Poliţia, la ITM Constanţa De ce ar fi depus plângeri Eugen Bola şi Florina Mărculescu



O situaţie nemaiîntâlnită a avut loc ieri, la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) din Constanţa. Florina Mărculescu, o angajată a ITM, a anunţat, ieri-dimineaţă, că ar fi fost dată afară din serviciu în mod abuziv.
 
Dorind să aflăm ce spune şi şeful ITM, Eugen Bola, am aflat de la acesta că Florina Mărculescu ar face obiectul unui dosar penal, fiind trimisă în judecată pentru comiterea unor infracţiuni. Aşadar, potrivit Legii 188 a funcţionarului public, Eugen Bola ar fi fost, practic, obligat să emită o decizie de încetare a raporturilor de muncă între instituţie şi Florina Mărculescu începând cu data de astăzi.
 
Personalul departamentului de Resurse Umane al ITM i-ar fi dat Florinei Mărculescu să citească şi să semneze decizia respectivă, însă femeia ar fi refuzat să semneze şi să iasă din birou.
 
De asemenea, Eugen Bola spune că pe numele Florinei Mărculescu instituţia a făcut o plângere penală deoarece, „acum vreo doi-trei ani, ea a aplicat unui agent economic o amendă de 10.000 de lei. Patronul respectiv a făcut gălăgie, iar doamna Mărculescu a distrus procesul-verbal care atesta aplicarea acelei amenzi şi a emis alt proces-verbal, însă pentru suma de 300 de lei“.
 
De cealaltă parte, Florina Mărculescu susţine că ea nu ar fi primit niciun act cu privire la modificarea raporturilor de serviciu.
 

„Domnul Bola a reclamat faptul că nu vreau să plec din birou. Iar eu am reclamat faptul că încearcă împotriva voinţei mele să mă evacueze din birou, în condiţiile în care nu mi-a comunicat prin niciun act modificarea raporturilor de serviciu. Orice modificare a raporturilor de serviciu intră în vigoare de la data comunicării, aşa cum prevede Codul de procedură civilă“, a precizat, pentru ZIUA de Constanţa, Florina Mărculescu.

 


Ea a mai susţinut şi faptul că acest conflict ar fi unul vechi, care ar fi început în anul 2013.
 

„Povestea este lungă. A început în anul 2013. Atunci am fost eliberată din funcţie abuziv. Domnul Bola Eugen era prefect la acel moment, dar s-a implicat direct în concedierile de la ITM Constanţa. Practic, ce a făcut la Prefectură, a făcut şi la ITM Constanţa. La ITM nu s-a organizat concurs aşa cum a prevăzut legea, ci a omis persoane indezirabile, pe care le-a dat afară pe baza unor clasamente, şi acelea falsificate. Am obţinut hotărâri judecătoreşti în regim de urgenţă, m-am întors cu greu la serviciu. La cinci-şase zile de la data reintegrării provizorii, mi-a fabricat două dosare penale. La câteva zile, a obţinut un autodenunţ de la o fostă colegă de-a mea şi îmi mai face şi un dosar penal pentru că mi-aş fi falsificat dosarul“, a mai declarat Florina Mărculescu.

 

Se pare că, pe baza unei rezoluţii a unui procuror din Constanţa, Florina Mărculescu ar fi fost suspendată din funcţie.
 
„Mă suspendă din funcţie în condiţiile în care eu sunt destituită şi nu integrată în muncă. Beneficiez doar de o hotărâre de suspendare provizorie a acelor două decizii: prima, de concediere, a doua, de destituire. A treia oară mă elimină din funcţie, mă lasă fără venituri şi face în aşa fel încât să ajungă să obţină clacarea mea fizică, psihică, materială şi aşa mai departe. E groaznic! Eu lucrez în sistem de o viaţă! Sunt unul dintre cei mai vechi inspectori ai ITM Constanţa. Nu am crezut că lucrurile sunt atât de grave!

 
Actul privind suspendarea mea se află la Poştă, din câte am înţeles. Urmează să fie comunicat pe calea corespondenţei, aşa cum prevede Codul de procedură civilă, şi să îşi producă efectul de la comunicare“, a adăugat Florina Mărculescu. 
 
Contactat telefonic, şeful ITM, Eugen Bola, nu a dorit să comenteze afirmaţiile făcute de Florina Mărculescu.
 

„Doamna a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa pentru fals şi uz de fals în înscrisuri ale instituţiei, şi, conform Legii 188 din 1999, raportul de serviciu se suspendă de drept. Nu are rost să intrăm în amănunte. Este adresă de la Parchet. Este trimisă. Că e fabricat, că nu e fabricat, asta este problema instanţei de judecată, este problema Poliţiei, care a instrumentat, şi a Parchetului, care a finalizat urmărirea penală“, a declarat, pentru ZIUA de Constanţa, Eugen Bola.  

 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ludovic Orban, prezent la Constanța. Participă la Școala politică a Tineretului Forța Dreptei

29 Sep 2023 975

ITM Constanța atacă în recurs victoria fostului director Eugen Bola

26 Sep 2023 1161

Judecătorii explică de ce ITM Constanța trebuie să-l mențină în funcție pe fostul director Eugen Bola (MOTIVARE)

12 Jul 2023 1725

Oficial, din instanță ITM Constanța, obligat să-l mențină în funcție pe fostul director Eugen Bola (MINUTA)

26 Apr 2023 2069

Inspectorul șef al ITM Constanța, Eugen Bola, iese la pensie. Ce mesaj a transmis și cine va asigura conducerea instituției

11 Jul 2022 2431

ITM Constanța. Anchetă în urma exploziei de la Rafinăria Petromidia

02 Jul 2021 1790

Tribunalul validează mandatele viitorilor aleși județeni constănțeni

25 Jan 2021 1628

Ședință ordinară la Consiliul Judeţean Constanţa. Sunt prezenți 30 de aleși locali

20 Jan 2021 2270

Ei sunt noii aleși județeni. Vacantări de mandate în Consiliul Județean Constanța. Parlamentarii vor fi înlocuiți de supleanții de pe lista partidelor politice

16 Jan 2021 4246

Inspectoratul Teritoral de Muncă Constanța are nou inspector șef adjunct. Cine este și de unde vine

07 Feb 2018 4589

ITM începe controalele tematice pe litoral, atât pe timp de zi, cât şi noaptea

23 Jun 2017 3816

O fostă angajată a ITM Constanţa a fost condamnată pentru fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi sustragere de înscrisuri

24 Mar 2017 5933

Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanţa, dat în judecată de o fostă angajată

14 Dec 2016 2607

Ce s-a discutat în şedinţa Colegiului Prefectural Autorităţile locale din Constanţa, la raport. Prefectul Nicolaescu cere controale mixte pe litoral (galerie foto)

11 Jun 2016 2846

UPDATE 3. Ce susţine Florina Mărculescu Dată afară din cauza trimiterii în judecată, o angajată a ITM Constanţa refuză să părăsească instituţia!

29 Mar 2016 4046