Prejudiciu de 3 milioane de euro Percheziţii la Constanţa într-un dosar de evaziune fiscală. Ce firmă ar fi vizată (galerie foto)



Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Constanţa, împreună cu ofiţeri de Poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Porturi Maritime, Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate, Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, Bacău, Ploieşti, Cluj şi Oradea, au efectuat, ieri, 46 de percheziţii la domiciliile unor persoane fizice şi la sediile unor societăţi comerciale de pe raza  municipiilor Constanţa, Bucureşti, Bacău, Cluj şi Oradea şi a altor localităţi, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.
 
În cauză, „există suspiciunea rezonabilă că membrii grupului infracţional organizat au înregistrat în contabilitatea societăţii autorizate ca antrepozit fiscal operaţiuni comerciale fictive, prin folosirea unor facturi fiscale sau documente justificative emise in acest sens de societăţi de tip fantomă (nu funcţionau la sediul social, nu aveau angajaţi şi ai căror asociaţi şi administratori erau persoane controlate de liderul grupului infracţional organizat), cu scopul de a evita plata către bugetul consolidat al statului a TVA“, potrivit procurorilor.
 
Prejudiciul estimat până la acest moment este de aproximativ 3.000.000 de euro. Suportul informativ a fost asigurat de DIPI.

Ce firmă ar fi vizată

Potrivit unor surse, vizată de percheziţii ar fi fost Blendoil Impex SRL, fostă Eco Petroleum MGI SRL. Firma a fost înfiinţată în anul 2015 şi, potrivit Registrului Comerţului, în acest moment se află în insolvenţă şi este sub incidenţa Legii nr. 85/2014. Blendoil Impex SRL are sediul în Bucureşti şi se ocupă de „comerţul cu ridicata al combustibililor solizi, lichizi şi gazoşi şi al produselor derivate“.
 
Conform datelor la zi puse la dispoziţie de Registrul Comerţului, asociat persoană juridică este Bio Masa Optim SRL, reprezentat de Cezar Alexandru Şelaru. Asociat în firmă mai apare şi Sergiu Raeţchi, ca asociat persoană fizică. C.I.I Nemţanu Alexandru este administratorul judiciar, iar Cristinel Andraş are calitatea de administrator.
 
Potrivit Monitorului Oficial, în anul 2015, Eco Petroleum MGI SRL, cu sediul în municipiul Constanţa, a decis schimbarea sediului social în Bucureşti, deschiderea unui punct de lucru în Constanţa şi schimbarea denumirii societăţii în Blendoil Impex SRL.
 
În ceea ce priveşte asociatul juridic, Bio Masa Optim SRL a fost înfiinţată în anul 2013, cu sediul social în municipiul Constanţa, având ca obiect de activitate „comerţul cu ridicata nespecializat”. Potrivit datelor la zi de la Registrul Comerţului, asociat unic şi administrator în societate este Iurie Tăruş, care nu mai figurează în nicio altă firmă. Potrivit vrajitorul.eu, Bio Masa Optim SRL nu a înregistrat până la 30 martie nicio dată financiară.
 
Menţionăm că am încercat să îi contactăm telefonic pe cei de la Blendoil Impex SRL, însă la numărul de fix care figura pe fişa de la Registrul Comerţului nu a răspuns nimeni. De asemenea, am apelat şi un număr de telefon care aparţinea Eco Petroleum MGI SRL, însă acesta nu este corect. Totodată, am dorit să luăm legătura cu asociatul persoană juridică, însă acesta nu are niciun număr de telefon afişat în fişa de la Registrul Comerţului. Dacă vom reuşi să luăm legătura cu reprezentanţii firmei, vom publica ulterior punctul de vedere al acestora.
 

Sursa foto: IPJ Constanţa

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Femeie reținută la Constanța pentru fals și uz de fals! Cum acționa suspecta

17 Apr 2024 472

Percheziții în municipiul Constanța, Năvodari, Lumina, Topraisar și Dulcești (GALERIE FOTO+VIDEO)

17 Apr 2024 587

Percheziții într-un dosar penal de înșelăciune și fals în declarații, în Constanța

16 Apr 2024 463

Droguri vândute pentru sume între 120 și 450 de lei la Constanța! Doi suspecți au ajuns după gratii

11 Apr 2024 497

Bărbat suspectat de trafic de droguri, reținut la Constanța! Ce au găsit polițiștii și procurorii în locuința acestuia (GALERIE FOTO)

11 Apr 2024 481

Percheziții în județul Constanța! Vizați, suspecții de furt de carburant din rezervoarele TIR-urilor parcate (GALERIE FOTO)

06 Apr 2024 1261

Cocaină Trafic de droguri de mare risc la Constanța! Procurorii fac mai multe percheziții

03 Apr 2024 604

DIICOT face percheziții în Constanța și Iași! Procurorii acuză - trafic de minori, act sexual cu un minor, pornografie infantilă și proxenetism

03 Apr 2024 595

Investigația Parchetului European pentru remorchere! Cristian Antohi, directorul Tehnorex International, care a livrat vasele – „Toate probele au fost superioare Caietului de sarcini“ (DOCUMENTE)

29 Mar 2024 945

Oficial Parchetul European, ample percheziții în Constanța și Galați. Ar fi vizați angajați ai ANR și ai Administrației Dunării

27 Mar 2024 1050

IPJ Constanța Percheziții în opt dosare penale de furt calificat. Constatările polițiștilor (FOTO+VIDEO)

27 Mar 2024 669

Falși polițiști trimiși în judecată la Constanța! Percheziție „la mișto“

25 Mar 2024 649

UPDATE. Persoane reținute de DIICOT Constanța pentru trafic internațional de droguri (FOTO+VIDEO)

22 Mar 2024 1719

Procurorii DNA la sediul CJ Averea și interesele lui Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași! (DOCUMENT)

21 Mar 2024 7217

Procurorii DNA Constanța efectuează percheziții la Consiliul Județean Călărași!

21 Mar 2024 844