Prejudiciu de 7.000 de lei Andrei Claudiu Tătaru, recidivist, arestat preventiv după ce ar fi furat dintr-un garaj din Constanţa



Magistraţii Judecătoriei Constanţa au dispus arestarea preventivă a lui Andrei Claudiu Tătaru pe o perioadă de 30 de zile. Nemulţumit de decizie, Tătaru a formulat contestaţie. Momentan, nu s-a stabilit niciun termen pentru soluţionarea contestaţiei.
 
Reamintim faptul că Andrei Claudiu Tătaru a fost reţinut sub aspectul săvârşirii în stare de recidivă a infracţiunilor de furt calificat şi conducere pe drumurile publice a unui vehicul fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
 
Potrivit procurorilor, „în seara zilei de 27.01.2016, în jurul orei 17.30, inculpatul a pătruns, prin efracţie, în garajul amplasat lângă blocul AV40, situat pe aleea Pelicanului din municipiul Constanţa, şi din interior a sustras un motociclu marca Haojin, un ATV marcă necunoscută, o drujbă marca Stihl, un generator electric, 140 de litri de ulei pentru motor şi cantitatea de 120 de kilograme de grâu, fiind creat un prejudiciu în cuantum de 7.000 de lei, recuperat parţial“.
 
„Bunurile sustrase au fost încărcate în autoturismul marca Mercedes Vito, ce a fost condus de către inculpat pe ruta municipiului Constanţa - sat Pietreni, comuna Deleni, județul Constanţa, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule“, mai spun procurorii.

Andrei Claudiu Tătaru a făcut puşcărie pentru că ar fi agresat  poliţişti

Andrei Claudiu Tătaru este recidivist. Potrivit presei locale, în anul 2013, el a fost condamnat pentru că ar fi agresat oamenii legii. Se pare că, în anul 2010, Andrei Claudiu Tătaru ar fi făcut scandal după ce a fost oprit de poliţişti în trafic. Bărbatul ar fi fost tras pe dreapta de poliţişti, în comuna Peştera, s-ar fi enervat şi ar fi început să îi ameninţe pe aceştia. Într-un final, bărbatul a acceptat să fie testat cu aparatul Drager, iar rezultatul a fost de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tătaru ar fi fost transportat la spitalul din Medgidia, unde ar fi continuat scandalul şi ar fi refuzat să-i fie recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. De asemenea, oamenii legii au descoperit că şoferul nu avea permis de conducere. După tot scandalul din spital, Tătaru s-ar fi dus la postul de Poliţie din comuna Peştera ca să îşi ia maşina ce i-a fost reţinută. Pentru că poliţistul nu a vrut să îi dea maşina până când nu va veni cu o persoană care are permis de conducere, Tătaru l-ar fi ameninţat cu bătaia. Pentru a-l potoli, omul legii ar fi fost nevoit să scoată pistolul din dotare, determinându-l astfel să plece. Pe deasupra, maşina pe care o conducea Tătaru avea numerele de înmatriculare expirate.
 
Andrei Claudiu Tătaru a fost cercetat în libertate pentru ultraj, conducerea în stare de ebrietate şi fără permis a unui autoturism cu numerele de înmatriculare expirate şi refuzul de a i se recolta probe biologice de sânge în vederea determinării alcoolemiei. Bărbatul a fost condamnat apoi de Judecătoria Medgidia la trei ani de închisoare cu executare, iar Curtea de Apel Constanţa a menţinut sentinţa, în septembrie 2013. Ulterior, a fost încarcerat în Penitenciarul Poarta Albă pentru executarea pedepsei. Anul trecut, Andrei Claudiu Tătaru a fost eliberat condiţionat.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 17 septembrie 2019

18 Sep 2019 3317