Poveste fără sfârşit la instanţa constănţeană Procesul pentru protestul de la Prefectură

Cu toate că sediul Prefecturii Constanţa nu a mai trezit de ceva vreme interesul protestatarilor haiduci conduşi de Nicolae Mavrodin, magistraţii Tribunalului Constanţa judecă şi la acest moment procesul pe care îl intentase fostul prefectul Claudiu Palaz privind autorizaţia pentru proteste. Cu o hotărâre ce urma să fie iniţial pronunţată pe data de 6 aprilie, la peste două luni de la proteste, judecătorii Secţiei a II-a civile a instanţei de Contencios administrativ şi fiscal s-au răzgândit şi au hotărât să repună cauza pe rol. Foarte interesant, conform temeiului de drept invocat pentru a justifica repunerea pe rol, instanţa ar avea nevoie de mai multe lămuriri. Ca o ironie a celerităţii justiţiei, de ieri, prefectului Claudiu Palaz i-au fost încetate raporturile de muncă.

Iar aceasta, în condiţiile în care s-au dat mai multe termene, începând cu luna ianuarie, când a fost introdusă acţiunea la instanţă, atât pentru ca pârâtul (nr. primarul municipiului Constanţa Radu Ştefan Mazăre) să depună documentaţia, dar şi pentru ca reclamantul (nr. fostul prefect) să facă precizări. De asemenea, procesul a fost amânat şi „pentru ca reclamantul să ia cunoştinţă de cuprinsul documentaţiei". Când în cele din urmă instanţa a judecat cazul şi s-a retras pentru deliberări, a ajuns la concluzia că nu este pe deplin lămurită. În aceste condiţii, procesul privind protestele de la Prefectura Constanţa de la începutul anului se va relua pe data de 27 aprilie. Aşa cum arătam în ediţiile anterioare, pe data de 17 ianuarie, Prefectura Constanţa a anunţat că „în conformitate cu prevederile legale, prefectul a promovat în contencios administrativ o acţiune pentru anularea parţială a avizului pe care Radu Mazăre l-a acordat Asociaţiei «Haiducilor», condusă de Nicolae Mavrodin, care a solicitat acordul primarului pentru organizarea unei adunări publice în faţa prefecturii".

Ce zicea Prefectura

La momentul respectiv, Claudiu Palaz precizase că în mod categoric nu poate fi de acord ca „în faţa prefecturii să se organizeze foc de tabără şi petreceri tradiţionale haiduceşti, cu muzică, satiră şi umor, şi nici să se amplaseze corturi cu băuturi răcoritoare, produse alimentare şi produse tradiţionale cu specific haiducesc, aşa cum a permis Mazăre". „Am impresia că primarul este total rupt de realitatea locală şi naţională, de când îşi petrece timpul mai mult prin ţările calde, căci chiar nu pot înţelege cum a putut să confunde o manifestare publică de protest cu o petrecere câmpenească", a declarat Palaz la momentul respectiv. Numai că, de la înregistrarea procesului şi până la finalizarea lui este cale lungă în instanţele constănţene. Atât de lungă încât prefectului Palaz i-au fost încetate ieri rapoartele de muncă, iar procesul tot nu s-a finalizat.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Pe cine va vota Claudiu Palaz ca primar al Constanței? (VIDEO)

16 Apr 2024 511

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 594

ZIUA LIVE Despre maturitate politică. Claudiu Palaz explică de ce candidează la președinția Consiliului Județean Constanța!

15 Apr 2024 532

Alianța Dreapta Unită a stabilit candidatul pentru Primăria Independența, județul Constanța

09 Apr 2024 557

Președintele PMP Constanța candidează și la alegerile europarlamentare

22 Mar 2024 683

Bogdan Bola îl susține pe Stelian Ion în cursa pentru Primăria Constanța „E nevoie de o schimbare, înfrățirea PNL și PSD este evidentă"!

20 Mar 2024 819

Oficial! Stelian Ion și Claudiu Iorga Palaz, candidații din partea Alianței Dreapta Unită pentru Primăria și Consiliul Județean Constanța

20 Mar 2024 799

Reacții puternice de la liderii ADU Constanța! Stelian Ion, Claudiu Palaz și Bogdan Bola, declarații despre decizia BEC

17 Mar 2024 775

Dreapta Unită a depus la Prefectură un Memoriu prin care solicită sesizarea Guvernului cu privire la adoptarea OUG privind organizarea și desfășurarea alegerilor (DOCUMENT)

11 Mar 2024 551

#Dobrogea145 Claudiu Iorga Palaz, președinte PMP Constanța, mesaj de Ziua Dobrogei

21 Nov 2023 1106

Vasile Ivanof, decedat Magistrații au decis rejudecarea dosarului dintre Stone Construct SRL și CJ Constanța, vizând contractul de la Capidava. Ce sume se află la mijloc?

29 Sep 2023 1004

LIVE VIDEO- TEXT Consiliul Județean Constanța se reunește în ședință. Iată ce se discută (FOTO)

20 Sep 2023 1407

Claudiu Iorga Palaz, consilier județean PMP în Consiliul Județean Constanța, averea și interesele (DOCUMENTE)

24 Jul 2023 2829

Un consilier local de la Costinești a demisionat. „Mulți au confundat administrația cu businessul”

02 May 2023 1766

Claudiu Iorga Palaz, PMP Constanța „Președintele CJ Constanța își alocă, pe lângă cheltuirea banului public după bunul plac, și dreptul de a minți“

01 Mar 2023 1810