor substanțe psihoactive, trafic de droguri de risc şi deţinerea de droguri de risc pentru consum propriu.

În cauză s-a reţinut că la data de 08.08.2017, inculpatul Rădulescu Vlad nefiind posesor de permis de conducere, a condus pe autostrada A2 , pe sensul de mers Constanța-București, autoturismul proprietate personală, având o alcoolemie peste limita legală și aflându-se sub influența unor substanțe psihoactive.
 
Din actele de urmărire penală efectuate în cauză a rezultat faptul că, în seara zilei de 08.08.2017, inculpatul Rădulescu Vlad (cunoscut ca traficant și consumator de droguri, cu antecedente penale pentru săvârșirea aceluiași gen de infracțiuni)  a consumat băuturi alcoolice împreună cu o altă persoană la o terasă din stațiunea Vama Veche, precum și droguri de risc, respectiv marijuana.  Totodată,  inculpatul Rădulescu Vlad i-a vândut persoanei respective o doză de marijuana, în schimbul sumei de 25 de lei .
 
Ulterior, deși nu era posesor de permis de conducere, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice și a substanțelor cu efect psihoactiv, inculpatul Rădulescu Vlad s-a urcat la volanul autoturismului proprietate personală, pe care l-a condus pe drumurile publice, din Vama Veche pe DN 39, apoi după Podul Agigea pe A4 și A2, din direcția Constanța-București, organele de poliție rutieră fiind sesizate prin 112 de către alţi participanți la trafic cu privire la comportamentul periculos în trafic al  autoturismului condus de către inculpat.
 
Inculpatul nu a oprit la semnalele regulamentare ale poliției rutiere, echipajul pornind în urmărirea autoturismului condus de către inculpatul Rădulescu Vlad, acesta mărind viteza în speranța că va scăpa de urmăritori.
 
Astfel, ajuns la parcarea din zona km. 99, inculpatul Rădulescu Vlad a virat brusc dreapta, pierzând controlul volanului datorită vitezei excesive și a manevrei periculoase, a evitat în ultimul moment un autoturism care staționa regulamentar în parcare în care se aflau două persoane, după care a intrat în coliziune cu bordura și o pubelă aflată în spațiul de servicii.
 
În urma percheziționării autoturismului aparținând inculpatului Rădulescu Vlad, organele de poliție rutieră au identificat şi ridicat  un recipient din sticlă ce conținea 12 grame cannabis, o pipă cu fragmente de drog şi un cântar de precizie, utilizat la porţionarea şi comercializarea drogurilor.
 
Din probele administrate la dosar, a rezultat faptul că inculpatul s-a deplasat în Vama Veche pentru a distribui droguri de risc consumatorilor de droguri care, pe timpul verii, se deplasează în număr mare în această locație.
 

La data de 10.08.2017 Tribunalului Călăraşi a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.
 
Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul  IGPR – Brigada Autostrăzi și Misiuni Speciale, Biroul de Poliție Autostrada A2 şi Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate din Călărași.

 

 ”Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie” - au transmis procurorii DIICOT. 

Sursa foto: Facebook/Grupul A2

Citește și: 

Incident pe Autostrada Soarelui cu un șofer sub influența băuturilor alcoolice. Acesta nu ar avea nici permis de conducere
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE. Autostrada A2, blocată! Sunt coloane de mașini. Iată motivul (FOTO+VIDEO)

28 Mar 2024 1526

UPDATE. Accident rutier pe A2, sensul de mers București-Constanța! Primele informații

24 Mar 2024 1246

Trafic îngreunat seara trecută pe Autostrada A2 București-Constanța după un accident rutier (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Mar 2024 1261

UPDATE Accident rutier mortal pe autostrada A 2 București-Constanța!

16 Mar 2024 1322

Autostrada A2 București-Constanța și alte artere rutiere. Situația traficului în această dimineață

12 Mar 2024 422

Constanța Final de proces în cazul polițistului acuzat că ar fi dezvăluit unui amic unde sunt amplasate radarele pe Autostrada A2, București – Constanța!

09 Mar 2024 672

Centrul INFOTRAFIC Raport de circulație pe A2 în această dimineață

09 Mar 2024 453

Traficul pe Autostrada A2 și alte drumuri naționale. Raportul INFOTRAFIC

06 Mar 2024 428

Licitație contestată la CNSC Iridex Group Salubrizare a vrut să facă curățenie și în parcările și grupurile sanitare de pe Autostrada Soarelui! Ce verdict a primit?

03 Mar 2024 597

Tânăr sancționat pe Autostrada A2 pentru circulație ilegală cu trotineta

03 Mar 2024 562

Atenție șoferi! O porțiune din Autostrada A2 București-Constanța, închisă circulației

29 Feb 2024 578

Trafic restricționat pentru efectuare de lucrări, pe Autostrada A2

26 Feb 2024 506

Restricții pe aproximativ un kilometru din A2!

23 Feb 2024 576

Restricţii de trafic pe autostrada A2 Bucureşti - Constanţa!

11 Feb 2024 675

Circulația pe un pasaj de pe Autostrada A2 București-Constanța închisă luni și marți! Iată în ce interval orar

05 Feb 2024 808