Politistii de frontiera vor sa fie achitati

Cei doi politisti de frontiera trimisi in judecata pentru luare de mita se declara nevinovati si cer, prin intermediul avocatului lor, achitarea.

Laurentiu Chiru si Daniel Sucurei, ambii agenti sef adjuncti in cadrul Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera, au comparut ieri, probabil pentru ultima oara, in fata judecatorilor Tribunalului Constanta. Magistratii au constat cercetarea judecatoreasca incheiata, iar partile au sustinut pledoariile finale. Procurorul a solicitat condamnarea celor doi politisti, afirmand ca faptele expuse prin rechizitoriu au fost dovedite prin probatoriul administrat de instanta si ca cei doi se fac vinovati de infractiunea de luare de mita. Pe de alta parte, Apostol Armeanu, avocatul politistilor, a afirmat contrariul. "Sustinerea denuntatorului nu poate reprezenta fundamentul pentru constatarea savarsirii infractiunii", a pledat avocatul. In acest sens, aparatorul a precizat ca, intrucat Chiru si Sucurei nu aveau atributii de serviciu privind permiterea intrarii masinilor in tara, nu se poate discuta despre luare de mita. Avocatul a mai afirmat ca, in ambele ocazii, in care denuntatorul a pretins ca cei doi i-au cerut bani pentru a-l lasa sa intre cu pepenii in tara, cei doi politisti se aflau pe sensul de iesire din tara, deci nu depindea de ei sa ii permita accesul. Apostol Armeanu a mai amintit despre faptul ca suma de bani descoperita in timpul flagrantului nu se afla asupra nici unuia dintre cei doi, cu toate ca au fost perchizitionati amanuntit. Aparatorul a vorbit despre incertitudinile care planeaza asupra imprejurarilor in care au fost descoperiti banii, dar si despre ambiguitatea probatoriului. In concluzie, avocatul a solicitat achitarea lui Chiru si a lui Sucurei, pe temeiul ca fapta nu exista. In subsidiar, reprezentantul legal a cerut aplicarea unei sanctiuni cu caracter administrativ. La randul lor, Laurentiu Chiru si Daniel Sucurei au afirmat ca sunt nevinovati si ca nu au pretins niciodata niciun folos. Judecatorii au amanat pronuntarea sentintei pentru data de 1 iulie. Potrivit actului de sesizare a instantei, Laurentiu Chiru si Daniel Sucurei au fost prinsi in urma unui flagrant realizat pe 23 august 2007. Cei doi au fost denuntati de Iusein Geamal, care le-a relatat anchetatorilor ca Daniel Sucurei i-a pretins suma de 50 de lei pe 11 august 2007, pentru a-l lasa sa intre in tara cu o cantitate insemnata de pepeni. Pe 23.08.2007, intr-o situatie aproape identica, cei doi i-ar fi cerut lui Geamal 100 de lei pentru a-i permite accesul inapoi in Romania. Sentinta Tribunalului va putea fi atacata la Curtea de Apel.

Scris de: {autor}Cecilia ZAREA{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Dosar DNA Constanța Vasile Iliuță, șeful Consiliului Județean Călărași, termen azi la Curtea de Apel București! (RECHIZITORIU)

23 Apr 2024 432

Procurorul Oana Andreea Schmidt Hăineală, în atenția CSM! Anul trecut a trimis în judecată familia Pascu (RECHIZITORIU)

22 Apr 2024 613

Patru judecători de la Curtea de Apel Constanța ar fi fost ameninţați cu acte de violenţă! Începe judecata (RECHIZITORIU+MINUTĂ)

22 Apr 2024 444

Rechizitoriu pentru cunoscutul bancher Gheţea Radu Graţian! Trimis în judecată, la Constanța, pentru ucidere din culpă! (VIDEO+DOCUMENT)

24 Mar 2024 1077

Monica Macovei, fost ministru al Justiției, accident la Mangalia! Latura civilă, amânată pentru aprilie 2024 (VIDEO)

12 Mar 2024 905

Judecători amenințați la Constanța! „Este ca și cum Irod l-ar acuza pe pruncul Iisus cu privire la propriile lui crime!“ (RECHIZITORIU)

11 Mar 2024 1012

Ce spune avocatul Adrian Cuculis Crimă într-un hotel din Mangalia! Se cere schimbarea încadrării juridice

11 Mar 2024 1756

Bărbatul acuzat că ar fi agresat măicuțele de la mănăstirea Sfânta Maria, din Techirghiol, cere să fie pus în libertate!

19 Feb 2024 832

Premieră Condamnare în primul și singurul dosar de Cyberbullying din Constanța! Decizia, atacată la instanța superioară (RECHIZITORIU)

15 Feb 2024 1019

Polițiștii din Constanța au găsit două kilograme de Cannabis într-o geantă abandonată pe stradă de un cetățean speriat! (RECHIZITORIU)

07 Feb 2024 1105

Fost ministru al Justiției, Monica Macovei trimisă în judecată, la Mangalia! Primul termen, marți, 16 ianuarie 2024 (DOCUMENT)

13 Jan 2024 1001

Justiție Constanța Începe procesul lui Matei Vlad Pascu, șoferul implicat în tragedia de la 2 Mai (RECHIZITORIU)

11 Dec 2023 2092

DNA l-a trimis în judecată pe Cezar Costin Stancu, fost vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Cetățenie! Dosarul, amânat pentru la anul (RECHIZITORIU)

23 Nov 2023 790

Omor calificat la Tulcea! Rechizitoriu demn de filmele cu detectivi. Sentință definitivă la Constanța. Daune reduse la jumătate

14 Nov 2023 2445

Judecătoria Mangalia îi prelungeşte dreptul de circulaţie Monicăi Macovei, fost ministru al Justiției (DOCUMENT)

31 Oct 2023 821