Politică, sex şi tribunale Condamnaţi pentru că ar fi plasat „Prostituate de lux pentru politicieni"

prostituate_Costan_Relu_001.jpg„Presa din Germania şi Austria a scris cine-s părţile vătămate. Constanţa este un oraş mic, se ştie cine sunt părţile vătămate (...) Am picat eu, pentru că trebuia să pice cineva. În dosar s-a plecat de la altceva şi s-a ajuns la Negoiţă"

Magistraţii din cadrul Tribunalului Ialomiţa au pus punctul final în judecata dosarului denumit generic „Prostituate de lux pentru politicieni", cauză în care au fost audiate 140 de persoane ca martore, din care 54 au fost din Constanţa. Mai mult decât atât, în acelaşi dosar au fost judecaţi, printre alţii, Cornel Relu Costan, patronul agenţiei de modeling „Diva Models" din Constanţa şi Ştefan Radu Nicola, fiul fostului adjunct al comandantului Poliţiei Municipiului Constanţa, Adrian Nicola. Nu este de trecut cu vederea faptul că această cauză a făcut înconjurul ţării, având în vedere persoanele „grele" care au apărut de-a lungul judecăţii: Robert Negoiţă, Nuredin Beinur, Emanuel Corneliu Dobrănăuţeanu - unul dintre asociaţii SC Murfatlar România SA, Cătălin Trandafir - şeful SC United Shipping Agency SRL, „Gabi, viceprimarul oraşului Constanţa" etc.

Ieri, magistraţii din Ialomiţa au decis condamnarea lui Cornel Relu Costan, a lui Ştefan Radu Nicola şi a lui Ion Tămârjan - şeful agenţiei de modeling Star Models la câte trei ani de închisoare cu suspendare. Gabriel Alexandru Voicu, un alt inculpat din dosar, a luat doi ani de închisoare, tot cu suspendare. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel din Bucureşti. După cum am mai menţionat, pe durata procesului penal, în faţa magistraţilor au apărut 140 de persoane, în calitate de martori. Cei mai mulţi, respectiv 54, sunt au fost din Constanţa, 42 din Ialomiţa, restul fiind din Bucureşti, Călăraşi, Prahova, Bihor, Mureş, Bacău, Cluj, Argeş, Ilfov, Suceava, Timiş, Botoşani, Dolj, Gorj, Arad, Vaslui, Iaşi şi Teleorman.

Martorii de la Constanţa, conform DIICOT

Lista martorilor este deschisă de Alexandra Stoian şi continuată de Elida-Geanina Dăineanu, Oana Rusu, Andreea Boz, Sorina Andrada Matei, Florin Munteanu (patronul Radio Sky şi Radio Doina), Daniela Iordan, Alina Dobrovolschi, Ionela Toader, Oana Maria Ocheană, Ana-Maria Pasmangiu, Gabriela Pasmangiu, Mihaela Chivăran, Raluca Alina Drăghici, Seda Bormanbet, Aura Roxana Pantelemon, Maria Raluca Istrate, Mihaela Constantin, Andreea Gabriela Pârvuleţ, Ştefania Loredana Vasile, Ion Mirea şi Cătălin Trandafir, care deţine, alături de Mihai Felescu şi de Shtern Yoav, SC United Shipping Agency SRL. Mai departe, şirul constănţenilor menţionaţi în rechizitoriul procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Ialomiţa este continuat de Florentina Adnana Prioteasa, Irina Sănduc, Ionela Sănduc, Alexandra Lavinia Popescu, Ionelia Bicoi, Denisa Alexandra Olteanu, Diana - Roxana Zoltan, Sandra Florina Diaconescu, Daniela Cristina Ilie, Andra Marlen Vecu, Simona Alexandra Dobre, Anamaria Macaru, Beatris Georgiana Catrina (Cumpăna), Cosmina Mariana Georgescu, Cristian Gabriel Costea, Raluca Adina Alexandrescu, Corina Datcu, Alexandra Alina Trofimov, Ioana Ruxandra Doicaru, Mihaela Claudia Popescu, Ioana Alexandra Manac, Roxana Alina Băjenaru, Anca Delia Petrichei şi Silvia Vîrnă.

Costan: Dosarul, „fabricat 100%"

DIICOT Ialomiţa l-a mai propus ca martor pe Teodor Străjeru, şeful SC Star Limos SRL, dar şi pe Marian Roncea, pe stripper-ul Iani Jaca şi pe Nuredin Beinur, om de afaceri din Mangalia. Aproape de jumătatea lunii ianuarie 2011, Relu Costan, prezent pe holurile Tribunalului Constanţa, ne-a declarat, convins de propria nevinovăţie, că dosarul în care fusese trimis în judecată pentru săvârşirea de infracţiuni, trafic de persoane şi trafic de minori a fost „fabricat 100%". „Presa din Germania şi Austria a scris cine-s părţile vătămate. Constanţa este un oraş mic, se ştie cine sunt părţile vătămate (...) Am picat eu, pentru că trebuia să pice cineva. În dosar s-a plecat de la altceva şi s-a ajuns la Negoiţă (n.r. Rober Negoiţă, deputat PSD). Nu aţi văzut de câte ori scrie «neinteligibil» în transcrierea interceptărilor", a conchis Costan.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un afacerist din Tulcea investește în municipiul Constanța Cornel Vlăsceanu a solicitat acord de mediu pentru un imobil cu trei etaje și hale pentru depozitare

17 Mar 2024 814

Decizia nu este definitivă Pesedistul Bulancea pierde procesul intentat primarului, secretarului și Consiliului Local Hârșova!

11 Mar 2024 505

Un consilier local din Hârșova, județul Constanța, și-a înaintat demisia. „Este benefică, necesară și oportună grupului politic PSD+Pro România”

04 Mar 2024 765

Până la data de 24 martie 2024 APIA primește cereri de plată pentru bunăstarea animalelor

28 Feb 2024 479

Patronul Fermei Dacilor, Cornel Dinicu, rămâne în arest la domiciliu

27 Feb 2024 449

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 26 februarie 2024

27 Feb 2024 655

Remus Zăgan, ales președinte al Senatului Universității Maritime din Constanța. Averea și interesele (DOCUMENTE)

19 Feb 2024 1278

Azi, au loc alegeri la Universitatea Maritimă din Constanța pentru președintele Senatului. Printre candidati, profesorul Cornel Panait

19 Feb 2024 752

Licitații Tulcea Aquaserv SA, contract de 7,63 de milioane de euro cu firma care a construit clădirea unui binecunoscut mall din Constanța (DOCUMENT)

18 Feb 2024 738

Nu-și poate exercita mandatul de consilier local Un membru PSD de la Hârșova își caută dreptatea în instanța de judecată!

14 Feb 2024 725

Cumpărări directe Constanța Primăria, achiziție de polițe de asigurare obligatorie și facultativă pentru mai multe autoturisme (DOCUMENT)

12 Feb 2024 663

Profesorul Cornel Panait s-a retras din cursa pentru funcția de rector al Universității Maritime din Constanța

07 Feb 2024 1116

Declarații de avere Constanța Averea și interesele lui Ionescu Ionuț Cornel, manager la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța (DOCUMENTE)

06 Feb 2024 1035

Iată cine spală și repară autospecialele Poliției Constanța!

02 Feb 2024 1784

Prahova Cornel Dinicu, patronul Fermei Dacilor, scapă de arestul preventiv, fiind plasat în arest la domiciliu

01 Feb 2024 701